Bugun bir davetteydik. Çok sık görmedigim ama tanidigim kişiler vardi.Bi kaç kişi çocuğuma sevgisini bu şekilde dile getirdi."Gel seni bir öpeyim".Bu cümle beni çok rahatsiz etti. Bu emrivaki çocuğa saygısızlıktır. "Seni öpebilir miyim" demeliler. Hatta öpmesinler aslında gerek yok! İçime dert oldu. Ben kırmamak adına birşey demedim. Bundan sonra bu duruma sessiz kalmamaliyim diye düşünüyorum. Çocuklarınızı öpmek isteyen bazi iyi niyetli insanlara karşı siz nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?
Ben kesinlikle izin vermem. En nefret ettiğim şeydır cocuk opulmesi..iyyyy iğrenç önüne gelen yalap salapBugun bir davetteydik. Çok sık görmedigim ama tanidigim kişiler vardi.Bi kaç kişi çocuğuma sevgisini bu şekilde dile getirdi."Gel seni bir öpeyim".Bu cümle beni çok rahatsiz etti. Bu emrivaki çocuğa saygısızlıktır. "Seni öpebilir miyim" demeliler. Hatta öpmesinler aslında gerek yok! İçime dert oldu. Ben kırmamak adına birşey demedim. Bundan sonra bu duruma sessiz kalmamaliyim diye düşünüyorum. Çocuklarınızı öpmek isteyen bazi iyi niyetli insanlara karşı siz nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?
Belki de.Zamaninda zor şeyler yaşadığım için olabilir.Biraz abartmissiniz gibi geldi ama ben anne olursam aynen sizin gibi olurum galiba
Bu zamanda böylesi daha makbul malum.
Belki de.Zamaninda zor şeyler yaşadığım için olabilir.
İzin almaları gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğum utana sıkıla yanak veriyor. Hiç zor durumda kalmasın istiyorum.Sanirim oğlumla bu konuyu da konuşmalıyım. İstemiyorsa öptürmeme hakkına sahip.Kendini mecbur hissetmemeli.
Evet çocuktan izin alınması gerekli artık okullarda da bu şekilde öğretiliyor. Çocukların özel alanına girmwk için çocuktan izin alınmalı. Artık bilinçlenelim ya. Kendimize yapılmasını istemediğimiz her şeyi bu çocuk diye kendimizde hak görmeyelim. Misal kimse kimsenin kaşığından bi şey yemek istemez ama herkes bebeğe yada çocuğa kendi kaşığıyla bi şey yedirmeyi normal karşıkar
Ağzımda çiğneyip vereyim diyenleri duydu bu kulaklar aaahhh ahhhBırak aynı kaşığı, lokmasına üflemek bile yanlış
Kırmadan nasıl söylenir? Söylemek mi doğru söylememek mi? Öpmeden önce izin alın lütfen diyerek insanları biz mi düzeltmeliyiz ya da çocuğumuzla konuşup kararı ve insiyatifi ona mı bırakmalıyız. Merak ettiğim ince bir çizgi.
Irmak in anneside abartsaydi belki şimdi yaşıyor olacakti....bencede hiç bir çocuğu özellikle bir şey karşılığı öpmesin. Anneler hep abartsin ki yabancı eller ve dudaklar çocuklarımıza değmesin.....Abartmiyomusunuz?
Hadi " opmelerine karsiyim, teklifi kabul edemem ben" deseniz anlarimda.
Ha " dur seni bi opuyum" demis ha " opebilirmiyim" demis. Ne farki varki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?