• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geldi,eşyalarını aldı,gitti....

Mobilyaların peşine düştü çünkü :)
Benim hakkım yokmuş hiçbir şeyde . Mobilyalarını yarın söküp paketleyecek..
Kıyafetlerimi valizlere doldurdum, çekmeceleri gardrobu boşalttım..
Akşam babam gelecek iş çıkışı ,mutfaktaki masalarını koridora çıkarıp benim eşyalarımı oraya taşıyıp kapısını kilitleyeceğiz..
Mobilyaları bile alıp götürme derdinde olan adam evi de sizden kesin kaçırmak isterdi, ben boşandığımda bırak mobilyayı bir tane kaşık bile almadım, erkeklere dendiği gibi resmen ceketimi alıp çıktım

Güzelim senin gelecek için endiselenmen kadar doğal birşey yok. Sen kayninın üstüne aldirsan evi ...yıllarca da borcu ödemek için çalışsan..colugunun çocuğunun hakkını bu eve odesen sana "aklın yok muydu hiç ?" derdik. Sen ; "bosanirsak evde hakkım olmayacak" demişsin..... ben; " ölüm var kalım var !!Sana birşey olsa sokakta mi kalayim?" derim. Bana da " esin ölse sen evin hesabını mi yapacaksin!!" diyen olur. Ama kimse de kayninın/gorumcesinin üstüne ev alıp 10 sene kredi ödeyecek kadar eşine koşulsuz güvenmez.
Hayır öyle demedim. O sözü söylemekle.. ilerde boşalabiliriz benim hiçbir güvencem yok ev başkasının üstüne olunca demekle hata ettiğimi söyledim ..
Benim için boşanma fikri vardı kafasında ileriye dönük diye düşünecek o anlamda hata ettim dedim..
Hoş bana o güveni verse idi söylemezdim..

Ayrıca ben ona o lafı dediğimde ilerde boşanacak olan bugün boşansın vs dedi, ben de kendim için demedim, sen de isteyebilirsin bunu dedim . Kur an ı Kerim’i eline alıp el bastı ben istemem diye..
Sen benim karşımdaki 5 yıl önceki insan değilsin ki dedim,çok değiştin,bu düşüncen de değişebilir dedim..
O boşanmazmıştı kendi deyişine göre..
Ama git ver imzalı kağıdı diyen birine güvenemedim...
Lafta boşanmak istemem demiş ama ilk fırsatta eşyalarını toplayıp gitmiş. 10 sene sonra da bunu yapabilirdi. Ne diyebilirim ki karşılıklı hata bile olsa eşin güvenilmez bi tip, çok kolay gözden çıkarabiliyor. Şimdilik konuyu kapatabilirdi ikna etmek için çabalayabilirdi hatta vaz geçebilirdi. Sen kendini suçlama diye söylüyorum.

Güzelim senin gelecek için endiselenmen kadar doğal birşey yok. Sen kayninın üstüne aldirsan evi ...yıllarca da borcu ödemek için çalışsan..colugunun çocuğunun hakkını bu eve odesen sana "aklın yok muydu hiç ?" derdik. Sen ; "bosanirsak evde hakkım olmayacak" demişsin..... ben; " ölüm var kalım var !!Sana birşey olsa sokakta mi kalayim?" derim. Bana da " esin ölse sen evin hesabını mi yapacaksin!!" diyen olur. Ama kimse de kayninın/gorumcesinin üstüne ev alıp 10 sene kredi ödeyecek kadar eşine koşulsuz güvenmez.
Evet ..
Kendisi çocuk olamayacaksa ayrılalım dedi,ve başka tüm seçenekleri sunmama rağmen reddetti ve 1 ay ayrı yaşadık..bana burda resti çekti zaten.. protokol yolladım imzaladı, ve bu ev meselesi çıktı, istemiyorum,rızam yol ne olacak şimdi diyorum , git elindeki kağıdı ver o zaman diyor...
Ben de o öyle deyince akşam geldiğinde konuşurken istemeyişime başka nasıl bir gerekçe gösterebilirdim bilemedim ve dünyanın binbir türkü hali var,ilerde bir gün sen veya ben ayrılmak istesek benim hiçbir güvencem yok,hak talep edemiyorum dedim.. bana 10 yıl sonra boşanan şimdi boşansın dedi..
Sonra Kur an ı kerimi eline aldı ve el bastı ben boşanalım diyecek biri değilim diye...
Ama sabah diyordun kağıdı götür ver diye..
Güvenemedim ve açıkça söyledim :/

