- Konu Sahibi ByebyeChocolate
-
Hepinize günaydın durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum az önce başka bir siteye de üstü kapalı yazdım yeterli cevap gelmedi sizlerin düşüncelerini almak istiyorum.
Sinir krizi geçirdiğimde kendime engel olamıyorum. Ya yere atıyorum kendimi ya da bir yerden diğer yere koşuyorum durmadan, etrafı dağıttığım oluyor, kendimi yumrukluyorum, tırnaklıyorum, bazen ağlamaya başladığımda bir kaç saniye sonra kahkaha atıp gülüyorum yine ağlıyorum. Saçlarımı yoluyorum.Kendimi tokatlıyorum. Önümde su varsa mesela kafamdan aşağı boşaltıyorum vs. vs. O anda canımın acıdığının farkına pek varmıyorum öfke nöbetim geçtikten sonra canım yanıyor. Küçükken çok travma yaşadım.Nedenini buna bağlıyorum. Annem tarafından terkedildim.Babamı aldattı başka bir adamla boşandılar beni babama bıraktı sonra onla evlendi.Buluşmalarına kaç defa şahit oldum beni de götürdü üstelik.Arada görüşüyoruz maalesef ben görüşmek istemiyorum ama. Babam tarafından da ruhsal şiddet gördüm ve cinsel istismara uğradım,babamında her pisliğinden haberim var o da annemi evliyken aldatmış ,kendinden yaşça küçük çocuğu yaşındaki kızlarla gezip tozuyor .Annemden farkı yok.O 4 senedir güneye yerleşti orada yaşıyor onla da görüşmüyorum.Psikolog - psikiyatrist yardımı al diyeceksiniz ama onun için de bütçem yok seneye mezun olup çalışmaya başladıktan sonra anca.. Ben şuan 21 yaşındayım üniversite öğrencisiyim. Babannem ilgilendi hep benimle ve dedem öldükten sonra evimizi satıp amcamların yanına yerleştik, amcam eşi ve kuzenlerimle yaşıyorum. Bu sinir krizlerinde kendimi tutamıyorum sevdiklerimi,onları kırıyorum sözlerimle. Sonra da kendime yaptığım fiziksel şiddetler... Yaptıktan sonra çok üzülüyorum ama o an hakim olamıyorum kendime. Sizlerle bunları paylaşmak istedim.
yaşadıkların çok çok çok kötü şeyler normal karşılanması imkansız olan şeyler...Hepinize günaydın durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum az önce başka bir siteye de üstü kapalı yazdım yeterli cevap gelmedi sizlerin düşüncelerini almak istiyorum.
Sinir krizi geçirdiğimde kendime engel olamıyorum. Ya yere atıyorum kendimi ya da bir yerden diğer yere koşuyorum durmadan, etrafı dağıttığım oluyor, kendimi yumrukluyorum, tırnaklıyorum, bazen ağlamaya başladığımda bir kaç saniye sonra kahkaha atıp gülüyorum yine ağlıyorum. Saçlarımı yoluyorum.Kendimi tokatlıyorum. Önümde su varsa mesela kafamdan aşağı boşaltıyorum vs. vs. O anda canımın acıdığının farkına pek varmıyorum öfke nöbetim geçtikten sonra canım yanıyor. Küçükken çok travma yaşadım.Nedenini buna bağlıyorum. Annem tarafından terkedildim.Babamı aldattı başka bir adamla boşandılar beni babama bıraktı sonra onla evlendi.Buluşmalarına kaç defa şahit oldum beni de götürdü üstelik.Arada görüşüyoruz maalesef ben görüşmek istemiyorum ama. Babam tarafından da ruhsal şiddet gördüm ve cinsel istismara uğradım,babamında her pisliğinden haberim var o da annemi evliyken aldatmış ,kendinden yaşça küçük çocuğu yaşındaki kızlarla gezip tozuyor .Annemden farkı yok.O 4 senedir güneye yerleşti orada yaşıyor onla da görüşmüyorum.Psikolog - psikiyatrist yardımı al diyeceksiniz ama onun için de bütçem yok seneye mezun olup çalışmaya başladıktan sonra anca.. Ben şuan 21 yaşındayım üniversite öğrencisiyim. Babannem ilgilendi hep benimle ve dedem öldükten sonra evimizi satıp amcamların yanına yerleştik, amcam eşi ve kuzenlerimle yaşıyorum. Bu sinir krizlerinde kendimi tutamıyorum sevdiklerimi,onları kırıyorum sözlerimle. Sonra da kendime yaptığım fiziksel şiddetler... Yaptıktan sonra çok üzülüyorum ama o an hakim olamıyorum kendime. Sizlerle bunları paylaşmak istedim.
