Gebeliğe Hazırlık GEL ARTIK BEBEĞİM 04.04.2020

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende aynı düşüncedeyim sağlıksız embriyo vücuttan atılır siz baya hareketli günler yaşamızsınız aylarca yataktan çıkmayan hamileler var düşük tehlikesi olunca.
Ben tüp bebek transferi sonrası 30 dk yattım eve geldim 1 hafta da evde dinlendim ilk 3 gün sadece tuvalete kalktım.Şuna bağlıyorum yumurta az kaliteli ise en ufacık şeyde düşük oluyo fikrim bu
[/QUOTE]

transferden sonra kan sulandırıcı iğneler var doktorunuza söylerseniz sizede kullandırır. embriyonun rahime tutunmasını arttırıyormuş.

transferden sonra kan sulandırıcı iğneler var doktorunuza söylerseniz sizede kullandırır. embriyonun rahime tutunmasını arttırıyormuş.
[/QUOTE]
Bende pıhtışaşma sıkıntısı yoktu tüm testler yapıldı sadece folik asit ve tutunmasını sağlayan rahim içine sıkılan jelden verdiler araya virüs olayları girince sadece 5 kilo ver dedi bide amh düşük olduğu için o kadar iğneye 1 yumurta oluştu oda döllendi ama 12 gün sonra kan testinde hamilelik belirtisi çıkmadı 3.gün embriyo transferi oldu muhtemelen yumurtamda az kaliteli idi 5.güne ulaşmadan yok oldu

Bende pıhtışaşma sıkıntısı yoktu tüm testler yapıldı sadece folik asit ve tutunmasını sağlayan rahim içine sıkılan jelden verdiler araya virüs olayları girince sadece 5 kilo ver dedi bide amh düşük olduğu için o kadar iğneye 1 yumurta oluştu oda döllendi ama 12 gün sonra kan testinde hamilelik belirtisi çıkmadı 3.gün embriyo transferi oldu muhtemelen yumurtamda az kaliteli idi 5.güne ulaşmadan yok oldu
[/QUOTE]

ben çok araştırdım bir çok tüp bebek tedavisi yapan doktor kan sulandırıcı iğne kullandırıyormus 1 hafta boyunca. bu ilaç rahimdeki kan akışını hızlandırıyor ve bu sayede rahime konulan embiryonun da tutunmasını arttırıyormuş yani kan pıhtılaşmasının olması şart değil iğneyi kullanmak için.

ben çok araştırdım bir çok tüp bebek tedavisi yapan doktor kan sulandırıcı iğne kullandırıyormus 1 hafta boyunca. bu ilaç rahimdeki kan akışını hızlandırıyor ve bu sayede rahime konulan embiryonun da tutunmasını arttırıyormuş yani kan pıhtılaşmasının olması şart değil iğneyi kullanmak için.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim bilgi için bunlarda tam tersine ağrı kesici dahil hiçbir ilaç içme dediler üstüne basa basa

Teşekkür ederim bilgi için bunlarda tam tersine ağrı kesici dahil hiçbir ilaç içme dediler üstüne basa basa

[/QUOTE]
Bebeğim tutundumu sana?

[/QUOTE]

bende transfer oldum ocak ayında. 2 embiriyo koyuldu. estrofem hap, coraspin, cronial jel ve progestan iğne kullandım. embiriyo tutundu fakat 8. haftada kalbi durdu bebeğimin kürtaj yaptırdım mecburen. kan testlerimi yaptırdım ve kan pıhtılaşması eğilimi çıktı. bundan sonra transferden hemen sonra kan sulandırıcı iğne kullanacam. bu iğne rahimdeki kan akışını hızlandırıyor bu sayede embriyonun tutunmasını arttırıyormuş. siz de doktorunuzla konuşun bu konuyu size de uygulayabilir bu iğneyi.

Bebeğim tutundumu sana?
[/QUOTE]
1 yumurta oluştu oda döllendi ama 12 gün sonra kan testinde hamilelik belirtisi çıkmadı 3.gün embriyo transferi oldu muhtemelen yumurtamda az kaliteli idi 5.güne ulaşmadan yok oldu

Biraz uzun oldu ama genel olarak Tüp bebek tedavilerinin sonucu olumsuz olan anne ve baba adayları, yeniden bir tüp bebek tedavisine başlatılmadan ilk tedavinin neden başarısız olduğu ile ilgili araştırmalara tabii tutulmalıdır.

Birincil Sebepler:
Bebeğin oluşumundan sorumlu embriyonun genetik yapısının bozuk olmasıYumurta gelişimi boyunca anne adayının alınması uygun görülen ilaç protokollerinin uygun olmaması,

Embriyonun geliştiği kültür ortamlarının yeterli gelmemesi,
Embriyo dış zarının kalınlaşması gibi embriyoya bağlı etkenler embiryoların tutunmasını dolayısı ile tüp bebeğin tutmasını engeller.

İkincil Sebepler:
Endometrium denilen rahim iç duvarını etkileyen doğumsal rahim sorunları,
Embriyonun tutunmasını için olumsuz etki yaratan rahim içindeki polip, myom, oluşumları
Daha önceki enfeksiyon ya da küretajlar sebepli meydana gelen yapışıklıklar,
Embriyonun rahim içinde tutunmasını ve dolayısı ile büyümesini etkileyen pıhtılaşma işlev bozuklukları,
Kadında genetik veyahut daha sonra ortaya çıkan immunolojik yani savunma mekanizmaları bozukluklar, yüksek kalitede de olsa gelişen embriyonun tutunup büyümesini engelleyebilir ve tüp bebeğin tutmamasına sebep olur.

Üçüncül Sebepler:
Çocukları olma, arzularını yerine getiremeyen anne adaylarında çok sık karşılaşılan endometriosis hastalığı isimli, halk arasında yaygın olarak çikolata kistleri diye bilenen hastalık
Bebek sahibi olma konusunda güçlük çeken kadınlarda gene çok yaygın bir oranda tanısı yapılan, tüplerin tıkanması ve şişmesi durumları. Bu durumlar tedavi edilebilir problemler olmasına rağmen, tüp bebek de başarılı olmayı etkileyebilir. Gene yaygın şekilde karşılaşılan hidrosalpenk ismi verilen, tüplerde daha önceden geçirilmiş enfeksiyon ya da geçirilmiş karın içi operasyonları ardından oluşan sorunlar.

Bende de çıkıyor ucuk nedense 2 kere geçirdim 1 ayda. Hayıt iyimiş libidolar tavan yapar.
Bende anneme sordum hiç çıktımı bende eskiden falan hayır dedi kendimi bildim bileli ilk defa çıktı sanada geçmiş olsun canım hayıt sağolsun bide öneren bugün yumurtladım tam gününde evde kalınca denedim oldu

Eklentiler

• DSC_3088.webp
    12 KB · Görüntüleme: 28
Owww bu ovulasyon süper :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…