• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelecek misafirlerimiz

Yani bilmiyorum ben misafire ozen gosteren biriyim. Ama herkes oyle degil esimin ailesi yurtdisinda ama burda bi kislik evleri var. Neyse evlendikten sonra gittik çağırdılar normalde çok severler beni. Eşimde yola cikmadan once askim yolda yemek yiyelim uzak yol vs dedi 3 saatlik bi yol asiri uzak degil dedim yok ayip olur simdi kadinlar o kadar hazirlanmislardir benim icin vs. Giderken tatli bi seyler aldim. Bi gittik cay kucuk kase patlamis misir kuruyemis ve benim getirdigim tatlilar dedim yemekten once sacma geldi sonra esim dedi hadi yemege cikiyoruz. Gittik yedik falan alman usulu ödedik bana cok komik geldi yani misafir cagirilms asla boylesey yapmam . Daha sonra onlar bize geliceklerdi ben kendime yakisan sekilde her şeyi tamamladim aksilik olmadi gelmediler gelselerdi gostericektim misafirperverlik nasil olur. Esimde üzüldü biraz yani biz ulkelerindeki evlerine gitseydik bize yer kapattirirlardi hergun evlerinde agirlarlardi burada market vs bilmiyolar cok dedi neyse dedim gectim. Siz kendinize yakisani yapin bosverin
ayni olay ben de kek yapip goturmesem kuru kuru cay ikram ediceklermis. haklisiniz biz bize yakisani yapalim gerisi bos. madem ayni sekil agirlayamam diyosun o zaman neden konu actin yazanlar var saka gibi yani burasi dertlesme yeri degil mi konusup dertleselim diye actim zaten bu olay oldugunu konu acmadim gundemimizde cok yer kaplayan bi olay degil bizim icin bize gelmek istediklerinde burada fikir danismak icin actim sohbet ediyoruz ne guzel herkes benzer olaylar yaşamis olabilir

Benim kalbim kırılırdı, ponçik kalbim dayanmaz 🥲 bence size çok büyük ayıp etmişler, hem de yolcuyu aç bırakmak bilmiyorum ya hiç bana göre şeyler değil
Çok kırıldım zaten ben de. Eşim de kendi kuzeni olduğu için utandı bana karşı. Ama olsun kabul etmemek için sebebim oldu benim de 🫠 Çok minnoşuz ya yicem 🥰🥹

