Gelin arabasına binme hevesi

En mutlu günlerimde hic kimse istemedigim bir seyi israr edemez... beni uzucek sinir edicek yada eglenecekken resmiyete sokacak hic bir seyi kabul edemem kusura bakmasinlarr.. baska zaman gezmeye giderken falan biner öne ama dedigm gibi en mutlu gunlerimde takilacagim seyleri asla kabul etmem bu ufak onemsiz bir sey dahi olsa. Ne isi var genclerin icinde. Bende yeni duydum kv kp gelin arabasinda gidince ne oluyormus adet miymis. Bu daha ilk gunden sidik yaristirma gibi geliyor ben buyugum her yerde agirligim olur anlayin hesabi gibi. Valla bence tavrin gereksiz falan degil nisanlina de halletsin ister ogluna kuser ister konusmaz o ikisinin arasinda.

Yok ben eminim artık. Gelenek, görenek töre bahane. Bazı insanlar hiç büyümüyor. Sanki şeref, onur meselesi. Makam arabasına binmek gibi sanırım. Koskoca insanlar gelin arabasına binemezsem küser trip atarım, elimi öptürmem filan derdinde
Evde de cümbür cemaat oturma konusunu duymuştum. Hatta bir de sık sık sevimsiz espriler yapılıyor "biz bugün gitmeyeceğiz ona göre damat bey naber yihohoho" şeklinde. Damat da aynı kafadansa 32 dişiyle sırıtarak "gidin artık yaw hehehe" filan diyor. O yorgunluk ve stresle içine sıkışıp kaldığınız gelinlikle bu saçmalıklara maruz kalıyorsunuz bir de
Neyse bence çok takılmayın, başa gelen çekiliyor o anlarda. Eşinizle evliliğiniz güzel olsun. Mutluluklar dilerim

Aralarında çözemiyorlar maalesef nişanlım ben konuşamam gelsin arkadaşında gelsin arkaya üç kişi oturalım diyor
ya ozel gününüz arkaya sıkis tikis oturmanin ne alemi var .arabaya sigmayacaginiz soforun arabayi kullanacagini oteki kizin size yardedecegini arkayada 3 kisi sigmayacaginizo soyleyin .babanin gelin arabasinda ne isi varmis yaa ilk kez duyuyorum .

Bence sizin gelin arabasında kimin olacağından daha büyük bir derfiniz var ama farkında değilsiniz.
+1
Yarın bir gün çocuğunuzun adını da koyarlar.
Evinizin içine de karışırlar.
Bu daha başlangıç.
Kayınpederin yönetiminde yaşayacaksınız gibi geldi bana.

+1
Yarın bir gün çocuğunuzun adını da koyarlar.
Evinizin içine de karışırlar.
Bu daha başlangıç.
Kayınpederin yönetiminde yaşayacaksınız gibi geldi bana.
Hadi arabaya binme neyse de yeni evli çiftin evinde, düğünden hemen sonra akşam bütün akrabaları toplamak ne demek. Yeni evli çifti nasıl kötü ve zor duruma bırakan bir dayatma bu. Bence babasına hakkını savunamayan, annesinin her saçma sapan adetine babası yüzünden boyun eğen bir adamla ve şirret kayımvalideyle konu sahibinin evliliği şimdiden dört kişilik olmuş bile . Ayrıca bir kişinin babası ile saygılı ve mesafeli ilişkisinin olması, onun haklı olduğu konularda ses çıkarmasına engel değildir. Bir adam babasına karşı hakkını arayamıyorsa bu onun zayıf karakterinden katnaklanıyordur.

Yani her yerin adeti farklı tabi ama bizde adette kız tarafından muhakkak biri biner.

Yuh. Kusura bakmasınlar artık ona da mğsatabrl eşiniz bir çözüm bulsun. Şu devirde kimin ne işi varmış evde

Sadece okuyarak sinir küpü oldum. Konu sadece gelin arabasına kim binecek de değil, yalnızca nişanlınızla sizin istediğiniz gibi olması gereken bir özel günde bile ne isterlerse onu yapmakta ısrar etmeleri ve nişanlınızın ağzını bile açmaması. Bu bütün hayatınız boyunca böyle sürecek, daha babasına gelin arabasına binemeyeceğini söyleyemeyen adam önemli hiçbir konuda fikrini ve sizi savunmayacak. Sonra ya içinize atıp sinir hastası olacaksınız ya da kavga edip “kötü gelin, kötü eş” olacaksınız. Size tek tavsiyem ne olursa olsun kendinizden ödün vermemeniz, yoksa ardı arkası kesilmez. Ben mi çok karamsar ve tahammülsüzüm bilmiyorum gerçekten ama okuduğum gibi kaçmak istedim. Kolaylıklar diliyorum size.

Hiç kayinpederin arabaya bindigini duymadım da görmedim de. Sizi kandırıyor olmasınlar ?Örf adet acisindan bakılırsa ayıp hatta. Bence de komik . Bizim yörede görümce biner. Ama ben görümce oldugumda binmemistim gelinin kız kardeşini bindirmistik

Yok artık. Allah yar ve yardımcın olsun çok zor bir aileye karışıyorsun inşallah eşin ana babasına benzemiyordur.

Gecen bi düğüne gittim öne damadın babasi bindi arkaya gelin kaynana damadın kardeşi bindi ha dedim damat arabayı sürecek galiba damat arabaya binmeden gittiler yazık çocuk baska arabaya bindi gitti neler var neler yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…