Evet ..
Kendisi çocuk olamayacaksa ayrılalım dedi,ve başka tüm seçenekleri sunmama rağmen reddetti ve 1 ay ayrı yaşadık..bana burda resti çekti zaten.. protokol yolladım imzaladı, ve bu ev meselesi çıktı, istemiyorum,rızam yol ne olacak şimdi diyorum , git elindeki kağıdı ver o zaman diyor...
Ben de o öyle deyince akşam geldiğinde konuşurken istemeyişime başka nasıl bir gerekçe gösterebilirdim bilemedim ve dünyanın binbir türkü hali var,ilerde bir gün sen veya ben ayrılmak istesek benim hiçbir güvencem yok,hak talep edemiyorum dedim.. bana 10 yıl sonra boşanan şimdi boşansın dedi..
Sonra Kur an ı kerimi eline aldı ve el bastı ben boşanalım diyecek biri değilim diye...
Ama sabah diyordun kağıdı götür ver diye..
Güvenemedim ve açıkça söyledim :/
Bosanalim demezdi de "işine gelmiyorsa aha kapı aha da sapı!!" derdi yani :KK20:

Lafta boşanmak istemem demiş ama ilk fırsatta eşyalarını toplayıp gitmiş. 10 sene sonra da bunu yapabilirdi. Ne diyebilirim ki karşılıklı hata bile olsa eşin güvenilmez bi tip, çok kolay gözden çıkarabiliyor. Şimdilik konuyu kapatabilirdi ikna etmek için çabalayabilirdi hatta vaz geçebilirdi. Sen kendini suçlama diye söylüyorum.
Aynen işte lafı dolandırmadım direkt böyle böyle olursa vs dedim bende .. o da 10 yıl sonra olacaksa şimdi olsun dedi.. direkt deyiverdim o an ,başka bir gerekçe bulamadım ..

Ayrıca ben ona o lafı dediğimde ilerde boşanacak olan bugün boşansın vs dedi, ben de kendim için demedim, sen de isteyebilirsin bunu dedim . Kur an ı Kerim’i eline alıp el bastı ben istemem diye..
Sen benim karşımdaki 5 yıl önceki insan değilsin ki dedim,çok değiştin,bu düşüncen de değişebilir dedim..
O boşanmazmıştı kendi deyişine göre..
Ama git ver imzalı kağıdı diyen birine güvenemedim...
Gelecekte ne olacak, nerden biliyor ?Boşanmam diye yemin mi olur. Öyle birşey olsa dünya da kimse boşanmazdı, herkes boşanmamak üzere evleniyor.

Adam çocuk yoksa ayrılırım diyor, Suriyeliyle evlenseydim diyor , benim malım ailemin mali aramıza girme vs vs herşeyi diyor da diyor...
Aynen bi kadının boşanırsak ne olucak lafı suçmuş sanki daha 2 gün önce küçük beyinli diyip duruyordu kadına

Kapı kilitliydi,denedi açamadı,zile bastı ,açtım (her zaman kapıdan girince selam verirdi) tek kelime konuşmadı.. girdi içeri..
Ben salona girip kapısını kapatmıştım.. valizini çıkardı, kıyafetlerini koydu ,ne var ne yok her şeyini topladı gitti..
1 defa salona girdi,alacaklarını aldı çıktı..
Ben hiç yanına gitmedim,tv izliyordum..
Tek kelime konuşmadık..
Şimdi çıktı gitti.. kapıyı üstümden kilitledi..
İçim darma duman şuan.. ağlıyorum.. içim yanıyor, bana bu şekilde davranan, hiçbir şeyde hakkım olmadığını savunan, kardeşi üzerine kredi çekilerek alınan ev istemiyorum diye benden ayrılmayı göze alan bir insan İçin neden ağlıyorum, neden yanıyor cayır cayır içim...
Geçecek mi bu ? Nasıl geçecek bu acı....