esimin bi arkadasi var (ismi arif olsun esinin ismi de betul olsun) ara ara surekli bizi evine davet ediyordu biz zaman bulup gidemiyorduk bi turlu sonra bi haftasonumuz bostu bikac gun onceden haber verdik tabiki gelin dedi onlar bize 3 saatlik uzaklikta baska sehirde yaşiyor. zaten ilk defa gidiyoruz evlerine. neyse gittik, kendisi hos karsiladi samimi iyi bi insan fakat esi oyle degil soguk karsiladi hosgeldiniz diyip sarilmadi bile esimle birbirimize bakip sasirdik neyse dedik yorgundur unutmustur vs bekledigimizden degil ama insan misafir gittigi yerde bi kap corba gormek istiyor yani yoldan geldik bi su icer misiniz diyen yok yemek yapmamislar neyse sohbet falan derken iki uc saat gecti kendileri acikinca akillarina geldik hadi yemeye cikalim dediler tamam dedik onlar onde biz kendi arabamizla takip ediyoruz kebapcinin onunde durdular biz de seviyoruz guzel oldu diye soyledik sonra kebapcinin yanindaki cigkofteciye girdiler size efsane bi cigkofte ismarlicaz dediler neyse yedik guzeldi afiyet olsun eve gittik cay demledi ben gelirken yaptigim keki getirmistim ondan koydu onumuze bi de kuruyemis o aksami boyle kapattik ertesi gun kahvalti yaptik sohbet akarken surekli betul arifi asagilar gibi laf sokma cabasi icerisindeydi adam ne soylese aksini soyleyip ortamin huzurunu kaciriyordu disari cikmadan arif bilgisayarina bakti bi dakika isten mail geldi dedi betul hemen azarladi seni mi beklicez diye biz cok gerildik butun hevesimiz kacti zaten daha neler var da anlatmaya zaman yok neyse dedik disari ciktik gezdik aksama hep birlikte yemek yapalim dedi arif biz de mutfakta olmayi severiz hemen tamam dedik ne yapsak falan kararlastiriyoruz dönüste markete ugrayip malzemeleri alalim dediler sonra her ne olduysa fikirleri degisti bizi yine cigkofteciye goturduler misafir umdugunu degil buldugunu yer mantigiyla bi sey demedik ama bu sekil bi misafir agirlama ömrümde gormedim neyse daha bitmedi yedik kalktik kahve icelim dediler gittik biz bi sey icmicez dedik israr ettiler icin falan esim ve ben bi tane sicak cikolata aldik iki taneyi bitiremeyiz simdi dedik sonra begenmedik guzel degildi tadi betul de icmicekseniz eve gitseydik cay demlerdik dedi biz zaten icmek istemedigimizi soylemistik boyle soguk tonda bunu soylemesi hosumuza gitmedi son noktayi koyan bu oldu bizde bida gelmeyelim buraya dedik esimle kendi aramizda. bugune gelcek olursak simdi onlar bize gelmek istiyor ne yapmaliyiz bizi cagirdilar ama hoş karsilandigimizi dusunmuyoruz hayir desek esim arkadasiyla arasi acilsin istemiyorum ama o kadini da negatifligini de evimde istemiyorum
Ben olsam misafir ağırlama nasıl olur gösterirdim,yemek ve tatlı yapardım

Ben olsam ilk akşamdan o evden ayrılırdırdım. Sen de madem apırlayacaksın her zamankş yaptıpın şeyleri yap. Masaya da çiğ köfte koy
Bir daha da asla muhatap olma.
Bu arada eşli kalmalara bir tek ben mi gıcık oluyorum. Ne alaka ya elin adamı elin kadını gelip evimde kalacak.

Bir gece kalıp bir bahane ile kaçsaydınız kabul etmeyin denirdi ama tutmuş iki gün kalmışsınız. Nasıl rahat ettiğinizi merak ettim.
Çağırır aynı şekilde ağırlardım. Çiğ köfteyi eve ısmarlar siz çiğ köfteyi seviyorsunuz diye başka bir şey söylemedim der laf sokardım 😂

sonucta baska sehirden geldik aksam uzeri gittik hemen dönemezdik kalicaz diyerek gittigimiz icin kalkinca biz huysuzluk etmisiz gibi lanse ederdi zaten ilk aksam şoktaydik napalim kalmak zorundaydik ertesi gun keske sabah uyanir uyanmaz gitseydik dedik ama is isten gecti iste
Evet ertesi gün gece 9-10 a kadar beklemişsiniz neden yani en kötü sabah kalkar giderdiniz Ben olsam eşimle gece karar verirdim aramızda durumu konuşurduk,siz ne yaptınız herşeye rağmen yatıp horul horul uyuyup sabah hiç birşey yok gibi akşama kadar kaldınız bende diyorum ki analiz yeteneğiniz mi yok neden?????

