• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Alma

Yoruluruz, vakit yok, annem hasta, ve yola para gider diyor. Annesi tansiyon hastası, zaman zaman kötüleşiyor, zaman zaman iyi.

Konudan çok tavır hoşuma gitmedi benim zaten...
Tek başına gitmek olmaz,annesinin,babasının ve damat beyin gelmesi gerek ve düğün şehir dışında olacağı için sizin ve akrabalarınızın ulaşım masrafınıda karşılamak zorundalar düğünde,eğer siz kendi memleketinizde kına yada düğün yapmış olsaydınız sizde onların masrafını karşılardınız.

Cok kalabalık gelmek durumunda degiller ki. En azindan babasi annesi veya abisi kendisi gelmeli. Sanirim sizin adetlerinizde kiz cikarma yok ancak bir sekilde kızın ailesinden erkek tarafindan birinin teslim alınmasi turkiye genelinde degismeyen bir adettir. Ve bu konuda büyüklerimizin tecrubelerine gore hareket etmenim yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.
Tabi ben evli değilim ama etrafımızda gördüğümüz sekilde uygulama bu.

Siz şimdiden böyle yaparsanız ileride bir sorun olursa başınıza bu durumu kakmaları %90 bunu göze alıyormusuz ayrıca onlarda kız alıyorlar kolaymı

annesi gelmese başka aile büyüklerinden kimse yok mu peki gelecek Bence bu konuda ısrarcı olabilirsin buna gidecek para bi kerelik gidecek e kavgada yumruk sayılmaz demişler kız alıyorlar olacak o kadar
ailen de üzülebilir çünkü diğer türlü

sevgili pissko,

uzaktan konuşmak kolay. ilişkiler bir günde bir anda bitmiyor.

insan önünü ardını sağını solunu düşünüyor. harcadığı zamanı, emeği, parayı düşünüyor. ailesini düşünüyor. sevgiyi düşünüyor. eşinin güzel ve benzersiz özelliklerini düşünüyor. eşinin kötü özelliklerini düşünüyor... kendi iyi kötü özelliklerini düşünüyor.
kendinin başka ilişkiler içindeki ruh halini hatrına getiriyor.

böyle işte.

Bravo. Burdaki insanlara karşı hakkınızı sonuna kadar savunuyorsunuz da sinirim kaldırmadığı için tamamını okuyamadığım konularınızda sizi sevgiliyken aldatan, ne ailenizi ne de sizi sallamayan adama karşı hakkınızı savunamıyorsunuz. Tabiki de çok süper bir ilişkiniz olsa, sizi el üstünde tutsa, ailenize saygısı sonsuz olsa bu adam bir sebep gösterse de gelin almaya gelemiyecek olsa bu olabilir. Kalan bütün şeylerin hatrına bu duruma katlanılabilir. Ama masrafların aileniz tarafından karşılanacağı bir düğüne bile zahmet edip gelmeyen, ne sizi ne ailenizi adam yerine koymayan bir adamın bir de bu tavırlarını çekmek için cidden çok değişik bir ruh halinde olmak lazım. Çok çok merak ettim sevgilinizin benzersiz özellği ne?

annesi rahatsızsa,
maddi sorunsa,
sadece o gelsin almaya...
o kadar da maddiyat düşünmesinç..
düğün bu...

benim değerlerime göre kesin ve net asla kendim çıkmazdım.
kendi kendine gidilirmi hiç.gelenekler uygulanmayacaksa düğün dernekte gereksiz o zaman.
geçerli bir sebepleri de yok üstelik şu zamanda tansiyon hastası olmayan mı var.
hep onların dediklerini yaparak çok taviz verirsiniz.
iki gün sonra da en ufak bir tartışmada kendi ayağınla geldin deyiverirler
bunlar benim düşüncem herkesin ki farklıdır saygı duyarım.ama tercihim gelmek zorundadırlar...

