gelecek ten korkmak

myskybeatsyours

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
1.404
3.641
33
Merhaba arkadaşlar,

Şu son zamanlarda geleceğim ile ilgili korkularım oluştu ve sürekli kafam da geleceğim ile ilgili soru işaretler oluşuyor.
26 yaşındayım özel bir şirkete tasarımcı olarak çalışıyorum ama memnun değilim 3 dil bilmeme rağmen ve tüm tasarım programlarını kullanmama rağmen 2000 TL maaş alıyorum. Ama bu maaş beni tatmin etmiyor. Birliktiremiyorum ve yetersiz geliyor. Ve bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bu yüzden artık çalışmak bile istemiyorum.
Hayalim aslında kendi markamı kurmak. Ama ülke şartları (şu son politik olaylar) beni korkutuyor.
Ofis kiraları çok pahalı. Öyle her yerde açmak ta istemiyorum. Güzel cadde de bir apartman dairesinde ofisim olsun çok isterim. Kendi tasarımlarımı üretmek ve kendi adımda markamı yaratmak benim en büyük idealim ve hayalim. Ama bu konuyu ailemle bir türü paylaşamıyorum. Çok iyi bir ailem var, problem hiç bir zaman yaşamadık, bana yardımcı olacaklarına eminim ama gurur yapıyorum A'dan Z'ye benim kendi ellerimle inşaa edebileceğim bir markam olsun istiyordum. Ama bunun bir hayal olduğunu artık idrak ettim.

Söylediğim gibi çok iyi bir ailem var ama bu konuyu onlara açmaya çekiniyorum sizce nasıl bu konuyu onlara anlatmaya başlayabilirim ki şu an onlar başka bir şehirdeler. Telefonda hayata konuşamam. Ama içim içimi yiyor artık daha fazla beklemek istemiyorum ve hayallerimin peşinden koşmak istiyorum.

İkizler burcuyum ve kendimi bildim bileli sürekli hayalperest bir insandım ve sürekli hayal kuruyorum ama artık hayal kurarken içimde sadece tedirginlik ve başaramayacağımı düşünüyorum. Ve kendimde de yeterince güç sanki hissetmiyorum. Tekrar dan motivasyonumu ve gücümü kazanmak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
Şu anki işimden istifa etmemek için kendimi zor tuttuyorum beni kurandıklarını düşünüyorum bana hakketiğimi vermiyorlar ama artık burda çalışma motivasyonum yok. Bu motivasyonumu tekrar dan nasıl kazanacağım. Burdayken keyfim yok.
Oysa ki kendi işim olsa, tasarımlarımı özgürce gerçeğe dönüştürsem nasıl heyecanlı nasıl güzel olurdu... Ama sermaye yok işte.

Bir sürü ülke gezmek istiyorum ama biriktiremiyorum. Bu yıl zar zor İngiltere ve Fransa ya gittim ama şu an çok az bir birikimim var. Birikim yapabilmek için bir kaç taktik verseniz.

(not : kira ödemiyorum maaşım 2000 TL)

Kızlar, güzel kadınlar motivasyona ihtiyacım var...

yasadigin yer neresi?
ailenle konusabilirsin hem cok iyilermis.
cunku bu tarz seylerde arkanda birilerinin olmasi gerekiyor diye dusunuyorum. bu cumleyi daha cok acabilirim gerci

Ailenle konuş işte . Burada bize nasıl anlattaysan onlara da hayallerinden , şuan ki işinden memnun olmadığından bahset .

Neyi dert ettiğini anlamadım bu konuda

Bir de birikim taktikleri sormuşsun .

Kafan bi hayli karışmış belli .

Hayallerinin peşinde mi gideceksin yoksa 2000 tl ile birikim yapıp mevcut şartlarına devam mı edeceksin ?

yeteneğinin olması güzel.
ancak böyle bir işe kalkışmak için sermaye,altyapı ,ekip te geremkez mi?
ailenle paylaş önce.
ondan sonra da gerekli diğer şartları oluşturmaya bak.
bir hazırlık dönemin olacaktır.
işini değiştirme şansın var mı.

Kendi markamı yaratmak için para biriktirmeye çalışıyorum ama olmuyor 1 yıldır 2000 TL maaş ile çalışıyorum ama çok az biriktirebildim şu ana kadar. Kafam karışık değil aslında iş konusunda ne istediğimi biliyorum ama sıkıntı oluşuyor içimde düşündükçe. Başaramazsam diye korkuyorum.