Tabi ayıp etmişler bence üç saat uzaklıkta ve siz eşiyle ilk defa sanırım bir araya geldiniz. Sabah öğle arası kahvaltıya gider akşamda evinize dönmeniz iyi olurdu. Kendi aralarındaki sorunları sanırım yansıtmişlar ya da Arif te böyle biriymiş. Sonuçta çiğ köfteci ye götüren o ,evde hazırlık yapılmamış. Siz Betül e yüklenmişsiniz ama Arif de aynı.kadin önüne atlamadi kebapçıya girdirmemek için o da istememiş

Çok kırıldım zaten ben de. Eşim de kendi kuzeni olduğu için utandı bana karşı. Ama olsun kabul etmemek için sebebim oldu benim de 🫠 Çok minnoşuz ya yicem 🥰🥹
Eşin anlayıp, utanması güzel bir davranış. Bir daha yaşamaman dileğiyle 🥰 iyi insanlar çıksın karşınıza, size mutluluk getirsin.

kesinlikle ben eşim icin çiğ et bile yerim onun memnuniyeti benim memnuniyetim zaten 2-3 samimi arkadasi var bi hadsiz yuzunden aralari acilsin istemem. ben o tavirlarini gordukten sonra arkadasligima dahil etmem mumkun degil benim icin once saygi. esine saygisi olmayanin bize mi saygisi olcak benim gozumde guclu kadinin tirnagi bile olamaz
Kesinlikle öyle, bu onun hayatında bir öğreti olucak. Hepimiz farklı ders niteliğinde öğretiler ile karşı karşıya kalırız. Görgüyü, saygıyı, eşe hürmet ve sevgiyi senden öğrensin. Bak bu durum onu çok değiştirecek; farkındalık yaşadığında bu sefer aslında bu o kadar abartılacak bir konu değilmiş, misafir ağırlanıyormuş diye kendine telkinlerde bulunacak. Sen çizgini bildiğin yoldan götür.

Onlar ayıp etmiş olabilirler de sizin de orada iki gün yatıya kalmanız garip geldi ben olsam hemen giderim bir otele ertesi gün de gönlümce gezerim istediğimi yer içerim farklı şehirdesiniz diye yorumladım yatılı kaldığınıza göre tabiki size gelmek isteyecekler ağırlayacaksınız ama ben olsam yine onların yaptığını yapmazdım harika bir şekilde ağırlardım ben misafir ağırlamayı çok seviyorum çünkü biri öyle yaptı böyle yaptı diyip aynısını yapmam bu benim görgüm çünkü o yaptıkları hareketlerde kendi görgüleri

