Madem herseyiniz farklı nisanlinizla konuşup orta yolu bulacaksınız.Nişanlımla gelenek göreneklerimiz uymuyor farklı memleketteniz.
Onlarda ev görme düğünden önce oluyormuş gelin evde olmadan tüm akrabalar gelip eve bakıyolarmış bişeyler yiyolarmış ben bunu istemiyorum .
Düğünden sonra akrabaları yemeğe çağırma varmış.
Nişanı kafede yapın diye bi konu açıldı.
Nasıl oluyo bu işler evlendikten sonra akraba çağırma akraba ziyaretleri. Ev görme şeylerj. Sizce nasıl bi tavır takınıyım stresliyim çok
Evlenmeden önce siz evde yokken eve kimseyi sokmayın. Nişan bence de dışarıda bir yerde yapılmalı. Oturun konuşun ikinizin de adetlerinde orta yol bulunsun.Nişanlımla gelenek göreneklerimiz uymuyor farklı memleketteniz.
Onlarda ev görme düğünden önce oluyormuş gelin evde olmadan tüm akrabalar gelip eve bakıyolarmış bişeyler yiyolarmış ben bunu istemiyorum .
Nasıl oluyo bu işler evlendikten sonra akraba çağırma akraba ziyaretleri. Ev görme şeylerj. Sizce nasıl bi tavır takınıyım stresliyim çok
Bizim yemeğe çağırma yok oturmaya çağırılır ev görme olur düğünden sonra bu da hemen olmaz 1 2 ayı bulur ama onların öyle değil.biz trakyalıyız, bizde de düğünden önce akraba yada yakın komşu vs gelin evine gidip çeyiz görebiliyor. tabi çeyizler serilmiş oluyor. eskiden daha çoktu artık mesafeler vs derken bu düğün öncesi ev görme muhabbeti pek olmuyor.
ama düğünden sonra yemeklere gidilip geliniyor. hem iki tarafın yakın akrabaları sırayla akşam yemeğine alıyor hem de yeni evliler davet ediyor.
ama genelde yeni evlilere tek tek değil de çağıracağı akrabalar topluca gidebiliyor tekrar tekrar masrafa girip uğraşmasın diye.
olmazsa kimse kimseye küsmüyor ama adeten yapılması mutlu ediyor.
gerçi dğün sonrası yemeğe alma bildiğim hemen hemen her yörede var gelenek olarak.
biz de bir de gelin çağırıldığı eve çeyizinden minik bir hediye götürüyor - tülbent, çetik, havlu gibi.
Bende öyle düşünüyorum nişanlımda istemiyo çeyiz serme olayı saçma geliyr onada ama annesi çok istiyo küsüyo ağlıyo kabul etmedim diye bende vicdan yapıyorumEvlenmeden önce siz evde yokken eve kimseyi sokmayın. Nişan bence de dışarıda bir yerde yapılmalı. Oturun konuşun ikinizin de adetlerinde orta yol bulunsun.
Nişanlım sorun etmiyo sen istediğini yap diyo ama annesi ağlıyo küsüyoo zmn sadece bu değil birçok adet farklıdır ki bir de adetlerine bağlılar anladığım kadarıyla bunlar evliliği yıkıcı bile olabilir. Dikkat edin konuşup orta yolu bulun
O zaman siz evdeyken gösterin istiyorsanızBende öyle düşünüyorum nişanlımda istemiyo çeyiz serme olayı saçma geliyr onada ama annesi çok istiyo küsüyo ağlıyo kabul etmedim diye bende vicdan yapıyorum
Nişanlımla gelenek göreneklerimiz uymuyor farklı memleketteniz.
Nişanlınızın tavrı hep böyle olursa sizi sıkan birşey olmaz ama erkekler evlenince ailelerine düşkün olmaya başlarlar. Evlenince değişebilir eşiniz. Bunları ciddi ciddi konuşun.Nişanlım sorun etmiyo sen istediğini yap diyo ama annesi ağlıyo küsüyo
Bizdede öyle gelini yemeğe çağırrılar ama onlar sende çağır diyolar. Kabul etmesem olurmu sizce. Bide ev görme ne zaman oluyo akrabalar ne zaman ğelcekler oturmayaİlk kez duyuyorum evlenmeden önce gelin evde yokken eve gelinip gezilmesini.
Ayrıca evlendikten sonra gelin yemeğe almaz gelini yemeğe alırlar.
Sakin evinizde siz yokken gelmelerine izin vermeyin bı arkadaşım çok tuhaf şeyler yaşadı. Aman diyorum.
Evlendikten sonra ev görme olayı nasıl oluyor biliyomusunuzO zaman siz evdeyken gösterin istiyorsanız
Evet o da annesiyle tartıştı baya ama annesi ağlıyo sürekli dediğim olsun istiyor. Ev görme olayı nasıl oluyo evlendikten sonramıNişanlınızın tavrı hep böyle olursa sizi sıkan birşey olmaz ama erkekler evlenince ailelerine düşkün olmaya başlarlar. Evlenince değişebilir eşiniz. Bunları ciddi ciddi konuşun.
Benim eşimde nişanlıyorum öyleydi ve hala da öyle ama değişse çok sıkıntıya girerdim
bende öyle istiyorum gelenekler saçma geliyor amaNe saçma şeyler diyecegim kizacaklar.
Herkes normal evlense olmuyor mu anlamiyorum ki çok boş şeyler için kendinizi yoruyorsunuz. :) İnsallah kolay geçer sizin adiniza diyebilecegim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?