Gelenekler uymuyor

Ben de bundan hoşlanmiyorum evime bilip bilmedigim kalabalik insan grubunu kendim evdeyken dahi kabul etmem.
Cok yakinim olmayan biri evime gelmis olsa ve bir sebeple baska bir odaya girse ardindan orayi didik didik eder ne ellenmiş, ne yapilmiş incelemek temizlemek zorunda kalirim herlade.

Yeni evlendiğinin cuma günü oturmaya ğeliyolarmış kadınlar toplanıp bide
Kaynanana soyle, agız tadıyla gecınmek istiyorsa kaynanalık yapmasın daha evlenmeden.
Sonra araya Bı nefret giriyor, sıttın sene duzelmıyor hıcbısey.
Keske herkes haddını bilse.
şimdiden soğudum zaten

Çeyiz serme gösteriş gibi geliyor bana sevmiyorum öyle şeyleri
Ben ceyız sermemıstım, bohca da yapmamis tim. Evime de kimse gelememıstı ben yokken, esya görmeye
Benim ceyızdekı donumdan caydanlıgımdan kime ne?
Evlendikten sonra kimi sevdiysen onlari yemege, hoslanmadıklarımı da sadece caya cagırmıstım mecburen.
Kimseye bisey göstermek zorunda degılsınız.

bunu kaynanama anlat bide size dagdan ev alcam kimse gelip etmesin diyo

bunu kaynanama anlat bide size dagdan ev alcam kimse gelip etmesin diyo
Ben bosandım, kimseye bisey anlatmak istemedigimi fark ettim bi gun. Sonra da bosandım.
İnsanlar mutlu olmak ıcın evleniyor keske bu haricten gazel okuyan, sırf kocanın annesi diye saygının s sını haketmeyen ama saygı duymak zorunda kaldıgımız tipler isine baksa

Kaynanana yuz verme, ipin ucunu kacırırsan mutsuz olursun.

Ben tavrımı değiştirmem ama nişanlım değişcez diye korkuyorum

Ben nişanı kafede yapmak istemiyorum evde aileler arası söz takılsın dedim zaten düğün mevlütla olçak. Kaynanam söze 20 30 kişi bizden ğelen olcak dedi bende evde olcak aile içi olsun dedik. Eve o kadar insan sığmaz diye çünkü benimde akrabaların gelcek toplam 40 50 kişi oluruz. Kaynanam kafe olayını çıkardı

Kafe olayı mantıklı aslında, o kafanızda kisi sayısı asla öyle olmuyor mutlaka ustune cıkılıyor mutfak asırı kalabalık oluyor servis gonlunuzce olmuyor, kafede olursa evde batmaz. Doner temiz temiz evinıze gelirsiniz. İki uc komsıda cagırabılırsınız böylelikle.

Sagolun

Benim yetistigim kulturde bu tarz tuhafliklar yok.
ilk defa duyuyorum ev gezmesi muhabbetini.
Niye baska insanlar benim evimi gezsin ki ?
Ben baskasinin evini gezdigimde olacak ?
Ne çeyizi tülbenti yahu yil 2020. Millet geçim derdinde ayın sonunu zor getiriyoruz.
Herkes kendi kulturunden ve kafasinin uyusacagi biriyle evlenmeli.
En ayar oldugum sey evime biri gelecek de yok perdeyi şöyle as yok sehpayi şöyle yerlesir
Buhran yeminle buhran sebebi

Bizdede öyle gelini yemeğe çağırrılar ama onlar sende çağır diyolar. Kabul etmesem olurmu sizce. Bide ev görme ne zaman oluyo akrabalar ne zaman ğelcekler oturmaya
Eşiniz nereli çok merak ettim.
Bence biraz kv nizin başının altından kalkıyor.
Sizde yemeğe çağırın diyorlar ki misafirlerle sürekli evinize gelecek bence, tabi bu benim fikrim.
İnanın hiç duymadım gelin yemeğe çağırılır, gelin yemeğe çağırmaz du bismillah yeni evli olacaksınız, bu ne böyle.
Zamanı gelip geliş gidip ölü çağırırsınız evinize.
Ev görme sizde evde olacağınız bı gün belirlenir kadınlar gelir görür.
Vall sizin bu kv ile işiniz var benden söylemesi.
Siz evde yokken kesinlikle kabul etmeyin.

Kabul etmedim de evlendikten sonra da sıkıntı yemeğe çağırma olayı çıkcak bıktım şimdider

İzmirli

Bu yemeğe kabul etmiceğimi nasıl söyliyim sizce kaynanama. Kaynanam akrabaları arayıp söylüyomuş gelin yemeğe diye sanki kendi evi gibi

dugun oncesi ya bir gun belirleyip siz de gidin ve ev gormesi mi yapacaklar ne yapacaklarsa sizin yaninizda yapilsin.

ya da bunun mumkunati yoksa, ben dugunden sonra esimin akrabalarini tek tek / topluca agirlamak istiyorum, o zaman evi gorurler deyin kapatin konuyu.
Tabi dugunden sonra derken hemen ilk haftasini kast etmiyorum, iste ilk 3 ay icinde olabilir mesela.

Gelin nasıl isterse öyle olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…