Psikiyatrist destegi almak icin paran olmasina gerek yok. Universite ogrencisi oldugun icin sosyal guvencen olmasa da doktora gidebiliyorsun. Benim de bazi sikintilarim var bipolar bozukluk tedavisi icin capaya gidiyorum para vermiyorum. Yasadigin seyler cok ciddi. Tek basina ustesinden gelemezsin. Ama kendine zarar verme kismini kendin atlatirsin bence. Ofke nobetlerinde dikkatini dagitmanin yollarini kesfet. Aklina sorun sikinti gelip sinirlendiginde bir yerlere saldirma dusuncesi gelmeden dikkatini dagit bi sekilde. Ben hemen bilgisayari acip sims3 oynuyorum artik. Beynimi uyusturuyor en azindan bir sureligine.
Teşekkür ederim bilmiyordum, psikiyatrist işini düşünücem. Okulun son zamanlarındayız zaten, tatile girdiğimde gitmek isterim gerçekten yoksa yaşadıklarım bana ağır gelmeye başladı.Düşünmek istemiyorum onları ama bazen aklıma geliyor bana yaşattıkları kötü oluyorum.Sana da çok geçmiş olsun. Sinir krizi geçirdğim anlar hiçbir şey düşünemiyorum yaptığımın yanlış olduğunun farkına varsam belki kendime engel olabilirim ama gözüm dönüyor o an.
yaşadıkların çok çok çok kötü şeyler normal karşılanması imkansız olan şeyler...
ama ne mutlu ki bir yardım alman gerektiğinin farkındasın...
ve kesinlikle annenle baban arasına reesmi bir boşluk bırakmalısın ki hele babanla mümkünse en az sıklıkta görüş...
ikiside yarım yamalak yapmış hatta hiç yapmamışlar ebeveynlik görevlerini hele babanın yaptıkalrı...
yakınında konuşup dertleşeceğin bir arkadaşın yok mu?
ve lütfen kendine fiziki zarar vermemeyi dene. yeni yöntemler dene sakinleşmek için. kendini bedenen yorup yıprattıkça daha da ruhsal anlamda yıpranmaya devam edeceksin çünkü
psikiyatriste git sen sana ilaçlar verir mum gibi olursun..
Babamla hiç görüşmüyorum onun zaten bizi sevip saydığı yok annesine saygısı olmayan insandan bir şey bekleyemem ben ve tabi bana yaşattıkları. Onunla asla görüşmem. Annemle mecburen görüşüyorum,ben ona gitmiyorum ama o amcamların evinin oraya geliyor görüyor beni. Beni çok sevdiğini söylüyor. Ama ben ona inanmıyorum. Beni 6 yaşındayken bıraktı bir çocuğun annesine en çok ihtiyacı olan zamanlarda.Arkadaşlarımın annemle babamın bu yaptıklarından haberleri yok sadece boşandıklarını biliyorlar. Onlara söyleyemem nasıl bir annem babam olduğunu. İşte o sinir krizi anında engel olamıyorum kendime deneyeceğim. Çok teşekkürler cevap için.
Allah yardımcın olsun canım .Yaşadıkların zor şeyler ama madem üniversite okuyorsun kendini sanatsal etkinliklere vs şeylere verebilirsin.Bu tarz krizlere mahal verecek durumlardan ve kişilerden uzak dur üniversitelerin hastaneleri sana öğrenci olduğun için bakar bnde öğrenciyken gitmiştim ama şunu anladımki bir insanın dr u kendi olmalı inşallah kendine meşgaleler bularak daha mutlu olabilirsin.Bu arada babanın nasıl bir tacizine maruz kaldın?
Aslında ilaç kullanmak istemiyorum ama başka çarem de yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?