Gelen kısmet,düşünceler

lotus89

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
763
1.273
313
Herkese merhaba...
Kafam bir hususta çok karışık arkadaşlar.
Özet geçiyorum.
Üniversiteyi şehir dışında okudum. Mezun olalı yaklaşık 6 sene oldu. Okul dönemi biriyle tanıştım şehrin yerlisiydi. Yüksekokulda okuyordu. Aramızda birşey olmadı sadece arkadaştık.
Velhasıl bir sebeple bunca zaman sonra benimle ciddi anlamda görüşmek, bir yola çıkmak istediğini belirtti.
10 gün sonra bulunduğum şehire gelecek beni görmek için.
Zamanında biraz serseriydi. Serseri demekte ağır olur ancak işte delikanlı halleri. Yüksekokılı yarım bırakmış ve iş hayatına atılmış. Şuan bir üni mezuniyeti bulunmuyor.
Bir işi var ancak herhangibir özel pozisyonda değil mi desem ne desem bilemedim, işçi olaral ekmeğini kazanıyor.
3 sene önce aldığı bir takım kararlarla alkolü ve sigarayı tamamen bırakmış ve beş vakit namaza başlamış. Hem çok şaşırdım değişimine hemde çok sevindim.
Lakin ben ayda yılda bir de olsa alkol içen biriyim. Sigara da kulllanıyorum. Belirli bir kariyet yolum var, başarılıyım.
Biraz ağır biri biraz kıskanç. Evlendiğinde erkek arkadaşlarım olmasını istemiyor. Yada sosyal medya hesaplarımda da aynı şekilde erkeklerin. Genel olarak nasıl biri olduğunu anladınız sanırım.
Ben ise oldukça sosyal biriyim. Arkadaşlarım, tatillerim vs. Ne çok uçarı ne de asosyalim.
Bulunduğum şehirde iş bulması bu durumda imkansız. Evlenirsekte daha küçük farklı bir şehirde yol almak istiyor. Çünkü ekmeğini oradan kazanıyor.
Genel olarak çekincem sadece ileride kapanmam konusunda baskı kurabilme ihtimali. Yada beni çok kısıtlama ihtimali. Şuan için böyle yansıtmıyor. Ancak aramızda birtakım eğitim, iş ve hayat koşulları farkı var.
Sizce bu ilişkinin oluru olabilir mi?
Bana benzer karakter yapısında olup, tarif ettiğim yapıda evlenen arkadaşlar oldu mu?
Beni cezbeden allah yolunda evine ailesine düşkün, alnının teri ile çalışıp sahiplenen bir erkek olabilme ihtimali. Ancak aramızdaki bir takım farklılıklar aşamayacağımız sorunları beraberinde getirir mi vs vs..
Mümkün olduğunca özet geçmeye çalıştım.
Ek soruları seve seve yanıtlarım.
Umarım fikir veren arkadaşlar olur..
Sevgilerimle...

Kötülük derken ne açıdan kötülük ?

Sizi olmasi gereken biri yapacagi kesin. Siz istemiyorsunuz o yolu sadece o yuzden hic baslamayin bile.

Şu namazında niyazında kısmı şahsen benim için bir kriter olmazdı. İleride bırakabilir, kılmayan bir gün karar verip kılabilir. Değişken bir durum ama karakter değişmez. Kıskanç, kariyeri olmayan, sizi her anlamda kısıtlayacak ve dahası hayat görüşünüzün uyuşmadığı biriyle olmamalı bence.

Uçlar tehlikelidir
Normal vasat insan en idealidir
Ben bu insanı uçta gördüm
Tercih sizin bana sorarsanız ben böyle birini tercih etmezdim

Ne eğitim standartları, ne hayata duruş, ne karakterler uygun değil..aşk desen yok,mantık desen o da yok..sahi neden evleneceksiniz ki? Evlenmiş olmak için mi?bence hiç gelmesin bile..yol yakınken kesin bu işi..zira buradan ,illa direticem ve evlenicem diyorsanız,anlattıklarınıza istinaden sonu boşanma olarak görünüyor.

Eğer kendiniz böyle bir eş istiyor artık bu tarz bi yaşam istiyorsAnız amenna ama diğer türlü zor çünkü karşınızdaki başta size ne istediğini gayet ne bi şekilde söylemiş biri istedi diye hayat tarzı değişmez anca kendiniz isterseniz.iyi düşünün ne o ne de siz sonradan üzülmeyin

rahmetli dedemin çok sevdiğim bir sözü vardı; "Emsaliyle uçmayan kuşun sesi semadan gelir" diye.
evlilik bütün bir ömrü kapsayan, araya çocukların da dahil olduğu uzun ve çok güzel geçirilmesi gereken bir süreç.
bu süreçte emsalinizi bulmanızı tavsiye ederim. her açıdan hem de. bu bahsettiğiniz şahıs evine sadık bir erkek olma özelliği dışında (ki bunun da garantisi yok sonsuza kadar) sizinle hiçbir özelliği uyuşmuyor.
tavsiye istiyorsanız kibarca reddedin derim.

uyuşmuyorsunuz bu kesin... hayatınızı yaşayın. size daha çok uyum sağlayacak kişiler vardır. ayrıca kimse için değişmeyin. değmez.

