Gelenek ve erkek tarafı

Bacılarım yarın nişanı atıyorum bu geceden mesaj attım konu artık kapanmıştır. Bende KPSS çalışayım evimde o kadar okuduk atanalim bari dua beklerim sizlerden
Nedense nişanlın tarafından manipüle edilip nişanı bozmayacağını düşünüyorum. Ki inşallah öyle olmaz. Ne güzel okumuşsun kendine yazık etme.

Herşeye kayinvalidenin karar vermesi..kilonuza yüzünüze gözünüze kadar laf etmeleri ne demek yahu..orası senin evin olacak..sen oturacaksin..bunlar sana pek huzur vermez tipler ablası..sen yok yakınken Vazgeç gitsin .sonradan uzulecegine şimdi üzúl bence..

Çok uzun ya ama hiç meslek vs yok mı sizde herkes mi lise terk evleniyor ya

Burda verilecek tek cevap bence şu; evin rengine, çöpüne, sen karar vermek istiyorsun madem kaynana senin gönlünden geçen olsun al oğlunu da gir yeni gelin gibi otur içinde oğlunla, yeni evin hayırlı olsun.

Benim bir arkadaşım aynı böyle bir aileyle evlendi, sonuç; kapısının önüne konulan paspası kaldırdığı için kaynanası gelin beni istemiyo o paspas gibi beni de atacak diye oğlunu fişnekleyip kızı dövdurdu oğluna, oturup bide izledi.
Manyak mısın güzel kardeşim, adam mı bitti cancağızım, kocan neye yarıyor, seni kendine eş değil anasına gelin alıyor.
Sen yarın öbürgün çocuğuna istediğin adı bile koyamazsın simdi bunlara izin verirsen.

Bu pısırık adamla evlenmeyeceksin değilmi ?
Anahtarı kayınvalidene ver dösediği evde otursun ve sakın evlenmek gibi bir hata yapma tüm bunlara susan nişanlın yarın en ufak şeyde dili sana pabuç gibi çıkar

Ayyyy okurken bunaldım evlendikten birkaç ay sonra “ kızzlarrrr bunaldım bu normal mi boşansam mı” başlığı açmak istemiyorsan vazgeç bence. Nişanlının her şeyi anlatması ayrı, tek erkek olması ayrı, kayınvalidenin her şeye burnunu sokması ayrı rahatsız edici

1.
O eşyaları sen kullanıcaksin veya eşin.

2. Herşeyin ucuzuna kaçacaksa bişey almasın.

3. Kendi zevkine göre almayacaksan hiç bir şey alınmasın herşeyi iptal et!

Neden bukadar sert girdim olaya?

Bikere senin eş olacak müstakbel eşin, anne sözünden çıkmayan kendi fikirleri zevkleri olmayan biri.

Ne diye her haltı annesine yetiştiriyo?

Ya kendisine çeki düzen versin annesinin ağzını kapatsın. Yada bitir bu işi. Bu kadın eşyalarla kalmaz sana diyim size çok borç harç çıkarır bu kadın.

Kuzum yaşadık biz bunları.

Alışverişe hiç kimseyi götürmeyin eşimle hall edicez de geç. Ne senin taraftan ne onun tarafından kimse alışverişe gitmesin düğün öncesi.

Bende çok absürt bişey yaşamıştım önünü kestim. Herşeyin ucuzuna kaçılmaz onu geçtim ucuz olsa bile saygı yok kadında. Resmen dayatıyor. Bizde evimize herşeyin ucuzunu aldık 6 senedir kullanıyoruz gayet sağlam çıktı fakat saygı şart. Bari renklerine zevklerine karışmasın terbiyesiz şey. Bu düğün stressini varya 10 sene de geçse insan atamıyo üstünden.

Eşinizin karışmayın demesi gerekiyordu.Bu eşle olmaz.Üstelik her şeyi ailesine anlatması falan şaka mı?Yetişkin olamamış bir erkekle evlilik neden?

Ben de pek inanmadım açıkçası
Bence dogru. Hatta kiz belki 18dir. Yasini bi oyle soylemis bi boyle.
Klasik "muhafazakar" aile kizi. Muhafazakari tirnak icine aldim cunku muhafazakarlik adi altinda baska bi sey bu tur aileler, tutucu vs.
Kizlarini erkenden evlendiriyorlar cok tipik. Karsi taraf da 30, "gozu acilmamis" kiz isteyen ayni tur "muhafazakar" aile iste. Bana konu gecti valla. Toplumda bunlardan cok var. Bu kiz bununla evlenmese baska ayni modelle evlenecek 23 bile olmadan (ki nisan atamaz sonra baska kismet cikmaz bunlara gore)

Ezik degilseniz coktan sinir krizi geçirmeniz gerekiyordu. Benim evimde kullanacagim esyalara kaynanam karar vericek oyle mi ? O esyalari camdan asagiya firlatirdim . Kendinize gelin . Kimse sizi elestiremez ne isterse önü alırsin evine

Bence yapman gereken şeyi biliyorsun…

Görgüsüzlüğün, had bilmezliğin, terbiyesizliğin adını gelenek koymaya çalışıyorsunuz.
Sen bu aileyle evlenirsin ama geleneksellik böyle bi şey değil, her erkek tarafı da asla böyle değil; annen kendini de seni de kandırmasın.

Üyelik iptali yapmış olsanız da muhtemelen yorumları okumaya devam edeceğiniz için yorum yapıyorum. Yol yakınken derhal dönün. Kaynanayı geçtim evleneceğin kişi normal değil. Adam çocuk gibi her şeyi annasına yetiştiriyor.

Parayı erkek tarafı verse de siz o esyalafı kullanacaksınıx. Sizin karar vermeniz lazım .simdiden sizi tutmayan eş asla sonra sizi tutmaz .halaya ne bok yemek düştü de karısıyor ama hata eşinizde o karıstırtıyor .her erkek tarafı böyle degil annenize diyin basınızı yakmqsın cok meraklıysa kendı evlensiz sizi harcamasın.bence arkana bakmadan kacccv

Kadın olduğu halde hemcinsine "teyze" diyerek aşağlamaya çalışan bazı kadınların, "abisi" olacak yaştaki adamlarla evlenmek için can ataması şaşırtmıyor.
Gerçekten sizin gibi kadınlardan midem bulanıyor. Zaten bu zekâ ile ancak abin yaşındaki adamları yanında tutabilirsiniz.

Birde bir önceki yorumumu da bu üslubunuzu bilmeden yaptım. Gitdin evlenin bu adam ve annesi size fazla bile.

sizin gibi cahille daha da muhatap olamam kim bilir hiçbir bok olmayan Allah'ın bir gerizekalısı kendini bir bok sanan hangi teyzenin tekisindir

Bende KPSS çalışayım evimde o kadar okuduk atanalim bari dua beklerim sizlerden
Aynı konu altında bu iki mesajı yazabiliyorsunuz, bravo. Bu kadar atar gideri haksızken yapabiliyorsanız müstakbel kayınvalideye de yapsaydınız ya burada konu açacağınıza. (Bir de hal eki olmayan, dahi anlamındaki "de, da" ayrı yazılır, bağlaçtır. Her b*ku bilen sizseniz bunu da bilin hem KPSS'de de çıkar.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…