Çok saçma tabi ki gelip almali yakinda tanidigim birinin düğünü var gelip alacaklar

Benim iki yerdede düğünüm oldu..eşimin ailesi eskisehir biz izmirdeyiz..iki düğünün arası bir gündü ve o tarafın da evi misafir dolu olduğu halde bırakın kaynana kayınpederi konvoyla geldiler üstelik evde yaşlı babaanne var.kendi evlerine girmeden önce de kapıda kurban kestiler benim için sağolsunlar..şartları bilmiyorum bunun kararını sadece siz verebilirsiniz..benim için çok önemli bi konu çünkü...hayırlısi olsun inşallah

Biz farkli sehirlerdeyiz kina gecesini benim sehrimde yapilacakti sonra beni gelinlikle evden cikarip esim ve ailesi sehirlerine goturuceklerdi ama kisin evlendigimi icin yol sartlarindan dolayi vazgecmistik bnm sehrimde hem kina hem dugun oldu ordada davulla zurnayla evden cikardilar

Biz de abime gelin almaya gitmedik ama onlar arabayla kizla birlikte geldiler imkan varsa nisanlin gelip seni alsin beraber gidin aileden giden yok mu hic

Merhaba hanımlar,

Eşinin ailesi gelin almaya gelmeyen var mı?

Düğün yapılacak yere, şehre kendi imkanlarıyla, kendi başına giden?

Özellikle ailesi farklı, eşinin ailesi farklı, kendisi farklı yerlerde oturanlara sorum.

Benimki olmayacak. Kendim gideceğim. Bu normal mi onu anlamaya çalışıyorum.

Normal şartlarda problem edilecek bir konu değil. Yani babanızın evinden gelinlikle çıkmayacağınıza göre ailenin de alıp almaması çok mesele değil bence. Aynı şehirde olsanız ve o zaman gelmeseler sorun edilebilirdi.

Ama sizin bir önceki konunuz baz alırsak nişanlınız problemli bir insan. Ailenize ve size karşı bir takım saygısızlıkları var. Bunun yanında bu bahanelerle sizi almaya gelmemesi de tuz biber oluyor.

Bir arkadaş sormuş kızmışsınız. Ama ben tekrar soracağım. Bu adamla evlenmek konusunda emin misiniz?

Merhaba hanımlar,

Özellikle ailesi farklı, eşinin ailesi farklı, kendisi farklı yerlerde oturanlara sorum.

Nişanlın kız tarafin
Merhaba hanımlar,

Benim anlamadığım ztn nişanlın ve ailesi kinaya gelmeyeceklermi düğün içinde seni alır hep birlikte gidersiniz kına ve düğün arası çokmu ki tek başına gitmen banada saçma geldi söz konusu hastalıksa anlayış gösterilebilir ama en azından nişanlı gelip seni alabilir. Birazda ailede bitiyor aslında ailelerin böyle şeyleri yönetmenleri gerek annesi hastaya babası babası hastaysa teyze hala yenge fln nebilim onlar adetleri hepimizden daha iyi bilirler biraz isteksizlik ve sorumsuzluk var gibi cnm olumsuz şeyler yazılması snn üzebilir ama dışardan bakıldığında arkadaşlar haklı ama kimse işin içinde değil tabi sartlar sebepler konuşmaların şekli bazen ses tonu bile olayın haklı haksız tarafıni değiştirebilir bunuda en iyi sen anlarsın umarım hersey gönlünce olur hakkınızda hayırlısı neyse o olsn.

Sen daha çok cekersinnnnn evlenebilirsen tabiii. Sanirım nisanlınız sizinle zorla evleniyor. O yuzden Allah yardimcınız olsun.

Bakınız diger konular.....

Merhaba hanımlar,

Şartlar böyle gerektiriyorsa gayet normal.
Ayrı şehirlerdeymişsiniz ne gerek var o kadar insanı 5-10 dk lık bir şey için bu kadar uğraştırmaya.
Ha tabi ki ben de gelin alma olayının yapılmasından yanayım ama şehirler ayrı olunca zor olur.
Bence anormal bir durum yok.

Neden sizi goturmek icin kalkıp baska ilden gelsinler ki ? Yakin olsanız gelinliginizle cikacaginiz gun gelir bananizdan alırlar ama simdi de dugun gunu nerde kalacaksaniz ordan gelip alsinlar yani baska ile gelmelerine gerek yok.

Aileni Aşşağılatmak Bu.. Biz istemiyoruz ama gelenede kapımız açık gibi bir Tavır .. Önemsemediği de.Ortada En zından Gelip Seni Alabilir...! İlerde Aklına Küfür Edeceksin

Damat bey kendi gelsin bari bir zahmet.Gelin evden kendi kendine mi çıkarmış !!!

Kına gecesi ailenizin şehrinde olacaksa, kınadan önce, sizin evden küçük bir merasimle gelin alma yapılabilir.
İçinizde kalacaksa muhakkak bir şeyler yapın derim ben, sonra takılırsınız.

Back
X