29 yaşımdayım evlenmiş olmak için evlenmiyorum.
Aşk yok mantık yok derken tabiki herhangi x bir kişisi geldi diye de olur mu diye oturup düşünmüyorum.
Eskiden onun bana benim ona karşı hislerimiz vardı ancak ilişkiye dökmemiştik.

Evlenip mutsuz olmaktansa bekar yaşayıp ölmeyi yeğlerim.
Ancak evleneceksem de eşine ailesine sahip çıkan bir aile babası olsun isterim.
Yaşadığı şehirde çok sevilen ve saygı duyulan biri. Karakteri kişiliğini duruşunu arkadaşlık dönemimizden de biliyorum.

Buarada erkek arkadaşlarını istemiyorum derken sosyal medya hesaplarında yaşadığı ilden bir takım insanların bulunmasını istemiyor. Çünkü çok küçük bir şehir ve benimde orada mazim var. İnsanların derdi bu süreçte bizi konuşmak olsun istemiyor. Yaşadığı şehir merkezi 50 bin nüfuslu bir yer insanların işi daha çok dedikodu yapmak.

Ben kısa öz geçmiştim.

Annesi yugoslavya babası selanik göçmeni.

Yaşamak istediği şehirde de iş imkanı kendisi için olduça yüksek ve birçok büyük şehrin tam ortasında. Benim de onun da en büyük ortak noktası doğayı ve hayvanları sevmek, kamp yapmak yeni yerler keşfetmek.
O şehiri de hem iş hemde birçok diğer şehirlere yakınlığı sebebiyle istiyor.

Aynı zamanda büyükşehirde karın tokluğuna çalışmaktansa orada çalışıp evini arabasını herşeyini daha kolay yapabileceğini düşünüyor.

Genel olarak söylediği günde 5 kez allahın huzurunda dua ediyorum buna saygı duymanı istiyorum, birde alkol içmek istemiyorum çünkü devamını çok getiriyorum, bu konuda da bana ısrar etmeni istemiyorum diyor.

Yani asıl tıkandığım konu genel olarak eğitim farkı aradaki sanırım.

Ki zaten henüz ortada bir durum yok ist.a benimle bir kahveye gelmiş olacak en fazla eski bir arkadaşımı görmüş olacağım.

Görüşleriniz için de çok teşekkür ederim buarada herkese.

Körü körüne aşık olsanız bu soruların bir çoğu aklınıza takılmazdı.
Ortada öyle bir durum yok anladığım kadarı ile. O yüzden çok kafanızı yormanıza da gerek yok.

Sizin standartlarınız (yaşam tarzınız, çevreniz vs.) ile uyumlu olmayan biri var karşınızda.
Bu noktada, bu kişi ile evlilik düşüncesi neden?
Sadece evlenmek için evlenilmez, o yüzden ben çok evlenilecek kişi gibi görmedim karşınızdakini.

Sanırım aslında yaşamak istediğim ilişkiyi hayalini kurduğum küçük mütevazi hayatı yaşayabileceğim için aklıma takıldı oluru olur mu diye.
Çünkü hayatıma çevremden girmek isteyen yada giren insanlar şuan olmasa da ileride yapmak isteyebileceğim şeyleri pek kabul görmeyecekleri için istemedim.
Şuan kapanasım yok kesinlikle ama birgün isteyebilirim. Yada namaz kılmak vs. Çevremdeki insanlar "çok modern" olmaya çalışırken örf adet ve dinimin gerekliklerine karşı çokta bağlı olmayan insanlar.
Ben hem modern hem de örf adet gelenek görenek bilen bir adamla olmak istiyorum. Maneviyatının da yüksek olmasını istiyorum.

Ama benim yapacaklarım yönleneceğim yol birisininin baskısı ile değil, kendimce karar verdiğimde sevinecek yada buna saygı duyacak biri olmalı.

Anlatabildim mi bilmiyorum.

Yada şuan modernizim anlayışı altında gününü yaşayanlar, olursa olur olmazsa olmaz hayata bir kere geliyorum yoluma bakarım diye düşünenler yüzünden biten evlilikler çok fazla çevremde. 6 ay 1 sene 2 sene herneyse.

Değerleri olan bir adam olduğu için kafıma takıldı kısaca tabi genelleme doğru olmaz, çevremdeki ve yaşadığım şehirdeki insanlar için söylüyorum.

O zaman dene derim..Aklınız da kalmasın en azından..Kalkıp da 1-2 ay sonra evlenecek değilsiniz nasılsa..Gidişata göre daha net kararlar verebilirsiniz diye düşünüyorum..Hakkınız da hayırlısı olsun.Sevgiler.

Aynen öyle biraz içimi dökmek istedim sanırım. Bir görüşelim bakalım süreç ne gösterecek. Yime buraya gidişatı yazarım hayırlısı. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

Hiç yanaşmayın bile yürümez. Birbirine aşık insanlar bile 3vlendikten sonra soğuyor bu nedenlerden.

Siz aranızdaki farklılıkları şimdiden ele almıssanız, ileride size mesele olabilecek şey tamamen soruna dönüşebilir.Nişanlılık deneme süresi cok dikkatli olmanızda fayda var.

50 yaşındasınız da kapınıza gelen ilk kısmet bu mu? biraz akıl mantık lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…