Bende aynı şeyleri söyledim ama kaynanam sorun yapıyo özeniyorum diyoSiz yokken evinizde olmaları bence çok ayıp. Gelenek diye herşey doğru değil ve düzelmesi lazım.
Misal; çarşafın gösterilmesi.
Eşyalarınızın karıştırılıp, daha sizin dahi kullanmadığınız şeyleri başkalarının kullanması çok saçma değil mi? İlla görmek istiyolarsa düğünden Bir süre sonra çaya çağırırsınız meraklıları gelir görür. İçinize sinmeyen hiçbirşeyi kabul etmeyin. ‘Bizde adetler böyle’ cümlesi suistimale çok açık.
Valla geleneği göreneği bilmem ama sizin çekecek çileniz var.Evet o da annesiyle tartıştı baya ama annesi ağlıyo sürekli dediğim olsun istiyor. Ev görme olayı nasıl oluyo evlendikten sonramı
Evi görseler gene iyi yemekte yiyolarmışYa madem düğünden önce gelinip çeyiz bakılacakmış siz de olun evde tamam hadi düğünden önce gelip bakma kısımlarını kabul ettim ama ben yokken olmaz bende olucam deyin annesi kabul etmezse siz de ağlayıp küsersiniz bakalım o zaman müstakbel kayınvalideniz vicdan yapacak mıne tuhaf şeyler ya gelin evlenmeden önce bir de ev sahibi düğün sahibi gelin evde yokken eve gitmek nedir ya bu nasıl bir adettir üstelik çocuk gibi istediği olmayınca küsüp ağlayan kayınvalide de ne garip cidden.
yemeğe çağırmayı ben de hemen düğün sonrası demedim, yani 6 ay içerisinde falan halledilir. ama sadece oturma çay-kahve olmaz pek bizde. yemek hazırlanır.Bizim yemeğe çağırma yok oturmaya çağırılır ev görme olur düğünden sonra bu da hemen olmaz 1 2 ayı bulur ama onların öyle değil.
Aglasada nişanlım yapmıyo ama dediğini de genede stres oluyoz böyle şeyler yapıncaValla geleneği göreneği bilmem ama sizin çekecek çileniz var.
En tehlikeli kv tipi: sürekli küsüp ağlayarak hep kendi istediği olsun isteyen anne
Ya yürüsün Allah aşkına! Yani çok afedersiniz ama en mahrem alan olan yatak odanız iç çamaşırlarınız dahi karıştırılacak! Sizde sorun yapın! İlla özeniyosa düğünden sonra gelsinler. O evin hanımı sizsiniz! Sizin evinizi kendi evi gibi kullanması insanlara sergilemesini kabul etmeyin lütfen.Bende aynı şeyleri söyledim ama kaynanam sorun yapıyo özeniyorum diyo
Onların 2 hafta sonra yemeğe çağırma oluyomuşyemeğe çağırmayı ben de hemen düğün sonrası demedim, yani 6 ay içerisinde falan halledilir. ama sadece oturma çay-kahve olmaz pek bizde. yemek hazırlanır.
Çok haklısınız yaptırmıcam zaten ama stres oluyorumYa yürüsün Allah aşkına! Yani çok afedersiniz ama en mahrem alan olan yatak odanız iç çamaşırlarınız dahi karıştırılacak! Sizde sorun yapın! İlla özeniyosa düğünden sonra gelsinler. O evin hanımı sizsiniz! Sizin evinizi kendi evi gibi kullanması insanlara sergilemesini kabul etmeyin lütfen.
Ne yaşadı ki??İlk kez duyuyorum evlenmeden önce gelin evde yokken eve gelinip gezilmesini.
Ayrıca evlendikten sonra gelin yemeğe almaz gelini yemeğe alırlar.
Sakin evinizde siz yokken gelmelerine izin vermeyin bı arkadaşım çok tuhaf şeyler yaşadı. Aman diyorum.
Çok istiyorlarsa siz evdeyken çeyiz serilsin. Ben eve evin hanımı yokken girilmesini doğru bulmuyorum.Bende öyle düşünüyorum nişanlımda istemiyo çeyiz serme olayı saçma geliyr onada ama annesi çok istiyo küsüyo ağlıyo kabul etmedim diye bende vicdan yapıyorum
Çeyiz serme gösteriş gibi geliyor bana sevmiyorum öyle şeyleriÇok istiyorlarsa siz evdeyken çeyiz serilsin. Ben eve evin hanımı yokken girilmesini doğru bulmuyorum.
Hiç stres olmayın. Tavrınız net olsun. Bunun küsülecek bir yanı yok. Sırf kaynananız küsüp ağlıyor diye istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Dik durun ki ‘bizde böyle’ diye saçma sapan şeyleri dayatmaktan çekinsinler.Çok haklısınız yaptırmıcam zaten ama stres oluyorum
Kabl etmedim hiç bişeyi bide ben farklı yerden ğitcem oraya memlemetten baskı yapıyo kaynanamEvı gelip görmeyi Bı yere kadar anlayabilirim de, yiyip ıcmek nedir? İnsan gelinin girmediği evde biseyler yemeye kıyamaz.
Bunun ortayolu yok, bizde böyle bir adet yok diyip kabul etmeyeceksiniz duydugum sen sacma sey zaten.
Evlendikten sonrada, sızı yemege alacaklar siz degıl. Siz isterseniz tabi yemege caya corbaya cagırırsınız ama mecbur degılsınız.
Bence sımdıden kırmızı cızgılerınızı belirtin oturduğunuz yerden sadece stres yapmak olayları cozmez.
E yapmayın o zaman ben hiçbir şey yapmadım herkes, her şey de güllük gülistanlıkÇeyiz serme gösteriş gibi geliyor bana sevmiyorum öyle şeyleri
Bende inat ediyorum şimdi ağladı diye kabul edersem herşeyi bana ağlayarak kabul ettirmeye çalğşçak çünkaHiç stres olmayın. Tavrınız net olsun. Bunun küsülecek bir yanı yok. Sırf kaynananız küsüp ağlıyor diye istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Dik durun ki ‘bizde böyle’ diye saçma sapan şeyleri dayatmaktan çekinsinler.
Kaynanana soyle, agız tadıyla gecınmek istiyorsa kaynanalık yapmasın daha evlenmeden.Kabl etmedim hiç bişeyi bide ben farklı yerden ğitcem oraya memlemetten baskı yapıyo kaynanam
Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bide izmirE yapmayın o zaman ben hiçbir şey yapmadım herkes, her şey de güllük gülistanlıkYemek konusunda da çok ısrar ederlerse eşinizin ailesini (anne baba kardeş) dışarı çıkartın yemeğe. Yeni evlilerin evine gidilmez. Nereliler? Çok ilginç adetleri.
Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bide izmirE yapmayın o zaman ben hiçbir şey yapmadım herkes, her şey de güllük gülistanlıkYemek konusunda da çok ısrar ederlerse eşinizin ailesini (anne baba kardeş) dışarı çıkartın yemeğe. Yeni evlilerin evine gidilmez. Nereliler? Çok ilginç adetleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?