göremediğim ve umudum kalmadığı için bugün itibari ile ankara anlaşması vize başvurumu yaptım sonuç bekliyorum..
mühendisim. danışmanlık üzerine iş planı oluşturduk. hiç olmazsa şansımızı deneyeceğiz..Mesleğiniz nedir? Bende gördüm detaylarına bakmak istiyorum çok mantıklı yurtdışına gitmek eskiden istemezdim ama ülke berbat halde maalesef
Yolunuz açık olsun herşey gönlünüzce olsun inşallahmühendisim. danışmanlık üzerine iş planı oluşturduk. hiç olmazsa şansımızı deneyeceğiz..
deneyerek yenilmek, denememekten çok daha iyidir..
Umursamayanlar var onlarda belli kesim,hiç düşünmüyorlar bu devranın döneceğini..çocuk istiyorum ama bu dünyada nasıl yaşayacak bilmiyorum mesela
Siz nasıl gidiyorsunuz?Şu an tek motivasyonum yurtdışına taşınma planımKeşke hepimiz kendi ülkemizde iyi yaşam koşullarına sahip bir şekilde ve hiç gelecek kaygısı olmadan çalışabilseydik. Artık herkesin aklında yurtdışına taşınmak var
Şu an herhangi bir girişimde bulunmadım birkaç yıl içinde gideceğim. Danışmanlık hizmeti veren Türkler var onlar çok iyi bir şekilde yönlendiriyormuş :)Siz nasıl gidiyorsunuz?
benimde aklımda var ama cesaretim yok:/
Modumu koruyamiyorum ama neticede mecburiyetler var. Yurtdışına gitsem oralar da güllük gülistanlık değil. Orada kazanıp sürekli harcamak için ülkeme gelmeyi beklemesi de var. Ekonomik şartlar gerçekten çok zor yanı her halükarda zor. Ha geçti ha geçecek bu günler derken şu güne geldik bakalım daha neler göreceğizBugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?
Modumu koruyamiyorum ama neticede mecburiyetler var. Yurtdışına gitsem oralar da güllük gülistanlık değil. Orada kazanıp sürekli harcamak için ülkeme gelmeyi beklemesi de var. Ekonomik şartlar gerçekten çok zor yanı her halükarda zor. Ha geçti ha geçecek bu günler derken şu güne geldik bakalım daha neler göreceğiz
uzun vadeli planlar icin bir sey diyemem ama,
kisa vadede minimalizm insana yardimci oluyor.
minimalist ve sifir atik hedefi ile yasamaya calisan bir illustratoru takip ediyorum (yabanci kendisi ve hangi ulkede yasiyor bilmiyorum, ama az kazandigini biliyorum) Bu kisinin isleri de korona sebebi ile azaliyor ve geliri baya bir azaliyor. Ama ozellikle korono doneminin de etkisi ile seyehat ve bazi dis giderleri de azaldigi icin 600 euro gibi bir para ile gecinebildigini, eskiden bu paranin 1200 euro civarinda oldugunu yazmis (bu rakamlar gercekten cok cok dusuk rakamlar herhangi bir avrupa ulkesi icin)
yani evet bazi keyiflerden mahrum olunuyor ama bu mutlu olamayacaginiz anlamina gelmiyor.
Ne kadar umut verebildim bu sekilde bilmiyorum ama en azindan denenebilir diyorum.
Bankada altın hesabım var. 100 gram altın. 3 sene önce 15 bin liraya almıştım.
Her sabah kalktığımda altın biraz daha yükselmiş oluyor.
Ama buna sevinemiyorum. Altınla ne yapar insan ev alır. Araba alir. Arsa alir vs.
Baktığım zaman altın yükseldikce ben altın alamaz hale geliyorum ve emlak , konut taşıt vb fiyatlari da ayni oranda yükseliyor.
Yani altın yükseldikçe param artıyor. Ve fakat benim alim gücüm ya sabit kalıyor ya da düşüyor.
Bilemiyorum icinde bulunduğum durumu anlatabildim mi ..
Bu şartlarda dünyaya çocuk getirmek istemiyorum
Fazlasıyla bencilce bir davranış gibi geliyor
Ben genelde iyimser bir insanım ama paramızın bir ayda %10 dan fazla değer kaybetmesi artık beni de korkutuyor.
Sürekli ve hızlı şekilde alım gücümüz düşüyor. Hani Venezuelanın durumuna düşer miyiz diye düşünmeye başladım. Çok tatsız zamanlar geçiriyoruz ve daha da tatsız olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?