Geleneksel gelin delirtme senlikleri (kv bize geldi)

Çevir kazi yanmasin olmus sanki. Ilk basta böyle özne olarak yengeyi one cikarmamissiniz ki. Agbimin evi diye kestirip atmissiniz. Biz yazdiginizi gördüğümüz kadariyla yorum yaptik. Şahsınıza degil düşünce bicimine eleştirimiz yadirgamamiz. Bir ev kurulurken koca ya da kadın değildir tek malik. Ikisinindir. Eşit biçimde.

 

Neden çevirelim bacım olmayan kazı ..
Konu sahibinin oyle evime kurulmuslar falan demesiyle abimin abi tabi izin mi alalım moduna girdim ister istemez
 
Tepkiniz ne bağlar ki beni size göre şekilleneyim ben.. Sende benim tek yazdığımla benim aile içi iliskilerimi "kendince" yorumlayip yazdigim tek bir yazıyla yengem yokmuş gibi davranıyor dedin simdi ne oldu ? Yengeme gelince o senin gibi benimde evim triplerinde değil merak etme abimide katmıyor hiç burası seninde evin cik gel her zaman davet bekleme diyor. Senin görümcelerin rahatsızlık vermek için geliyor olabilirler ama her görümce bir değil.

*Ben yengeme okuturum yazdıklarımı sorun olmazda sen sıkıyorsa görümcelerine okut bir önceki mesajını
 
Son düzenleme:

Hmm.. Kastettiğim şey aslında yengemi yok sayıyor olmak değildi. Orası abimin evi olduğu için gayet rahat hissediyorum kendimi izin almam gereken bir durum yok. Yengemde bana o rahatlığı veriyor ki izine ihtiyaç duymuyorum. Dediğin gibi olsa yazacağım yorum bende abimlere gidince diken üstündeyim konu sahibi gibi bir yengem var olurdu sanırım.
 
Bosver cok kaale alma menfaat yönünden bakarsan olaya rahat edersin. Benim gorumcem 1;5 ay bende kaldı. Ama zorunlu oldu onun ki. Bir nevi mecbur kaldı. Allah var da yardımı oldu. Gerci benim evimde temizlik işine yardım gerekmiyor ama mesela cocugu tuttu oyalayıp oynattı bende işimi gördüm. Bulasik vs de yıkadı. Ha rahat davransın bosver benimde 8 aylik cocugum var. Bunlar benim basıma niye geldi yeni doğum yapmış tiplerine girip valizimi alıp bebek 3 aylik olana kadar annemde kalmadığım için herseyin üstesinden geldiğim için. Lohusalik hamilelik sendromlarina girmediğim için oldu bunlar ha bunu eşimin yüzüne de söylüyorum. Simdi de kizkardesimi çağırdım 1 haftadır bende. Sanki bende kendi aileme deli oluyormusum onlarsız yasayamazmisim gibi gösteriyorum hahahaa. Bence bazı şeyleri boyle çözebiliriz. onun için menfaat yönünden bakmalısın. Cunku herkes öyle yapıyor.
 

Sıkıyorsa falan.... üslup, davranıs seviyesi yerlerde sizi görmezden gelip engellemek en mantıklısı. acıdım açıkcası.
 
Sıkıyorsa falan.... üslup, davranıs seviyesi yerlerde sizi görmezden gelip engellemek en mantıklısı. acıdım açıkcası.

Haline acısan iyi edersin... Belki ben ne yapıyorum diye düşünüp xok geçmeden kendine bir çeki düzen verirsin de evine 1 yıldır gelmeyen insanlar kapını açar..
 
Haline acısan iyi edersin... Belki ben ne yapıyorum diye düşünüp xok geçmeden kendine bir çeki düzen verirsin de evine 1 yıldır gelmeyen insanlar kapını açar..

Kimin kendine çeki düzen vermesi gerektiği cok belli . Umarim çocuklarini bu zihniyetle yetistirmiyorsundur. Eğitim her yaşta şart.
 
Son düzenleme:
Başka türlü zaten deliririm heralde. İki taraf da istiyorsa birlikte de yaşayabilirler ama ben kendi ailemle bile bu kadar uzun kalmayı tercih etmiyorum. Ne zaman gideceklerini gizliyorlar şimdi de. Her sey muamma. Ben de sabah kalkıyorum çocuğu kvye veriyorum yatıyorum biraz sonra kalkıp kahvaltımı yapıyorum. Cocuklarimla ilgileniyorum kendi işlerime bakiyorum. Onlar da ev işlerini yapsınlar napayim. Ben de bu sayede çocuklarımla daha çok vakit geçiririm. İse gitmiyorum evden çalışıyorum kendi islerimi de daha rahat hallediyorum diye kendimi telkin ediyorum. Ama inşallah tez vakitte giderler evlerine şu hayırlı günde duam bu
 
Kimin kendine çeki düzen vermesi gerektiği cok belli . Umarim çocuklarini bu zihniyetle yetistirmiyorsundur. Eğitim her yaşta şart.

