• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecekten korkmak kuruntu

Nazife5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
237
59
48
Merhaba arkadaşlar benim gibi beyninde ikinci Bi ses konuşanınız varmı. Sizinde hep içinizde olumsuz düşünceler korkular gelecekten korku sevdiklerinizi kaybetme korkusu yaşayan varmı. Yada çözüm bulabilen. Dua ederken bile iç sesim kötü şeyler söylüyor kafayı yiyşcem

Sal gitsin.
Herşey olacağına varır.
Olmuşla ölmüşe çare yok.
Anı yaşa.
Altta kalma.
Aman kırılmasın darılmasın diye susma.
Boşver gitsin.
Hayırlısı.
Kısmet.
Amaaaaannnn....

Genelde bu tarz şeyler diyor benim iç sesim.

Merhaba arkadaşlar benim gibi beyninde ikinci Bi ses konuşanınız varmı. Sizinde hep içinizde olumsuz düşünceler korkular gelecekten korku sevdiklerinizi kaybetme korkusu yaşayan varmı. Yada çözüm bulabilen. Dua ederken bile iç sesim kötü şeyler söylüyor kafayı yiyşcem
Gençliğim bu düşüncelerle geçti..hala daha savaşıyorum dönem dönem kendini gösteriyor..bu hastalıkla yaşmayı öğrenmemiz lazım çnkü hiç bizaman tamamen yok olmuyor...

Sal gitsin.
Herşey olacağına varır.
Olmuşla ölmüşe çare yok.
Anı yaşa.
Altta kalma.
Boşver gitsin.
Hayırlısı.
Kısmet.
Amaaaaannnn....

İç sesinize bayildim ,masallah 👍

Sal gitsin.
Herşey olacağına varır.
Olmuşla ölmüşe çare yok.
Anı yaşa.
Altta kalma.
Boşver gitsin.
Hayırlısı.
Kısmet.
Amaaaaannnn....

Benim iç sesimde öyle diyebilse keşke

Kizlar dediğiniz bu hastalık geçicidir bunla yaşamanız falan gerekmez. İçinizden sizi üzecek şeyler geçiyorsa veya ne biliyim dua gibi şeyler bu sizin isteğitinizle olmaz istem dışıdır ysni bundan mesul değilsiniz. Şu düşünceleri umursamayin lütfen hayatınızı böyle şeylerle mahvetmeyin

Kizlar dediğiniz bu hastalık geçicidir bunla yaşamanız falan gerekmez. İçinizden sizi üzecek şeyler geçiyorsa veya ne biliyim dua gibi şeyler bu sizin isteğitinizle olmaz istem dışıdır ysni bundan mesul değilsiniz. Şu düşünceleri umursamayin lütfen hayatınızı böyle şeylerle mahvetmeyin
Ah ne güzel söylüyorsun ama uygulama sıkıntı var

Seninle tam olarak ayni durumdayim panik ataklar bir kenara surekli uzerime coken bir agirlik surekli endise ölum korkusu hepsi bende var bazen basedebiliyordum ama son gunlerde her anim boyle... Ve bende gebelik istedigim icin ilac kullanamiyorum... Melisa cayi kuru yapraklarindan cay demle gunde iki fincan icebilirsin bana iyi geliyor... Kitap oku aklini mesgul et ... Dusuncelee geldigi zaman direnme direndikce daha da gelicek kabul et tum gercekligiyle aklinda korktuklarinla yuzles ve arkadan sunu soyle "Beni yaratan , elbet yolumu gosterir.." Allaha birak kaldiramayacagin hic bir sey ile sinanmayacaksin.. ve hersey senin hayrina bu hastalik bile bizim hayrimiza..

