Gelecekte annesini yanina almak istiyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki öyle. Benimse yaşlı babam var biliyorum. Buradaki konu yan sokağında kızı var.

Yaşlı babanız var ama pek biliyor gibi yazmamışsınız. Sizin kardeşiniz var mı? Eşiniz sen dur kardeşin baksın dese nasıl olur? Daha konu oralara gelmemiş ki belki kızı kendisi bakmak ister, bırakmam annemi bakarım ben der. Diyelim istemedi kızı bakmayacak mısınız yaşlı bakıma muhtaç kadına? Herkes kendinden mesuldür. Dahası eşiniz bakıcı yardımını da önerdim illa anneme sen bak demiyor. Kusura bakmayın sizi hiç haklı bulamadım

Ben baktım uzun süre.Parkinsondu.Yanlız kalamıyor,tuvaletine gidemiyor.hastalığı ilerledikden sonra yemeğini yiyemiyordu.Şimdi bel sakat.Ben naparım bakıma muhtaç olursam bilmiyorum.Bir yardımcı tutmakdan gayrısı yalan.
Kardeşim var aynı evde.İşden eve gelince o yardımcıydı.Haftada bir falan da ablam gelir ben dışarı çıkardım

Ben yanlis bisey goremedim daha buyuk bir eve gecersiniz bakici ile bakarsiniz hepimiz anne babamiza bakmak zorundayiz yani sonucta. Eden ayaktan dusmeden alicam dememiski

Ben bu konuyu anlamıyorum..
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin tabi ki insanın gönlü razı olmaz ama
Kac erkek anne yada babasına bakıyodur? Yok sözde oglu bakıyor olur ama aslında gelin bakar 🤔 Anne babalarına bakma zorunlulugu olan kendi evlatlarıdır. Gelin ancak bu konuda gönüllü olabilir. Ee bu durumda anneme ben bakıcam diye kesip atmak neden 😮
Bir kadın anne yada babasını evıne getırse bundan sonra ben bakıcam diyip hooop eşine devretse kaç erkek kayınvalide kayınpederının bakımını üstlenir acaba 🤔

Kusura bakmayın ama 40-50 yaşlarındasınız. Anne yaşlı zaten. Ve adam "ileride bu hale gelirse" diyor.Bunun farkında mısınız?
Kimse elden ayaktan düşmemiş genç kayınvalidelerle aynı evde yaşamak istemez ama sizin örnek başka.
O kadarı da insanlık. Kimin ne olacağı belli olmaz.Belki yine bakıcı olur ama sizin evde olur veya hiç gerek kalmaz falan.
Şimdiden buna bilenmek de...

Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..
Bu arada benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.

Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
annedir bakılır, el üstünde tutulur, kendinizi onun yerine koyun, sizin anneniz hasta olsa yanınıza almaz mıydınız?

Yani hastalık sağlıkla ilgili bi durumum yok ise ben bakarım açıkçası durumum iyi olduktan sonra sağlık olarak neden bakmayalım kv me anneme de . Yani bakamasamda baktırırdım ama kesin gözüm elim üstünde olurdu.. Hee görümce fln sonucta olmayacak ki bilmiyorum.

Ben bakarım. Kendi annem babama ablam bakıyor şuan. Ablam olmasa onlarada bakarım. Eşimin anne babasına o söylemeden bakacağımı söylerim o yüzden eşim bilir.
Biz büyüklerimizden böyle gördük böyle yetiştirildik. Çocuklarımızda görsün öğrensin bize baksın inşallah.
Hepimiz birgün yaşlanacağız. En basitinden bunu düşünerek bakarım kırk kat yabancı dahi olsa.

Annem babam hastanelere düşecek kadar yaşlı ve hasta olursa tabiki bakacağım. Ben kendi anneme babama bakacağım için esimin anne babası o durumda olursa onlarıda evimize alırız.
Geçtiğimiz aylarda bizde konuştuk bu durumu, kendi kendilerine idare edebildikleri sürece ayrı evlerde, Allah korusun kendi işlerini halledemeyecek duruma gelip hastalanınca yanımıza alacağız. 3 kardeş dönüşümlü bakacak eşimin anne babasına.
Allah yinede kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Yaşlılık çok zor. Esimle eğer yaşarsak kendi yaşliligimizda napacagimizi bile konustuk

Konuda görümcenin iki yetişkin kızı ve sizin oğlunuz olması ayrıntısını çok anlayamadım. Kız baksın psikolojisi mi... öyleyse kötü.

Düşkün insan kimin tarafı olursa olsun bakmak icap eder, tabi sizin evinizde olması şart değil. Bu konuda konuşarak anlaşılır. Şartlar sizin evinizde daha kolaylaştırıyorsa bu işi öyle olur.

Sizdeki durum bu demiyorum, konudaki mesajları da okumuş değilim ve fakat ülkemizdeki kız evlat anneye/babaya bakar, erkek evlat mala konar mantığı bana çok hakkaniyetsiz geliyor. Eşinizin bu kafada olmaması, takdire şayan. Merhametli ve eşitlikçi bir birey anlaşılan. Tabi yaşlı anneye bakım size çok zulüm olmamalı. Burada çok ifadesinden kastım, tabi ki biraz konforsuzluk sağlar. Eşinizin daha çok taşın altına elini koyması gerekir ama sizin de destek olmanız insanlığınızın gereğidir. Zira aynı şey sizin ailenizden birine de olabilir, size de olabilir. Ki eşiniz bakıcı bakar, gözümün önünde olsun demiş. Ve bence mantıklı. Allah kimseyi düşürmesin, iki gün yatak üçüncü gün toprak demişler. İnşallah başınıza gelmesin.

ben burada eşini haklı gördüm sonuç olarak keyfi olarak yanına almak istemiyor empati kur eşinin yerinde sen olsan ve allah korusun annen bir rahatsızlık geçirse sende yanına almak istersin.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin demeye geldim.
çok çok çok zor.

