Geleneksel gelin delirtme senlikleri (kv bize geldi)

Bende dedim herhalde geldiler kavga çıktı.
Ne bekliyordun ki?
Bende abimin evine giderim gayet rahat yemeğimi de yaparım bakarim biesey eksikse çıkar alirim temizliginide yaparım koltuğunu da serilirim.. Ve bunların hic birisini yaparken izin almam. Çünkü neden alayım? Orası benim abimin evi. .

Umarım biraz aynaya bakarsın ve vicdan sahibi olursun. İçin o kadar kötü ki yazık o insanlara.

Yengenizin düşüncelerinin hiç önemi yok sanırım.
Abinizin evi olabilir ama abiniz tek yaşamiyor hem izin almak bir nezaket belirtisidir.

Bizimkiler habersiz çat kapı gelse bir ay kalsa eşim ne yapsa haklıdır valla herkesin bi düzeni var misafir misafirliğini bilsin

Herşey iyi güzel de şu abimin evi, oğlumun evi, kardeşimin evi kafasi çok yanliş.
Yeni evliyken muhtemelen sizinle ayni kafaya sahip olan "oğlumun evi, kardesimin evi" diye dusunen eşimin ailesiyle uğraşmistim baya.

6 yillik evliyim şimdi, değil emrivakiyle evime gelmek kapidan bisey birakacak olsalar gelmeden ariyorlar musait miydinzi diye. Oyle yaparlar işte.
En kıl oldugum şey, kadin orada süs eşyasi degil. Kari ve kocanin evi orasi.

Ben ailemde böyle bir şey görmedim kimsede uzun sure kalınmaz. Annem bana yakin oturuyor bize geldiğinde kalmayı bırak 2 saatten sonra ben kalkayım demeye başlıyor. Ve hiçbir zaman habersiz gelmez. Mutlaka en az 1 gün önceden haber verir ya da ben çağırırım oyle gelir. O yüzden bilemedim

Olması gereken zaten nezaket gösterip haber vermesi en azından arayıp yarın gelelim diyoruz siz ne diyorsunuz demek bu hoş bişey bende hoşlanmazdim belki. Ama komşulardi koltuktu TV falan çok takılacak bı durum değil hoş gelmişler bu kadar kaldığınız yeter demekte güzel olmaz şimdi biz üçüncü sahislariz desek yanlış olur bence sonuçta onları yaşayan sizsiniz dediğim gibi eşinizin ailesi sonuçta öyle düşünün derim

Kayınpeder kayınvalide gelince bizim evin halleri aynı bu şekilde. Salon benim için iptal. Bir koltukta biri, birinde diğeri. Tüm gün hiç sevmediğim bu programlar Tv'de. Ben sürekli oturmuyorum yanlarında. Hem rahat edemiyorum, hemde çekemem o programları tüm gün.

Emrivaki yapmak zorunda kaldığım insan annem bile olsa evine adım atmam. Emrivakiyle gelip 1 ay yatılı kalmak. Hayır bunlar düpedüz rahat insanlar.

Salonumu özledim

Peki nasil başardınız? Bana da gelmiyorlardi ama simdi torun bahanesiyle geliyorlar.

Ne kadar kalıyorlar peki?

Ben hic anlamam birinin evinde neden bir ay kalinir. Maaile hem de... nasil huzur bulurlar baskasinin evinde anlamam. Evleri mi yok anlamadim ki. Ayni tuvaleti, ayni banyoyu, ayni havluyu kullanmak hem de uzun sure. Insan baskasinin evinde uzanip oturamaz bile. Bilmiyorum ya... ben baskasinin evinde hic yatili kalmam cok zorunlu olmadikca. Hem de bir ay

Peki nasil başardınız? Bana da gelmiyorlardi ama simdi torun bahanesiyle geliyorlar.

Ben hallettim diyemem aslinda eşim halletti. Eşim baştan beri yanimdaydi zaten, ailesiyle de bu konuyu konuşuyordu ben şahidim ama buna ragmen emrivaki geliyorlardi(yatiya değil oturmaya ama çok sık geliyorlardi) haliyle biz kavga ediyorduk aşiri sacma sekillerde hemde...

Sonra benim olmadigim bir ortamda eşim ailesiyle özel konuştu, biraz daha ciddi sekilde oyle cozuldu mevzu. Kaynanam senelerdir evime toplasan 3-4 kez gelmiştir. (gelme diyen yok buarada kendi tercihi biz sadece emrivaki istemiyorduk)

Korona oncesi ayda bir biz ziyaret ediyorduk ayni sehirde ve yakin oturuyoruz.

Orası abinizin evi değil, abinizin ve yengenizin evi. Ayrı evi olan insanın eşyalarını karıştırmak da görgüyle alakalıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…