Seninle tam olarak ayni durumdayim panik ataklar bir kenara surekli uzerime coken bir agirlik surekli endise ölum korkusu hepsi bende var bazen basedebiliyordum ama son gunlerde her anim boyle... Ve bende gebelik istedigim icin ilac kullanamiyorum... Melisa cayi kuru yapraklarindan cay demle gunde iki fincan icebilirsin bana iyi geliyor... Kitap oku aklini mesgul et ... Dusuncelee geldigi zaman direnme direndikce daha da gelicek kabul et tum gercekligiyle aklinda korktuklarinla yuzles ve arkadan sunu soyle "Beni yaratan , elbet yolumu gosterir.." Allaha birak kaldiramayacagin hic bir sey ile sinanmayacaksin.. ve hersey senin hayrina bu hastalik bile bizim hayrimiza..
Tabiki rabbim herşeyin en iyisini bilir. Çok şükür ki inancımız var yoksa insan cidden kafayı yer melisa çayını denicem teşekkür ederim

Ah ne güzel söylüyorsun ama uygulama sıkıntı var
Dediklerimi uygularsan kurtulursun
1-öncelikle kendine bir söz ver sesli bir şekilde "ben bu takintimdan kurtulacagim, kendime söz veriyorum"
2-aklına gelen kötülükleri,duaları vs ne varsa bir kağıda sırasıyla yaz sonra altına "bunları ben düşünmüyorum bunlardan ben sorumlu değilim bu bir takıntı ve ne kadar az takarsam o kadar hızlı geçecek "diye 3 kere yaz buradaki amaç aklında neler geçiyor kağıda dökmek,ne kadar saçma şeyler olduğunu görmen ve bu hastalığın sadece basir bir takıntı olduğunu görmen
3- Yine bir kağıda"dualar sesli bir şekilde olur örneğin namaz örneğin dua ederken sesli ederiz" diye yaz duanın içten olmadığını kabul et
4- 2.maddedeki yazdıklarını aklından geçir ve onlar başına geliyor mu gelmiyor mu gör. (Gelemeyecek göreceksin)
5- rahatlatıcı müzikler yaz youtube ve rahat bir yere uzan. Müzik dinlerken nefes egzersizi yaparken rahatla. Meditasyon Psikolojiye iyi geliyor( Nefes egzersizi: burundan derin nefes al ve tut sonra agizdan ver. Bunu 2 dk boyunca yap stresin ve olumsuz dusuncelerin gidecektir.)
6- Evde tek başına kalma ne biliyim bi spora yazıl örneğin fitness veya stadyum bul koş kendini bir şeylerle meşgul et
7-bu hastalığa ne kadar önem verirsen okadar başında dert olacak o yüzden bırak aklından geçsin bu bir takıntı /vesvese ve geçerliliği yok
8- bu takıntı durumları okadar normal ki hiç canini sıkma bak mesela bazıları ay aygazi kapattım mi ay ütü acikmiydi diye takıntı yapıyor yani takıntı her insan da var. Bu hastalık normal
9- Bol bol dua et canım

Ben 7/24 düşünüyorm😄 daha yarim 27 ama sürekli düşünüyorm. Geleceği geçmişi şuani. Hep kaygiliyim. Etrafımdakileri kendimi falan sürekli sorgulayip duruyorm. Bir yerde bi yanlis eksik var ama nerde🤔

Ben 7/24 düşünüyorm😄 daha yarim 27 ama sürekli düşünüyorm. Geleceği geçmişi şuani. Hep kaygiliyim. Etrafımdakileri kendimi falan sürekli sorgulayip duruyorm. Bir yerde bi yanlis eksik var ama nerde🤔
Bir eksiklik yok hatta doğru yoldasinız düşünmeden yaşanır mı? Sorgulamak kadar da normal bir şey yok hatta istmeden her gün yapıyoruz bu eylemi :)

Bir eksiklik yok hatta doğru yoldasinız düşünmeden yaşanır mı? Sorgulamak kadar da normal bir şey yok hatta istmeden her gün yapıyoruz bu eylemi :)
Değil mi? Aynen öyleyiz malesef. Yaşarken herşeyi düşünmek zorundayız. Hele bir de yalniz değilseniz eşiniz çocuğunuz aileniz varsa kafadaki ses binbir türlü oluyo.

Back
X