Ben kendi annem hariç kimsenin bakımını yapmak istemem hani alt almaktır yemek yedirip banyo vs bunu kastediyorum. Evimde de esasen 24 saat yaşasın istemem ama buna biraz maddiyat lazım yani yakına ev açmak vs zor yani. Ama kendi kızı varken sizin bakım işi ile ilgilenmeyeceginizi eşinizin şimdiden bilmesi gerekir bence söyleyin. Yani yatalak olursa kocanız kendisi bakabilecekse bu yüke girsin. Ben tahammülsüz biriyim bakacam derken kalp kırarım beni sadece annem çeker ve anlar bu sebeple bakmam mesela ama tabi bakarsanız ve kalp kırmazsanız sevabı büyük

Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..

Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
Tabi böyle konular karşılıklı konuşarak karar verilir. Fikir alınır. Eşinizin buradaki net tavrı hoş olmamış fikrinizi önemsemesi gerekir. Allah kimseyi bakıma muhtaç etmesin. Siz de anneymişsiniz, ne anne babalar ne de evlatlar bakıma muhtaç olduklarında başkasına emanet etmeye gönül el vermez ki ❤️ Ben olsaydım Allah hastalık vermesin elbette sağlığım el verirse bakarım gücümün yetmediği yerde yardımcı buluruz derdim. Eşiniz her ne kadar ben bakarım anneme dese de bakacak olan siz olacaksınız bunu kendisi de çok iyi biliyordur

Sizin kayınvalideye bakma zorunluluğunuz yok ama eşinizin annesini yabancının eline bırakmak istememeside gayet doğal bir durum evladı sonuçta kendi annenizlede empati yapın...bu durumda başka kardeşler varsa onlarla dönüşümlü bakılabilir ..yada eve bir yardımcı alınabilir..bu şekilde beraberce ortak makul bir karar verilebilir ..direk dayatması çok hoş olmamış sadece bana göre

Maddiyat yeterli ise aynı evi gerek görmüyorum ben. Maddiyat yeterli ise ayrı ev (elinin üstünde olacagı yakın mesafede) yatılı bakıcı
Maddiyat azsa aynı ev yatılı kadın
Maddiyat hiç yoksa aynı ev ve bakım

Tüm bunları düşkünlük dönemi için konuşuyorum
Benim görüşüm bu
Benim de annem hasta, zihinsel engelli, bakıma muhtaç. Babamla birlikte bakıyoruz ama babam da 61 yaşında. Düşünüyorum ben evlendiğimde ne olacak diye. Mesleğim var, çalışmayı düşünüyorum zaten.

Babam da kötüleşirse ikisiyle birden kim ilgilenecek ya da babam ölürse anneme ne olur vs. Ev kendi evimiz, değeri de yüksek. Kiraya verip ya da satıp çalıştığım şehirde, yakınımda onlara ya da duruma göre sadece anneme yatılı bakıcı ayarlarım diye düşünüyorum hep. Öğrenciyken anneme baktım yıllarca, aile evimi ben çekip çevirdim küçücük yaşımda. Altını da temizledim, yerlere bulaşan pisliği de, yıkadım da annemi. Çalışmasam bile bunu yine aynı evin içinde yapmaya gücüm yok gibi hissediyorum. Psikolojimi çok kötü etkiledi zaten annemin rahatsızlığı.

Kesinlikle karşı daire gibi ya da altlı üstlü ayrı dairelerde, aynı apartmanda yaşamayı düşünüyorum evlendiğimde ve onların ihtiyacı olduğu durumda.

Eşimin annesi elden ayaktan düşse ve eşim bakımını üstlenip evime getirmek isterse asla karışmam ,karışamam. annem öyle olsa aynı durum benim içinde geçerlidir, getirirm, eşime sormam da. Bazı şeyler keyfi değil, görevdir. Anne baba bakımı da öyledir... Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin yine de.

Doğmamış bebeğe don biçmek olmuş ama benim fikrim şöyle: ozamana kadar kim öleee kim kala
Böyle durumlarda görümceyle bir yarışa yada kıyasa girmeyin. Görümceniz evlat eşiniz de evlat. Eşinizin annesine bakmak zorunda değilsiniz ama eşiniz bakmak isterse de yok olmaz deme hakkına sahip değilsiniz bence. Evladı annesi için birşey yapmak istiyorsa yapar. Belki size çok kötülük etmiştir belki yarınını düşünmeden kırıp dökmüştür ama bu sizi bağlar. Zamanın neleri değiştireceğini bilemezsiniz öyle şeyler olurki oğlu bakmak istemez siz kıyamazsınız bakarsınız. Yada karı koca elinizi çekersiniz evladınız sahip çıkar. Tamamiyle bir bilinmezlik. Eşinizin lafı gayet normal vicdanlı vefalı bir evladın diyeceği şeyi söylemiş. Bu bir yaptırım değil,zor durumda olan hasta yaşlı annesine bakacağını gerekirse gözü önünde bakıcıya baktıracağını söylemiş,benim eşim bunun aksini söylese rahatsız olur annesine bile vefasız merhametsiz bir adamla ben napıyorum ondan ne bekliyorum derdim. Ben sizin yerinizde olsam eşime Allah annene anneme de bize de sağlıklı uzun ömürler versin,eğer düşkün bir durumda olurlarsa birgün elbette evlatları olarak elimizden geleni yaparız derdim. Eşinizle aranızda güç savaşına dönüşecek birşey yok.empati yapın doğruyu göreceksiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X