gelen gelsin gelmeyenin cani cacık ister :D

kız sen yeterki nasıl bi hamur işi istediğini söyle bende tariften bol ne var pizza demişken harika bi ev pizzası tarifi verebilirim meselaa

Amanınn ne duruyorsun yarın kahvaltı için bir şeyler arıyordum hamur işi olarak güzel bir tarifin varsa ver canım
Ama yufkayla yapılanlar hariç bebeğim

Leylaaa aklın nerdee

ne vaar unutamazmıyım yaanii didimde üstellik bayadır yapmıyom unutmuş olabilirim diye 3 sene oldu ben mezun olalı unutabiliyo insan kociş ne sevse onu yapıyoz mecbur :26: pirinç pilavıda yemiyo diy yapamıyom onu bilem özledim yemesini yaa :26: bide onun 9-10 çeşidini biliyodum yese çeşit çeşit yapabilirdim hep bulgur pilavı makarna yemek zorunda kalmazdık bizde yemeklerin yanında :26: maklube mesela harika bişiii ama kociş için bulgurlusunu yapıyom bende artıkın onun :26:

Tabi tavaya bi kapak uydurup öyle pişireceksin canım pişiyo önceden çok yapardım bunu

Amanınn ne duruyorsun yarın kahvaltı için bir şeyler arıyordum hamur işi olarak güzel bir tarifin varsa ver canım
Ama yufkayla yapılanlar hariç bebeğim

tava çöreği diycem ama biliyon onu zaten
cızlama yani krep olabilir bak çok kolay yapımı
sonracığıma pizza yapabilirsin
poğaça olabilir
fırında pide olabilir
başkada geriye bişii kaldımı kız saymadığım hangisinin tarifi istersin :26:

Galeta Unlu Yumuşak Poğaça Tarifi
Malzemeler:
1 paket tereyağı /margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta (1 tanesinin akını ayırın)
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
iç malzemesi:
5-6 patates
1tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 dal maydanoz
arzuya göre beyaz peynir
üzerine:
3 yemek kaşığı galeta unu
yumurta akı
Hazırlanması: Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın.
Hamur malzemelerini yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin.Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin.
190C’de üzeri pembeleşene kadar pişirin

Esracığım biz böyle bahsediyoruz ama senin canın çekiyormu?
Yapmayı biliyormusun böyle şeyleri:26:

Ispanaklı çiğ börek tarifi
KADINLARKULUBU 17 ARALIK 2012 0

Malzemeler:
- 3,5 Su B. Un
- 1 Çay B. Sulu Yoğurt
- 1 Çay K. Tuz
- 1 Çay K. Karbonat
- Su
İç Harcı İçin:
- 1 Demet Ispanak
- 150 Gr. Kıyma
- 2 Soğan
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Karbonat ve tuzu unun üzerine döküyoruz. Ortasını açıp sulu yoğurdu döküyoruz. Biraz su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Temizlenmiş ıspanakları doğrayıp soğanlarla birlikte biraz kavurup altını kapatıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.
Kıymayı çiğden katıp karıştırıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ispanaklı harcımızdan hamurun bir tarafına koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup börekleri kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis ediyoruz.

DOLGU POĞAÇA

1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)
üzeri için; 1 yumurta sarısı
iç harcı için:
100 gr beyaz peynir
yarım paket labne peyniri
süslemek için:
rendelenmiş kaşar peyniri
rendelenmiş sosis
ince kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı
- ılık süt,şeker,tuz,sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun).
- yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir.
- kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin,böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz).
- kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.
- pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür.
- kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar,ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır.afiyet olsun.

Kahvaltılık ev sandviçleri

malzemeler:
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurtanın beyazı
5 adet kesmeşeker
yeteri kadar un

yapılışı:

Mayayı şekerlerle beraber 1 bardak suda ıslatın ve mayanın köpürmesine kadar bekleyin. Sonra diğer malzemelerle harmanlayıp yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat kadar bekleyip kabarmasını sağlayın. Hamur kabarınca ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp merdaneyle nescafe fincanı altı ebatında hamurlar açın. Iç yüzüne margarin sürün. Ikiye katlayın, tekrar margarin sürün ve yine ikiye katlayın.

Sonra tepsiye yerleştirdiğiniz sandviç hamurlarının kabarması için biraz daha bekleyin.daha sonra tepsiye dizdiğiniz sandviçlere yumurta sarısı sürerek önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadfar pişirin. Sandviçleriniz nar gibi kızaracak.

Içine ne mi koyacaksınız? Ne isterseniz doldurun.salam, domates,yeşillikler,peynir... Ama tabiki önce sevginizi koyacaksınız.

FIRINDA BEZELYELİ PATATESLİ SUFLE
Oldukça kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tarif var bugün, lezzet dergisinin son sayısından. Özellikle çocukların seveceğini düşünüyorum. Taze bezelye, patates ve beyaz peynirin uyumu inanılmaz.
4 tane irice patates
500 gr iç bezelye
150 gr beyaz peynir
4 yemek kaşığı un
3 yumurta
1 çay kaşığı kimyon, bir tutam karabiber
1 paket kabartma tozu

Patateslerin kabuklarını soyup irice küp şeklinde doğrayalım. Bir tencerede hafif haşlayalım. Çok pişmemesine dikkat edelim çünkü yemek fırında da pişeceği için az pişirmeye dikkat edelim. Bezelyeleri ise buharda haşlayalım.

Unu ve kabartma tozunu bir kapta karıştıralım. Yumurtaları hafifçe çırpıp una ilave edelim. Peyniri de ufalayarak yumurtalı karışıma ekleyelim. Bir karıştırma kabında haşlanmış bezelye, patates, yumurtalı karışım ve isteğimiz baharatları da ilave ederek sufleyi hazırlayalım. Peynirin tuzlu olması ihtimalini göz önünde tutarak suflye tuz katarken dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Yağlanmış bir fırın kabına karışımı boşaltalım. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirelim. Özellikle et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışıyor, tek başına yoğurt ve salata ile bir öğün yemek olabilir. Biz çok sevdik, umarım sizin de hoşunuza gider.

e heralde kapakla pişircen kız kapaksız olurmu altı pişer yoksa bi okadarda cahil diiliz

selam canım hoşgeldin nasıl olsun boğaz derdine düştük bu gece

Hoşbuldum canım Aş mı eriyonuz yohsam

Boğazı bana sorun siz,ne canınız istiyo,her türlü tarif mevcuttur

hazırda yazılmış wordde olanlardan yolladım kuzum bi kaçını hamur işi yada başka khvaltılık istediiğin bişii varmı canım?
Haa bak yoğurtlu şeyleri seviyosan kahvaltıda veya ikindi çayında falan

Bildiğimiz közlenmiş soyulmuş kırmızı biberleri büyükçe doğra un yumurta tuz karışımına batır bi güzel kızart sonrada üstüne sarımsaklı yoğurt dök

Patlıcanları ince ince yuvarlak doğra gene un yumurta tuz istersen bide peynir dereotu karışımını üstüne sür kızart oda güzel oluyor

2-3 adet havucu rendeleyip tuzunu ekle pişir bi güzel biraz yağda kavur sonra ezilmiş sarımsak ekle birazda baharat onlarda olunca 1 yumurta kır karıştırarak pişir yumurtalar pişince yemeye hazır oluyor

soğan,sarımsak,biber mantar isteğe göre sucuk sosiste bunlarla kaşarlı bi omlet harika oluyor içine azda ketçap yakışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…