esimin bi arkadasi var (ismi arif olsun esinin ismi de betul olsun) ara ara surekli bizi evine davet ediyordu biz zaman bulup gidemiyorduk bi turlu sonra bi haftasonumuz bostu bikac gun onceden haber verdik tabiki gelin dedi onlar bize 3 saatlik uzaklikta baska sehirde yaşiyor. zaten ilk defa gidiyoruz evlerine. neyse gittik, kendisi hos karsiladi samimi iyi bi insan fakat esi oyle degil soguk karsiladi hosgeldiniz diyip sarilmadi bile esimle birbirimize bakip sasirdik neyse dedik yorgundur unutmustur vs bekledigimizden degil ama insan misafir gittigi yerde bi kap corba gormek istiyor yani yoldan geldik bi su icer misiniz diyen yok yemek yapmamislar neyse sohbet falan derken iki uc saat gecti kendileri acikinca akillarina geldik hadi yemeye cikalim dediler tamam dedik onlar onde biz kendi arabamizla takip ediyoruz kebapcinin onunde durdular biz de seviyoruz guzel oldu diye soyledik sonra kebapcinin yanindaki cigkofteciye girdiler size efsane bi cigkofte ismarlicaz dediler neyse yedik guzeldi afiyet olsun eve gittik cay demledi ben gelirken yaptigim keki getirmistim ondan koydu onumuze bi de kuruyemis o aksami boyle kapattik ertesi gun kahvalti yaptik sohbet akarken surekli betul arifi asagilar gibi laf sokma cabasi icerisindeydi adam ne soylese aksini soyleyip ortamin huzurunu kaciriyordu disari cikmadan arif bilgisayarina bakti bi dakika isten mail geldi dedi betul hemen azarladi seni mi beklicez diye biz cok gerildik butun hevesimiz kacti zaten daha neler var da anlatmaya zaman yok neyse dedik disari ciktik gezdik aksama hep birlikte yemek yapalim dedi arif biz de mutfakta olmayi severiz hemen tamam dedik ne yapsak falan kararlastiriyoruz dönüste markete ugrayip malzemeleri alalim dediler sonra her ne olduysa fikirleri degisti bizi yine cigkofteciye goturduler misafir umdugunu degil buldugunu yer mantigiyla bi sey demedik ama bu sekil bi misafir agirlama ömrümde gormedim neyse daha bitmedi yedik kalktik kahve icelim dediler gittik biz bi sey icmicez dedik israr ettiler icin falan esim ve ben bi tane sicak cikolata aldik iki taneyi bitiremeyiz simdi dedik sonra begenmedik guzel degildi tadi betul de icmicekseniz eve gitseydik cay demlerdik dedi biz zaten icmek istemedigimizi soylemistik boyle soguk tonda bunu soylemesi hosumuza gitmedi son noktayi koyan bu oldu bizde bida gelmeyelim buraya dedik esimle kendi aramizda. bugune gelcek olursak simdi onlar bize gelmek istiyor ne yapmaliyiz bizi cagirdilar ama hoş karsilandigimizi dusunmuyoruz hayir desek esim arkadasiyla arasi acilsin istemiyorum ama o kadini da negatifligini de evimde istemiyorum
bizimde başımıza geldi, eşlerimiz arkadaş dışarda görüşüyorlar, bende sizin gibi hiç böyle ayrı gayrılık istemem ama, eşiyle anlaşamıyoz hep bi negatiflik gerginlik bari onlar birkaç saat görüşüp ayrılsınlar çekemem onu. aç aç çiğköfte de hiç yiyemem valla. arif bey biraz ortamı yönetseydi keşke. eşinin açığını kapatsaydı

Çiğ köfte yoğurmayı öğrenin bir an önce belli ki çok seviyorlar😆
Şaka şaka aynı şekilde ağırlayın sonra görüşmeyin bence.

Ayrıca ben olsam iki gün üst üste çiğ köfteden akşam yemeği olmaz, girelim şu kebapçıya da karnımız doysun der kendim öderdim yani.
+1

evet ilk durum degerlendirmemizde boyle soyledim biz oyle bi agirlayalim ki misafir nasil agirlanirmis gorsun ama bida asla gitmeyelim ben kek yapip goturmesem cayi bile kuru kuru icicektik asla icimden gelmese de dediginiz gibi uzerimizde kalmasin diye agirlamamiz lazim
İlk defa gittiğiniz eve bir ev hediyesi falan almadınız mı? Kek yapmak yerine bir kaliteli bir tatlıcıdan tatlı ve bir ev hediyesi alınır ilk defa gidilen arkadaşa bana ilk defa gelen biri kek yapsa ne cimri ünsan derim. Bence sanki onlar size bilerek bu şekilde davranmış gibi daha çok. Yani iki tarafta pinti gibi geldi bana.
Biz de şehir dışına eşimin arkadaşına gittik ısrar etmesine rağmen otelde kaldık gittiğimiz yer yemekleriyle ünlü bir ilimiz olduğu için yemekleri de hep dışarda yemek istedim tatmak istediğim çok şey vardı hesabı da bir arkadaşı bir eşim ödedi asla atta kalmaz eşim çünkü. Siz de onlar ödeyecek diye çigköfteciye gitmek yerine adam gibi bir yere gidip hesabınızı ödeseydiniz ya bilmiyorum ama acayip pinti geldiniz bana 😀

İlk defa mı görüşüyorsunuz ? İlk defa görüştüğünüz insanların evinde günlerce kalma çabası neden ? Negatifti ilk sezdiğim an bir bahane bulup giderdim ben.
haklısınız ama eşler iyi anlaşınca pek öyle olmuyor, ben buseferi tölere eder bidahada siz dışarda görüşün der karısını çekmezdim

Ha bu arada beni çiğköfteciye götürseler eşimle biz direkt yan dükkandaki kebapçıya girerdik siz de isterseniz gelin der istemezseniz paket yaptırıp buluşalım derdik. Herkes aynı şeyi yemek istemeyebiliyor bazen paket yaptırıp buluşuyoruz arkadaşlarla.