Derdin paranın yetmediği mi?Ailende birikimin olmadığı mı?Ailenin destek çıkmayacağı mı ?
Yoksa sen mi cesaret edemiyorsun,tüm şartların olumlu da?

Sürekli şu anki şirketimden daha büyük firmalara başvurular yapıyorum ama hiç olumlu geri dönüş olmadı maalesef.

3 Dil biliyorsunuz + tasarımcısınız 2000 TL alıyorsunuz çok çok çok az resmen sizi kullanıyorlar
Hayallerinizin peşinden gitmekle eminim bir şey kaybetsiniz fakat çok şey kazanırsınız.

Derdin paranın yetmediği mi?Ailende birikimin olmadığı mı?Ailenin destek çıkmayacağı mı ?
Yoksa sen mi cesaret edemiyorsun,tüm şartların olumlu da?

Benim çok az denilecek bir birikimim var. Ailem bana yardımcı olabilir ama cesaret edemiyorum onlara anlatmaya bana yardımcı olacaklarını biliyorum ama birşey beni tuttuyor belki de başaramayacağımı düşündüğüm için... korkuyorum yani adım atmaya galiba.

3 Dil biliyorsunuz + tasarımcısınız 2000 TL alıyorsunuz çok çok çok az resmen sizi kullanıyorlar
Hayallerinizin peşinden gitmekle eminim bir şey kaybetsiniz fakat çok şey kazanırsınız.

Farkındayım bu yüzden istifa etmek istiyorum ama edemiyorumda çünkü kendi işimi kurmak için paraya ihtiyacım var.... ama burda çalışmaktan çok çok çok mutsuzum.

Aslında birikimin var o da ne biliyor musun? Hayallerin, sevdiğin işe sahip olman, üç dil bilmen, mesleğe hakim olman. Bunlar azımsanacak şeyler değil. Başka şirketlere başvurabilirsin veya şimdilik senle aynı düşüncelere sahip biriyle ortak olup marka yaratabilirsin. Ya da şimdiden iş dışında tasarım yapıp şuan birikim yapabilirsin.
Ben olsam çevre edinmekle başlardim. Bu işler çevre edinmeden yükselecek işler değil çünkü

Cesaret zamanla gelir.
Benim tüm şartlarım olgunlaşmış olsa hiç düşünmem.
Bu işi yapan tanıdıkların varsa görüş.
Yoksa çevre edin ,zorlukları keyfi nedir,fikir edin.

Teşekkür ederim :) ama şu an emeğimin karşılığını alamadığım için cesaretimi kaybettim herşey için.

Kızlar azıcık motivasyon verin yaaa. Aşk meşk meselesi olsaydı yada kariyer yerine evlenmeli miyim diye soru sorsaydım yüzlerce mesaj gelirdi ama söz konusu kariyer olunca pek kimse ilgilenmiyor gibi, oysa sizden motivasyon ve cesaret almak için konu açmıştım

kosgeb e başvurmayı denemelisin kadın girişimcilere özel uygulamalar da varmış

kaybedeceğim ne ki diye düşünebilirsiniz ve kazanacaklarınızın olma ihtimalini:)
çok akıllı şekilde adım atarsanız sağlam basarak ilk bikaç ay zorlanmasından sonra başarabileceğinize adım gibi eminim
azmin çalışmanın elinden hiçbir şey kaçmaz

Sendeki endişe hepimizde var..gelecek korkusu..Bu işlerden anlamam ama yeni maaşı güzel çevre edinebilecegin İş bak önce. .şartları zorlamaya çalış. .sonuçta bir sermaye lazım ve denerken bu heba edebileceğiniz bir para olmalı. .biraz sen biriktirsen ailenle destek olur..2000 lira az ama ülkede acayip işsizlikte var..Allah yardimcin olsun..

Enerjinizin,motivasyonununuz dusuk olmasinin sebebi her sabah sevmediginiz,kullanildiginizi dusundugunuz bir is yerine gitmeniz.

Ailenizin maddi olarak da destek verebilecek gucleri varsa risk almaktan korkmayin.

Asla kucumsemek icin yazmiyorum lutfen yanlis anlamayin ama iki bin lira maasi olan isi zaten o egitim ve uc yabancı dille her zaman, baska bi yerde de bulabilirsiniz,bu is yeri sizin icin kacirilmayacak bi firsat degil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…