Siz şuan gelecekte yaşayacağınız o kadar problemden kurtuldunuz ve haberiniz yok. Düşünün sizi bu sebepten bırakan birisi ileride sizi nasıl mutlu edebilirdi ? Kendinize gelin ve güçlü olun. Şükredin... Şimdi siz evi kabul etseydiniz mutlu mesut olacaktınız diye düşünebilirsiniz ama eminim ileride çok daha farklı problemler çıkacaktı.

Kuran'ı kerime el basmaylan olmaz o iş.El basmayı bilen ikide birde boşanmakla tehdit edip durmaz.Evi terkedip durmaz.Zaten işin içine kuran'ı kitabı karıştıranlara hiç güvenmezdim.Böyle şeyler duyunca dahada emin oluyorum duygularımdan."Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz."

Kuran'ı kerime el basmaylan olmaz o iş.El basmayı bilen ikide birde boşanmakla tehdit edip durmaz.Evi terkedip durmaz.Zaten işin içine kuran'ı kitabı karıştıranlara hiç güvenmezdim.Böyle şeyler duyunca dahada emin oluyorum duygularımdan."Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz."
Güya beni vebal altında bırakıp kendi vicdanını rahatlatmak adına yaptı bence bunu abla..
Sen dedin de boşanıyoruz bak ben demedim diyerekten..

Siz şuan gelecekte yaşayacağınız o kadar problemden kurtuldunuz ve haberiniz yok. Düşünün sizi bu sebepten bırakan birisi ileride sizi nasıl mutlu edebilirdi ? Kendinize gelin ve güçlü olun. Şükredin... Şimdi siz evi kabul etseydiniz mutlu mesut olacaktınız diye düşünebilirsiniz ama eminim ileride çok daha farklı problemler çıkacaktı.
Ona göre Şöyle; ben boşanma olursa ben hiçbir hak talep edemiyorum dedim ya.. onun vicdanı rahat bu yüzden.. o dedi boşanmayı diyecek..
sabahında bana bu evi istemiyorum ne olacak şimdi dediğimde git ver elindeki imzalı kağıdı demişti ,kendi dediğini unutur ama boşanma vebalini bana yıkar..

Bosanalim demezdi de "işine gelmiyorsa aha kapı aha da sapı!!" derdi yani :KK20:
Bak bu çok doğru bi tespit. eşinin tavrının özeti olmuş. Boşanalım demezdi her şey onun istediği gibi olurdu çocuk istiyorum, kardeşim üzerine ev alıcam vs işine gelmezse sen bilirsin demek de boşanmayı istemek demek zaten. Davayı açmadım ben bitsin demedim diye sıyrılamaz. Sürekli pürüz çıkarıp o sen idare edemezsin ki

Ne kadar cirkin bir insanmis esin. Gercek yuzunu insanlar ayrilik aninda gosterir. Daha durusna olmamis, dava gorulmemis, ki insankar mahkeme kapisindan bile vazgecip donuyor, adam koltuklarin derdine dusmus. Daha bosanmadan koltuk esya pesine dusen adam mal mi kacirmayacak senden? Seni Allah kurtarmis. Yat kalk sukret. Adam olan adam ben erkegim calisir yine alirim, sen kal bu evde der.
Ben eski esime kiziyordum da seninki de ondan betermis. Daha bosanmadan koltuk hesabina dusmus. Ince hesapci insanlar asla mutlu olmazlar.

Sucu senin uzerine yikarak vebali sana atmasin. Hepimiz en ufak kavgada bosanalim o zaman bile dedik. Ama bosanmadik. Hemwn gidip de dava da acmadik.
Kanunen evi terk eden aile birlikteligini bozmus sayilir. Vebal onda yani. Yuva yikan o. Icin rahat olsun.
Evi terk ettigi icin kusurlu. Bu sana tazminat hakki dogurur.

Back
X