gelen gelsin gelmeyenin cani cacık ister :D

eneee nereye kaçtın kıız bende nasılsa ikiizden başka kimse yok face yada msnye gel ordan daha hızlı olur diyceedim kaçmışın bilee :26:

Bu mevsimin tomatosu güzel olmazki kız ancak salkım domatesle yapacaksın onada domates dayanmaz
Ver bakalım tarifi?

Evet ya aç karnına tartılmak lazım içtim suları çıktım tartıya olmaz tabii
moralimi bozmayayım:)

seviyorum bu çorbayı ben
kız knorr kullanmam şart değil zaten evime almam hiç öyle şeyler
eşim onun tadını sevmiyor
zararlımıki bu arada?

Bu mevsimin tomatosu güzel olmazki kız ancak salkım domatesle yapacaksın onada domates dayanmaz
Ver bakalım tarifi?

1-2 parça tavuk but veya göğüs olabilir
1 havuç
1 patates
1 adet kırmızı biber
diraz dereotu
2-3 kaşık yoğurt
1 kaşık un
1 yumurta
birkaç damla limon
1-2 diş sarımsak
isteğe göre başka sebzelerde eklenebilir örneğin kabak ekliyom ben bazen (brokolide güzel olur)

Yapılışı;
tavukları haşlayıp didiyoruz güzelce suyunu süzüp ayrı büyük bir tencereye koyuyoruz yeterli olmazsa biraz daha su ekliyoruz sebzeleri biber hariç rendeliyoruz isteğe göre çok küçük küçükte doğranabilir biberleride küçük küçük doğra sonra bunları bi güzel et suyunda haşlayıp tavuklarınıda ekliyoruz. Pişme işlemi bittikten sonra un yoğurt yumurta ve az limondan miyanesini hazırlayıp ikisini ılıştırarak döküyoruz çorbaya birazda öylece kaynıyor sonra tuzunu ve dere otunu ekleyip tamamlıyoruz çorbamızıı bayaa uğraştırıyor ama lezzetli ve bol vitaminli oluyo ilerde ek gıdada bebemede yapmayı düşünüyom bu çorbadan ha bunu etsiz veya kemikli kırmızı etlede yapabilirsin canım

Son düzenleme:
seviyorum bu çorbayı ben
kız knorr kullanmam şart değil zaten evime almam hiç öyle şeyler
eşim onun tadını sevmiyor
zararlımıki bu arada?

bende aksine çok severdim tadını her bişeye kullanırdım makarnayaa, bizim domatesli tarhana çorbasınaa, pilavlaraa falan hep kullanırdım ben zararlıdır herhalde sonuçta et suyunu toz haline getirmek için işlemden geçiyo şu sıvı et suları daha sağlıklıdır ama hiçte almadım onlardanda denemedim evde yapıyom genelde et suyunu bende :26: evet güzel oluyo tavuk çorbası sağlıklıda bayaa az sarımsakta güzel olur bak o çorbaya kız

Teşekkür ettim canım çorba tarifi için ee senin domates çorban nasıl bakalım bide onun tarfini verebilrmisin?sana zahmet:26:

Evet ya aç karnına tartılmak lazım içtim suları çıktım tartıya olmaz tabii
moralimi bozmayayım:)

kız bende fenaa iltihap başladı hee bi ara az içtiydim galiba suyu hemen gene çoğalmış :18: bişii olmasa bari bolda içmeye çalışıyom suyu bi kurtulamadım şu iltihap belasından :26: çarşambaya doktora randevu aldım gitcem bakalım bikaç gündür kasılmalarım çoğaldı kız :26::18: cuma kar geliyomuş gelmeden gidip geleyim didim :26:

Aynen yaa en güzeli ev yapımı valla
ay ben kendime bi portakal soyayımda geleyim

canım hep hamur işi çekiyo valla
tariflere bakacağım şimdi hamur işlerine

Teşekkür ettim canım çorba tarifi için ee senin domates çorban nasıl bakalım bide onun tarfini verebilrmisin?sana zahmet:26:

bildiğin normal domates çorbası kız yazın şu etli ekşi tarla domatesleriyle güzel oluyo o ama tabi valla en son ünideyken yapıyodum onu unutmadıysam vereyim tarifini kociş sevmiyo diye yapmıyomda ondan unutmuş olabilirim :26:
tereyağında unu kavuruyon robottan çektiğin domatesleri ekliyon azda istersen herhangi bir salça renk versin diye sonra suyunuda(istersen et suyu) ekleyip kaynatıyon pişince süzüyon servistee rendelenmiş kaşar

brokoli çorbasıda güzel oluyı kız brokolileri büyükçe doğra haşla istersen havuçta ekleyebilirsin tabi sonra pişince robottan çek gene miyane hazırla un yoğurt yumurta ve sarımsaktan ılıştırarak ekle azdaha kaynat tuzunu at istersen onada dere otu bukadar basit kociş yemiyodu brokoliyi geçen çorbasını yaptım paşa paşa içti ey sarımsaklı yoğurt nelere kadirsin

hee aynı tarif kız bendekiyle hani bazıları sütlü yapıyo ya domates çorbasını süt katıp öyle pişiriyorlar hani acaba öyle bişey mi dedim sendeki tarifte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…