Çok ilginç bir konu olmuş ama yorum yapanlar sanki Türkiye de yaşamıyor gibi yorum yazmışlar. Ben evlenirken 14 sene önce kayınvalidem hiç adetimiz yok dedi annemler alışverişe gidelim deyince. Israr etmedik. Eşimle ben cebimize kendi kazandığmız paraları koyup ihtiyaçları aldık. Benden yaklaşık 7-8 ay sonra görümcem evlendi tanışmadan sonra söz, nişan, düğün için alışverişe çıkıldı. Bana çeyrek bile takmayan kayınvalidem en azından bir Trabzon seti bir Erzurum burması olsun diye dünyaları aldırdı. Hiç utanmadı sıkılmadı bile yanımda konuşmaktan dünürlerle bunları. Belki kırıldım ama gönül koymadım çünkü eşim de ben de kendimize göre eksiksiz mutlu borçsuz evlendik. Görümcem 4 ay sonra ayrıldı ve kv si benim ona aldığım bijuteri küpelere varana kadar alınan don sütyene varana kadar götürdü.
Adetiniz varsa aileniz nişandan önce konuşacaktı sonradan tribe girmeye gerek yok. Kızına yaptırıp size yapmaması kayınvalidenizin karakterini yansıtır.
Arkadaşlarınıza da sorarlarsa çok şükür her şeyim var ihtiyacımı da evlenince eşim alır deyin. Mutlaka maaşı az da olsa işe girin. Evden iş yapın ama ne kayınvalide ne başkasından beklentiye girmeyin. Aynı çevreniz bebeğiniz olunca da aynı şeyleri söyleyecek babaanne ne aldı vb. Ya cevap vermeyin ya da biz alamıyor muyuz ki diye tersleyin