Ne yengemle olan ilişkim ne evlatlarımı yetiştirdiğim zihniyet hiç ama hiç birisi seni ilgilendirmiyor... Şurada yazdığım tek bir yorumumdan yola çıkarak haddin olmayan konulara girme. Beni rahat bırak doğuracağın çocuğu düşün bacım.
 
Çok fevri davranışlar değil mi bunlar ? Sonuçta sizde ileride kayınvalide olacaksınız...Empati yaparsanız belki haksız olduğunuzu anlarsınız.
 
Evet güncelleme yapıyorum. Ramazanda da burda olacaklarmis sevgili kayın ailem. 40 gündür burdalar daha ramazan bayramına neredeyse 3 ay var. Cildiricam.ve gerçekten hiç iyi şeyler olmayacak. Az önce kp ağzından kaçırdı. Tepki vermedim şu an sakinleşmek bekliyorum
 
Sakin ol oncelikle.
Haklısın evet 4 -5 ay teklifsizce gelip kalmak akla mantiga gorguye aykiri . Ailenin ablanin ne bileyim uzaktaki bir yakının yanina gitme konusunu açıp sizi gordum ne iyi oldu x Leri de cok ozledim. Önümüzdeki ay onlara gitmek istiyorum biraz hava degisikligi bana iyi gelecek pandemide hapsolduk eve dersin laf arasinda.

Ona gore gidis tarihlerinde guncelleme yaparlar diye umuyorum.
 
Çok fevri davranışlar değil mi bunlar ? Sonuçta sizde ileride kayınvalide olacaksınız...Empati yaparsanız belki haksız olduğunuzu anlarsınız.
Kimsenin evine gidip aylarca kalmam. Orası onların kendi evi. Empatiyi çok yaptım ama kayın ailede empatinin e si yok
 
Hic zannetmiyorum. Başka bir şeyler düşünmem gerek. Bugün eşimin dogumgunu ve az önce babasıyla tartistilar. Iyice sakinleşince sakince akıllıca düşünmem lazım. Fevri davranmaktan çok kaybettim bugüne kadar
 
Umutumut82 ve AfifEsila lütfen sakin olun. Birbirinize laf atarak bir şey çözülmüyor. Ayrıca konunun muhatabı benim lütfen daha fazla gerilmeyin
 
Haline acısan iyi edersin... Belki ben ne yapıyorum diye düşünüp xok geçmeden kendine bir çeki düzen verirsin de evine 1 yıldır gelmeyen insanlar kapını açar..
Boşuna tartışıyorsunuz kızlar. Herkesin birbiri ile iletişim farklı.
Mesela Umutumut82 nin görümceleri ile ilişkisi belki senin yengenle kurduğun bağ gibi değildi. Sen yengenin sınırlarına saygı duyarken belki onun görümceleri dış kapının mandalı, el kızı muamelesi yapıyorlardı. Her fırsatta laf sokup, üstüne evine çöreklenip hizmet bekliyorlardı. Hal böyle olunca bir insan kendi ruh sağlığı ve evliliğinin selameti için mesafe koyar. Hani derler ya benim geçtiğim yolları yürü, ayağıma batan dikenler senin ayağına da batsın sonra beni eleştir diye.
Sen ne güzel yengenle güzel bir iletişim içindesin. Yukarıda saydığım rahatsızlıkları vermiyorsun ki oda senden rahatsız olmuyor. Evini benimsemen gözüne batmıyor.
Benim iki eltim vardı (vardı diyorum biri boşandı). Birine kahveye gitsen bile diken üstünde otururdun, diğerinde kendi kardeşime gitmişim gibi rahat ederdim. Oda bana geldiğinde aynıydı, diğeri zaten gelip gitmeyi sevmezdi. İkisi de eşimin kardeşinin eşleri, akrabalık bağlarımız aynı ama ikisine yakınlığım tamamen farklıydı. Olaylara dümdüz bakmak değil, olayın içinde ki kişileri ve yaşananları baz almak gerekir.
 

Allah yardımcın olsun canım. İş eşinde bitiyor. Kendini sakin tutmaya çalış. İnsanlarda yüz kalmamiş
 
Eşine söyleyeceksin bunun başka yolu yok. Sen söyleyince gelin bizi istemedi olur, eşini de olur olmaz doldurabilirler.
Kendi oğulları halletsin bu problemi. Gerekirse kendi ailene ziyaret, küçük bir tatil gibi bir şey yapacağınızı o tarihlerde evde olamayacağınızı falan söylesin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…