Gelecek kaygısı, parasız kalma endişesi!

amann arkadaş üzme kendını :)) bak ben seneye üniversiteden mezun olucam ama sendeki sorunlar bende de var :(
yine sınav yine iş bulabılıcem mı korkusu.. ama napalım nasıl depremlerle yaşamayı öğrendiysek sınavlarla yaşamayı da öğrenicez :))

sen çalış dersine sonrasını Allah'a bırak...

saol umarım sende en iyi şekilde okulunu bitirip çok iyi yerlere gelip meslek sahibi olursun
sonrada darısı benim başıma... :Saruboceq:

cok uzulurek soyluyorum ama suanki kaygin 4 yil sonra yasayacagin kayginin yaninda hicbirsey aslinda. oss'ye bosuna bu kadar kafa yormusum diyceksin. bak ben trdeki en iyi univlerden birinden mezun oldum, yurtdisinda master yapiyorum. ama seneye is bulamayacagimdan eminim. su sartlarda yurtdisinda is bulmak icin tek master bile yeterli degil. trde de kpssye calisacaksin ki bir isin olsun duzgunce. ya masterla bir yil kaybediceksin ya da kpss ile. yani bu dertler hic bitmiyor.ustune ekleniyor. yani keske oss bu kaygilarina son vericek olsa. o yuzden silkelen ve hedefine konsantre ol. bu kaygilar bile senin icin vakit kaybi. boyle dusun kendini dusuncelere kaptirma. ve bolum tercihini cok iyi yap sonunda. sansin bol olsun....

cok uzulurek soyluyorum ama suanki kaygin 4 yil sonra yasayacagin kayginin yaninda hicbirsey aslinda. oss'ye bosuna bu kadar kafa yormusum diyceksin. bak ben trdeki en iyi univlerden birinden mezun oldum, yurtdisinda master yapiyorum. ama seneye is bulamayacagimdan eminim. su sartlarda yurtdisinda is bulmak icin tek master bile yeterli degil. trde de kpssye calisacaksin ki bir isin olsun duzgunce. ya masterla bir yil kaybediceksin ya da kpss ile. yani bu dertler hic bitmiyor.ustune ekleniyor. yani keske oss bu kaygilarina son vericek olsa. o yuzden silkelen ve hedefine konsantre ol. bu kaygilar bile senin icin vakit kaybi. boyle dusun kendini dusuncelere kaptirma. ve bolum tercihini cok iyi yap sonunda. sansin bol olsun....

herkes öyle diyor asıl derdin ünv. bittikten sonra diye
ama benim onun için bile bu sınavı kazanmam gerekli sonrası allah kerim artık
umarım seninde şansın bol olur
sen iş aramadan iş seni bulur en iyi isteediğin yerlere gelebilirsin:1hug:

bu ara nedense aklımda çıkmıyor bu durum
çok çalışıp bi meslek sahibi olmalıyım istediğim yerlere gelebilmeliyim
ama her an bu gelecek kaygısıyla yaşıyorum adım başı aklıma geliyor
biliyorum meslek sahibi olamamak hayatımın sonu olmayacak ama
öyle bi empoze edilmiş ki sanki düzgün bir meslek sahibi olmasan bir hiç olacaksın
yardım edin nasıl atlatabilirim bu durumu...:teselli:

Canim bence bu kaygi pekde zararli bir kaygi degil, aksine gelecegin icin cok yararli bir kaygi. Kaygini gecirmek icin icinden geldigi gibi bir meslek sahibi ol.

ğrencilikte oluyor böyle kaygılar ünivesiteye girip kafan boş çıkmakta var yıllarını güzel değerlendir. gez, gör, öğren sorgula, elinden geleni yap ve hayattan hak etiğin değeri bekle herşeyin zamanı var şimdiden gelecek ile sıkıntılara olumsuz düşüncelere takılıp kalırsan ilerleyemezsin bende bu yoldan geçtim ve bu sorunu aştım kişisel gelişim kitaplarını okumanı dilerim.

Back
X