İlk kez duyuyorum evlenmeden önce gelin evde yokken eve gelinip gezilmesini.
Ayrıca evlendikten sonra gelin yemeğe almaz gelini yemeğe alırlar.
Sakin evinizde siz yokken gelmelerine izin vermeyin bı arkadaşım çok tuhaf şeyler yaşadı. Aman diyorum.
Hi bi de balayı vaktiniz. Çok ısrar ederlerse eşinize söyleyin “balayındayız” desin.Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bide izmir
Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bideE yapmayın o zaman ben hiçbir şey yapmadım herkes, her şey de güllük gülistanlıkYemek konusunda da çok ısrar ederlerse eşinizin ailesini (anne baba kardeş) dışarı çıkartın yemeğe. Yeni evlilerin evine gidilmez. Nereliler? Çok ilginç adetleri.
şimdiden soğudum zatenKaynanana soyle, agız tadıyla gecınmek istiyorsa kaynanalık yapmasın daha evlenmeden.
Sonra araya Bı nefret giriyor, sıttın sene duzelmıyor hıcbısey.
Keske herkes haddını bilse.
Ben ceyız sermemıstım, bohca da yapmamis tim. Evime de kimse gelememıstı ben yokken, esya görmeyeÇeyiz serme gösteriş gibi geliyor bana sevmiyorum öyle şeyleri
Yeni evlendiginin cuma gunu asla kabul etme.Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bide
şimdiden soğudum zaten
Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bideE yapmayın o zaman ben hiçbir şey yapmadım herkes, her şey de güllük gülistanlıkYemek konusunda da çok ısrar ederlerse eşinizin ailesini (anne baba kardeş) dışarı çıkartın yemeğe. Yeni evlilerin evine gidilmez. Nereliler? Çok ilginç adetleri.
bunu kaynanama anlat bide size dagdan ev alcam kimse gelip etmesin diyoBen ceyız sermemıstım, bohca da yapmamis tim. Evime de kimse gelememıstı ben yokken, esya görmeye
Benim ceyızdekı donumdan caydanlıgımdan kime ne?
Evlendikten sonra kimi sevdiysen onlari yemege, hoslanmadıklarımı da sadece caya cagırmıstım mecburen.
Kimseye bisey göstermek zorunda degılsınız.
Ben bosandım, kimseye bisey anlatmak istemedigimi fark ettim bi gun. Sonra da bosandım.Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bide
bunu kaynanama anlat bide size dagdan ev alcam kimse gelip etmesin diyo
Ben tavrımı değiştirmem ama nişanlım değişcez diye korkuyorumBen bosandım, kimseye bisey anlatmak istemedigimi fark ettim bi gun. Sonra da bosandım.
İnsanlar mutlu olmak ıcın evleniyor keske bu haricten gazel okuyan, sırf kocanın annesi diye saygının s sını haketmeyen ama saygı duymak zorunda kaldıgımız tipler isine baksa
Kaynanana yuz verme, ipin ucunu kacırırsan mutsuz olursun.
Ailesıne karsı tavrı nasıl?Ben tavrımı değiştirmem ama nişanlım değişcez diye korkuyorum
Ben nişanı kafede yapmak istemiyorum evde aileler arası söz takılsın dedim zaten düğün mevlütla olçak. Kaynanam söze 20 30 kişi bizden ğelen olcak dedi bende evde olcak aile içi olsun dedik. Eve o kadar insan sığmaz diye çünkü benimde akrabaların gelcek toplam 40 50 kişi oluruz. Kaynanam kafe olayını çıkardıBen bosandım, kimseye bisey anlatmak istemedigimi fark ettim bi gun. Sonra da bosandım.
İnsanlar mutlu olmak ıcın evleniyor keske bu haricten gazel okuyan, sırf kocanın annesi diye saygının s sını haketmeyen ama saygı duymak zorunda kaldıgımız tipler isine baksa
Kaynanana yuz verme, ipin ucunu kacırırsan mutsuz olursun.
Annesine düşkün ama beni dinliyo herşeyde bazen annesinin ki mantıklı gelirse onunkinide dinleyebiliyoAilesıne karsı tavrı nasıl?
Kafe olayı mantıklı aslında, o kafanızda kisi sayısı asla öyle olmuyor mutlaka ustune cıkılıyor mutfak asırı kalabalık oluyor servis gonlunuzce olmuyor, kafede olursa evde batmaz. Doner temiz temiz evinıze gelirsiniz. İki uc komsıda cagırabılırsınız böylelikle.Ben nişanı kafede yapmak istemiyorum evde aileler arası söz takılsın dedim zaten düğün mevlütla olçak. Kaynanam söze 20 30 kişi bizden ğelen olcak dedi bende evde olcak aile içi olsun dedik. Eve o kadar insan sığmaz diye çünkü benimde akrabaların gelcek toplam 40 50 kişi oluruz. Kaynanam kafe olayını çıkardı
SagolunKafe olayı mantıklı aslında, o kafanızda kisi sayısı asla öyle olmuyor mutlaka ustune cıkılıyor mutfak asırı kalabalık oluyor servis gonlunuzce olmuyor, kafede olursa evde batmaz. Doner temiz temiz evinıze gelirsiniz. İki uc komsıda cagırabılırsınız böylelikle.
Eşiniz nereli çok merak ettim.Bizdede öyle gelini yemeğe çağırrılar ama onlar sende çağır diyolar. Kabul etmesem olurmu sizce. Bide ev görme ne zaman oluyo akrabalar ne zaman ğelcekler oturmaya
Kabul etmedim de evlendikten sonra da sıkıntı yemeğe çağırma olayı çıkcak bıktım şimdiderEşiniz nereli çok merak ettim.
Bence biraz kv nizin başının altından kalkıyor.
Sizde yemeğe çağırın diyorlar ki misafirlerle sürekli evinize gelecek bence, tabi bu benim fikrim.
İnanın hiç duymadım gelin yemeğe çağırılır, gelin yemeğe çağırmaz du bismillah yeni evli olacaksınız, bu ne böyle.
Zamanı gelip geliş gidip ölü çağırırsınız evinize.
Ev görme sizde evde olacağınız bı gün belirlenir kadınlar gelir görür.
Vall sizin bu kv ile işiniz var benden söylemesi.
Siz evde yokken kesinlikle kabul etmeyin.
İzmirliEşiniz nereli çok merak ettim.
Sizde yemeğe çağırın diyorlar ki misafirlerle sürekli evinize gelecek bence, tabi bu benim fikrim.
İnanın hiç duymadım gelin yemeğe çağırılır, gelin yemeğe çağırmaz du bismillah yeni evli olacaksınız, bu ne böyle.
Bu yemeğe kabul etmiceğimi nasıl söyliyim sizce kaynanama. Kaynanam akrabaları arayıp söylüyomuş gelin yemeğe diye sanki kendi evi gibiEşiniz nereli çok merak ettim.
Gelin nasıl isterse öyle olmalı.Nişanlımla gelenek göreneklerimiz uymuyor farklı memleketteniz.
Onlarda ev görme düğünden önce oluyormuş gelin evde olmadan tüm akrabalar gelip eve bakıyolarmış bişeyler yiyolarmış ben bunu istemiyorum .
Düğünden sonra akrabaları yemeğe çağırma varmış.
Nişanı kafede yapın diye bi konu açıldı.
Nasıl oluyo bu işler evlendikten sonra akraba çağırma akraba ziyaretleri. Ev görme şeylerj. Sizce nasıl bi tavır takınıyım stresliyim çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?