Geleceğinizi görebiliyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
imkanı olan ülkeden gitsin imkanı olmayan da delirsin ..
Göremiyorum tabiki de! ama hala iktidar nasıl iktidar da kalabiliyor onu da anlamıyorum.
sabah guvenlik gorevlisiyle soyle bir ayak ustu konusuyorduk, soyledigim söze karşılık verdiği cevabi duysaydiniz nasil iktidarda kaldiklarini anlamak cok zor olmazdi.
şimdi ben yazarsam banlanirim o yuzden siyasete girmeyeyim

Göremiyorum. Ülkenin durumu bir yana yaşım gereği zaten geleceğimi pek kestiremiyorum hiçbir şeyim netleşmiş değil. Her şey olacağına varır, ben elimden geleni yapacağım işte :/

Bir sürü şey yazdım yazdım sildim... Bir çocuğum var devlet memuruyum ne yapıyorum ben dedim... Düşünün yani bir derdimi korkularımı geçinemedigimi yazmaya dahi korkuyorum. Adaletimizin geldiği nokta... Yani başımıza bir iş gelse adil yargılanacağımıza inanıyor musunuz? Bir iftiraya kurban gitmekten bir ben mi korkuyorum acaba...

Bir sabah kalkacağız içi boşaltılmış bir ülke ve padişah Vahdettin ve saz arkadaşları Uçağa binip gitmişler Ben Geleceği bu şekilde göremiyorum. EURO DOLAR demek doğal gaz demek Elektrik demek Buğday demek pamuk demek Çiftçilerin Ekmeye mecali KALMADI. Gübre demek Çim parası demek ilacı demek..

Gidenler memnun, ben gidemeyenlerdenim. Kök salmışım ülkeye ölüm koparıp alana dek de gidemem . Daha önce önüme fırsatlar da çıkmıştı ama bırakamadım ülkemi. Evet giderek daha da kötüleşiyor ekonomimiz. Çünkü kapitalizmle yarışacak kadar çok üretim faaliyetimiz yok. Dolayısı ile yatırım çekememek ve paranın değersizleşmesi normal. Belki bir gün daha temiz bir siyaset ile daha güzel şartlarda yönetiliriz. O günleri bekliyoruz bu güzel ülkede..

benim en çok üzüldüğüm şey başka ülkelerde gençler evlenip çoluk çocuğa karışmadan önce resmen dünyayı dolaşıyor, geziyor eğleniyor hayatın tadını çıkarıyor, bizim ülkemizde gençler en güzel zamanlarını yokluk içinde geçiriyor bir de şuna üzülüyorum, bir bavul alacaktım 3-4 ay önce falan, 2.600dü fiyatı, simdi bugun baktım almayı düşünüyorum 4.400 olmuş. hani mal aynı mal, aradaki fark neden? havaya para veriyoruz resmen ya ona yanıyor içim. evler arabalar hep aynı şekilde, havaya para veriyoruz, kendimi enayi gibi hissediyorum

ben ülkemi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum, yurtdışında da yaşadım ama çok özledim buraları. böyle bir yönetimi hak ettiğimizi düşünmüyorum. bu kadar varlık içinde yokluk yaşamamızın tek sebebi cehalet ve ihanet. çok üzülüyorum, sanki uzatmaları oynuyoruz gibi hissediyorum

Sorma. İşim olduğu halde öyle karamsarım ki. Bizi bu hale getirenleri hala savunanları görünce ağızlarına kürekle yapıştırasım geliyor.

çok eskiden alışveriş merkezine gidince öyle dolaşıp keyfi alışveriş yapabiliyorduk, ihtiyacım olmadığı halde alakasız renkte rujlar farlar aldığımı çok bilirim. sonraki dönemde de ihtiyaç listemin dışına çıkmamaya çalışıyordum, ihtiyacım olanı alıyordum, çok indirime girdiyse eger listemin dışına çıkıp farklı bir şey alabiliyordum. şimdi ise ihtiyaç listemdeki şeyleri bile erteleyerek ya da bu ay şunu almayayım bunu alayım buna daha çok ihtiyacım var diyerek ancak yetebiliyorum

Aynen öyle emekli olup dünyayı geziyorlar, bizde emekliler yaşam mücadelesi veriyor. Bende kendimi enayi gibi hissediyorum artık birşey alasım gelmiyor

Yurtdışında yaşayan her meslek grubundan arkadaşım var. En son bir doktor arkadaşım bu kadar hastaya bakamıyorum diyip istifa etti gitti yurdışına.
Birkaç ay çalışmayla kendilerine en güzel arabaları aldılr ben de hala gratis indirimi bekliyorum

Aynen öyle emekli olup dünyayı geziyorlar, bizde emekliler yaşam mücadelesi veriyor. Bende kendimi enayi gibi hissediyorum artık birşey alasım gelmiyor
70 yaşına gelmiş toplu taşımada boş yer arayan yaşlıları gördükçe içim acıyor valla. Benim ananemin babannemin şoforu var, keşke imkan olsa da bütün yaşlılara özel araba tahsis edilse, böyle zorlanmasalar. Ben genç halimle arabaya biniyorum onlar virüs zamanı ekmek parası peşinde kuyruklarda bekliyorlar. Kendimden utanıyorum çok üzülüyorum

hangi ülkeye nasıl gitti acaba arkadaşınız?Merak ettim

hangi ülkeye nasıl gitti acaba arkadaşınız?Merak ettim
İzlanda danimarka norveç gibi ülkerlerin net üzerinden ilanları oluyor. Öğretmen bile alıyorlardı en son. Danimarka daha çok mühendis alıyor. Bir de size yer yurt ayarlayacak biri varsa harika olur

evet ya, bizde 1 milyon liralık araba amerikada 20-30 bin dolar. insanlar 4-5 maaş ile ihtiyaçlarını görecek bir araba alabiliyorken biz 4-5 yıl krediye girip alabiliyoruz ben de trendyolda sepetimi hazırladım indirim olunca toplu alıcam şampuan sac kremi bilmem ne. sanki aşırı zenginmişiz gibi bir de indirim haric fiyatları şişirdikçe şişiriyorlar. dalga geçiyorlar sanki. insanlar da cok fırsatçı, stoklarında olan 6-7 ay önce aldıkları ürünlere şu an döviz arttı diye zam getiriyorlar.

Bugun buldugumu bugun yiyorum bugun giyorum. Kenara asla para atamiyorum luks yasamiyorum. Alisverislerim ic wakikiden indirimliye dustu.kuafor islerimi kendim halletmeye basladim. Faturalarimi oduyorum hastane islerimde kesinlik devlet hastanesine gidiyorum. Seyahatlerde sehir icinde otobusleri tercih ediyorum. Asgari ucretle ay sonunda iste elime kalan para 50 tl filan oluyo. Bazende eksiye giriyorum. Ev benim.

İzlanda danimarka norveç gibi ülkerlerin net üzerinden ilanları oluyor. Öğretmen bile alıyorlardı en son. Danimarka daha çok mühendis alıyor. Bir de size yer yurt ayarlayacak biri varsa harika olur
Alakasız şekilde müdahil olacağım ama bir sorum vardi; İskandinav ülkelerine özellikle Danimarka'ya giden mühendis arkadaslarinizin bransi neydi acaba?

Alakasız şekilde müdahil olacağım ama bir sorum vardi; İskandinav ülkelerine özellikle Danimarka'ya giden mühendis arkadaslarinizin bransi neydi acaba?
Elektrikti,Rüzgar turbinleri alanında iş buldu ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…