Kesinlikle annem de istemiyor belli. E o istemiyorsa ben zaten istemem. Ayrıca kadın iyi birisi olsa zaten ilk oğlunu ikna ederdi. Daha oğlunun sevgilisinden haberi yok. Gerçi o kızla evlenmezler.
Ah kuzum ikna edılen erkekten kac. İki arkadas evlendık, arkadasın esı kendıni ıkna etmis (ailesi degil yani) bu kızdan ıyısını guzelini bulamam dıye, evlendı, ama deger verdı mı HİÇ:/
Benim esim her turlu arkamda oldu, cok maddı sorunlar yasadık ama degersızlık eminim cok daha agır gelirdi.
Ah kuzum ikna edılen erkekten kac. İki arkadas evlendık, arkadasın esı kendıni ıkna etmis (ailesi degil yani) bu kızdan ıyısını guzelini bulamam dıye, evlendı, ama deger verdı mı HİÇ:/
Benim esim her turlu arkamda oldu, cok maddı sorunlar yasadık ama degersızlık eminim cok daha agır gelirdi.
Görücü usulüne hep sıcak bakardım. Ta ki başıma bazı olaylar gelene kadar. Ben baba mesleğinden dolayı memleketimde hiç yaşamadım. Geçen gün memleketten kadının biri annemden ötürü "Onun kızını bizim oğlanla yapalım" demiş. Ne ben o kadını gördüm ne de o kadın beni gördü. Hiç tanımam etmem. İsmini o gün ilk defa duydum. Bir insan oğluna hiç tanımadığı kızı nasıl almak ister anlamadım. Bir yandan da babamın iş arkadaşı beni küçüklüğümden beri tanır. Geçen gün aramışlar "Bizim bi yeğenimiz var 2024te onları evlendirelim" demişler. Kimse nedense bana ne zaman evlenmek istediğimi sormuyor. Memlekette de bi kadın oğlundan ötürü "Benim oğlumla evlensin. Ben onu çok beğendim" demiş. Oğlunun da başka bir sevgilisi varmış kuzenim dedi. Ayrıca "Ben dolandırıcıyım" tarzı saçma sapan tiktoklar çekip önüne gelen her kızı takip ediyormuş. Saçma sapan hareketleri varmış. Duyunca kan beynime sıçradı. Madem oğlunun başı bağlı beni neden istiyorsun be kadın? Ben üniversite okuduğum halde görücü gelip duruyor. Hadi düzgün bir şey olsalar neyse ama hepsi ipsiz sapsız. Resmen görücü usulünden nefret ettirdiler. Henüz üniversite okuyorum çok güzel hedeflerim var. İstemiyorum dedikçe ısrar ediyorlar.
Bu görücüleri nasıl başımdan savabilirim? Ben de diğer insanlar gibi sevdiğim kendi seçtiğim biriyle beraber olup evlenmek istiyorum. Ama yanlış seçimler yapıyorum. Doğru insanı nasıl seçebilirim?
Görücü usulune sıcak bakıyorum deyip bir insan oğluna hiç tanımadığı kızı nasıl almak ister anlamadım demek ne yaman çelişki? Konudaki kimsenin kendi akıl süzgeci, fikirleri falan yok mu neden birileri birilerini evlendiriyo?
Görücü usulune sıcak bakıyorum deyip bir insan oğluna hiç tanımadığı kızı nasıl almak ister anlamadım demek ne yaman çelişki? Konudaki kimsenin kendi akıl süzgeci, fikirleri falan yok mu neden birileri birilerini evlendiriyo?
Eskiden bakardım. Yani ilk başta aile beni gördü beğendi benimle tanıştı diyelim. Sonra oglanla tanıştırıp ona göre karar vermek mantıklı bence. Ama öbür türlü her beğendiği kızı oğluna alabileceğini zanneden oğlan annelerinin oglumuzla evlensin diye ısrar etmelerini saçma buluyorum. Nefret ettirdiler resmen.
Üniversite okuyan biri biraz daha baskın ve mantıklı olur. Direkt istemiyorum diyip önlerine set çekin.. iki lafı nasıl diyemiyorsunuz bilmiyorum ki, ailenize de tembih edin anne ben okuyor, planlarımi yapıyorum gelenlere çok sert cikisirim lütfen bir daha beni bu tiplerle muhatap etme diyip..mis gibi iste