Gelecek kaygısı

Merdumgirizz

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
382
253
18
28
Şu sıralar çok fazla gelecek kaygısı yaşıyorum açıktan çocuk gelişim okuyorum bir de bilgisayar sertifikası almak için kursa yazıldım KPSS puanım vardı 76 onunla tercih yapmayı düşünüyorum sanki gelecekte hiçbir şey olamayacakmışım gibi geliyor hangi alanda ne şansım varsa denemeye başladım bunalıma girdim resmen gelecekte bi mesleğim olmayacak gibi geliyor vasıfsız olmaktan çok korkuyorum böyle dönemlerden geçen var mı arkadaşlar çok tezcanlıyım hemen herşey olsun istiyorum

Hemen her şey olmuyor işte. Şimdi normal fakültelerden mezun olanlar iş bulamıyor, atanamıyorlar açıktan okumak ne kadar iyi olur bilmiyorum.
Bana kalırsa çalışın ve sınava girin 4 yıllık güzel bir bölüm kazanabilirsiniz belki.
Benim önceliğim her zaman eğitim oldu. Ne kadar kaliteli eğitim alırsanız o kadar şansınız artar.

Şu anda zaten dgs ile 4 seneliğe tamamlayabiliyorum bölümümde sıkıntı YÖK şu sıralar açıktan okurken KPSS kursuna da yazılmayı düşünüyorum

4 seneliğe mutlaka tamamlamak lazım.Kendini yetiştirirsen,atak olursan iyi yerlere gelebilirsin.

Ben de babamın zoruyla Zaman'ında tercihlerimin silinip aöf ü yazdığını gördüm.Karşı çıkamadım,yakınlarım dahil ne olacak o bölümden örgün okuyanlar iş bulamıyorlar dediler ama pes etmedim.

Sınavları kazandım şükür mali müşavir oldum,bir başka arkadaşım da meb de memur oldu,bir başkası bankaya atandı...Örgün olanlar alakasız işlere girdiler.O yüzden sevdiğin bir meslekse 4 yıla mutlaka tamamla ve kendine güven,kötü düşünme.İyi araştır,yönlendirecek birilerini bul.Geç olmadan herşeyi yapabilirsin.

Bende öyle düşünüyorum

5 yil olacak kpssye hazirlanali
..oyle hersey bir anda olmuyor sabir lazim...birde uniye git ozellikle 2 yillik radyolojiyi yada saglik bolumlerini sec ...yada ingilizce ogren kabin memurlugu icin dunyayi gezersin...

Bende seninle aynı dönemden gectım . Hiçbir işe yaramayacak gibi hissediyorsun kendini ama öyke olmuyor işte . Azim edince mutlaka yapıyorsun bşyler

Evet suan esimle yasiyoruz bu durumu... Esimin meslegi var ve özel şirkete inşaat sektörunde calisiyor, tekniker olarak sanirim teknisyenle karistiriyorum teknikeri ,muhendisin bir alt kademesi iste.. Kpss ugrasti olmadi , yaşida 35 dayandi. Olmaz gozuyle bakiyor artik.. Proje 3 sene sonra bitecek ve esim telaş ediyor şimdiden.. Yaşim geciyor birdaha bir baska bir sirket almaz, ben ne yapacam diyor... Yurt dişi fikirleri var.. Ben de yurt disindan gelmeyim, gitses nasil olur diye teklifte sundu.. Bende hic istemiyorum.. Sevmiyorum!! Sevmiyorum iste .. 3 gundur bunalima girdim.. 7 yasimdaki kizim cocuk gibi ne agliyorsun 3 gundur dedi :). Esimle konustuk beni anlayisla karsiladi, onun istegide olmadigi icin uzuldum baya... Sonucta bizim icin endise ediyor.. Sen git yurtdisina calisda gel diyorum, ama hollanda yi istemiyorum.. Cocuklugumden beri istemiyorum o yuzden turkiyede evlendim ve burda kaldim.. Okadar sorunlari göz önune alarak.. Istemiyorum! suan andigimda bile yerimde titriyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…