Çiğköfteci siraç usta değilse nasıl bir çiğköfte olabilir yani ben asla götürmem misafirimi oraya, ki normal çiğköfte değil efsane birşey.
Reklamı da yaptım ayaküstü 😂
Ben olsam hiç özenmem banane ne üstünlükleri var benden ? Yerin dibine girerim ama bana değer vermeyen birine sofra döşeyemem , hiç mi Dünya görmemiş bu insanlar ,çiğköfte nedir 😂

bizimde başımıza geldi, eşlerimiz arkadaş dışarda görüşüyorlar, bende sizin gibi hiç böyle ayrı gayrılık istemem ama, eşiyle anlaşamıyoz hep bi negatiflik gerginlik bari onlar birkaç saat görüşüp ayrılsınlar çekemem onu. aç aç çiğköfte de hiç yiyemem valla. arif bey biraz ortamı yönetseydi keşke. eşinin açığını kapatsaydı
Aynen adam sütten çıkma ak kaşık değil daha pinti hatta bence. Muhtemelen kadın yemek filan hazırlamadı bana ne dışarda ısmarla dedi, adam da çiğ köfteciyi seçti. Bunlar sadece pinti değil görgüsüz ayrıca. Çiğköfte ne ya yemek niyetine 😀 üniversite öğrencisi kız arkadaşını götürmeye utanıyor yemek diye oraya götürmeye.

İlk defa gittiğiniz eve bir ev hediyesi falan almadınız mı? Kek yapmak yerine bir kaliteli bir tatlıcıdan tatlı ve bir ev hediyesi alınır ilk defa gidilen arkadaşa bana ilk defa gelen biri kek yapsa ne cimri ünsan derim. Bence sanki onlar size bilerek bu şekilde davranmış gibi daha çok. Yani iki tarafta pinti gibi geldi bana.
Biz de şehir dışına eşimin arkadaşına gittik ısrar etmesine rağmen otelde kaldık gittiğimiz yer yemekleriyle ünlü bir ilimiz olduğu için yemekleri de hep dışarda yemek istedim tatmak istediğim çok şey vardı hesabı da bir arkadaşı bir eşim ödedi asla atta kalmaz eşim çünkü. Siz de onlar ödeyecek diye çigköfteciye gitmek yerine adam gibi bir yere gidip hesabınızı ödeseydiniz ya bilmiyorum ama acayip pinti geldiniz bana 😀
E iyi de ev sahibi ev hediyesi gelmeyecegini ve kek gelecegini bilmiyordu ki 😃
Yemek bile yapmamis
Ha yemek hazirlamis olsaydi ve ev keki geldigi icin bozulup ozenmeyi biraksaydi anlardim ama bastan zaten hazirlik yapmamislar
Hadi kadin misafiri zorla kabul etti kocasi israr etti diyelim
Ayip olmasin diye hadi disarda yiyelim diyip bi kebapciya bi lokantaya goturemedi mi misafirini?
Kadin kocasini azarliyor falan belli ki oncesinde gerilmisler tartismislar
Yine de misafire yansitmamalari lazimdi
Konu sahibi de giderken bi baklava vs goturebilirdi ama muhtemelen pisman olurdu goturdugune
Ve iki kez cigkofteciye gitmek de onlarin hatasi
Hatta baskasi olsa " ayol biz cigkofteyi yemegin yaninda meze olarak yiyoruz surdaki kebapciya girelim, ya da ben giriyorum gelen gelsin" derdi yani

Back
X