• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin arabasına binme hevesi

Gelin arabasında öne kurulmanın hayalide garipmis :KK48: benimde kayinpederim bizim yanimizdaydi hatta son anda ablamida yanıma verdiler arkada ablam ben eşim vardık Allah'tan zayıf olduğumuz için hiç sıkıntı olmadı :KK48:ama gelin almadan sonra kayınpeder evine gittik biz yemek vs yedirdiler sonra salona geçtik.ben yanlız kalmayayim diye ablami verdiler yanıma.
Sizin için çok önemliyse tabiki yaptığınız plana uyun ama çok sorun yapacak bir konuda değil bence sıkmayın canınızı

Kendi babamın da istediği nişanlımın istemediği bir çok adet adı altında diretmelere “hayır ben istemiyorum” dedim ve herkes saygı duydu. Gayet babama da hayır gelme diyebilirim. Ayrıca nisanı pandemi var kendi aramızda yapalım dememe rağmen tek oğlum ben bütün ailem görsün istiyorum dedi tuttu bütün herkesi küçücük eve o pandeminin yoğun olduğu zamanda aldı geldi bohça istemiyorum dedim zorla yaptı dugunu yemekli istemiyorum dedim yemekli dugun yapıldı hiç bir isteği yapılmadı degil
Ben tek olay bu sanmıştım. Birçok istekleri yapılmış. O halde nişanlınız aileye hayır diyemeyen biri. Nişanlınızın çözmesi lazım.

Bu tarz konular çok abartılıyor. Bunun için strese girmeye değmez, heves edilir onu anlıyorum ama büyütülecek bir konu değil. Okuyunca benim gelin arabamda kim vardı diye düşündüm, eltimi hatırlıyorum mesela ama arabayı kim kullandı, arkada 2 mi yoksa 3 kişi miydik, hiçbir detayı hatırlamıyorum. O zaman da hiç üzerine düşünmedim.
Kayınbaba da gayet binmek isteyebilir arabaya, absürd bir durum değil bence.

Ayrıca eve dönüşte de kendisi gelecekmiş bütün akrabalarıyla önce gelin evinde yarım saat oturulurmuş sonra ezan okununca giderlermiş bide yeni eve düğün sonrası 30 40 kişi dolmayı düşünüyorlar
Ay siz gidin kayinpeder evine ya yeni evi dagitip kirleticekler sonrasinda toplicaklarmi belli degil gidin biraz oturun sonra esiniz bi bahaneyle kalksin

Bazen bu gereksiz ısrarları hiç anlayamıyorum. Gençler gitsinler iste sohbet ede ede ne güzel, mesafe de uzun. Kayinpeder önce oturunca ne olacak, navigasyon görevi mi görecek? Biz nikahimda eşim arabayi kullandı ben de öne yanına bindim. Arkada da annelerimiz vardı..kayinvalidemin surati bes karisti ama benim keyfim yerindeydi hic takmadım🤣🤣

Düğünden sonra bu gelin evine gitme hevesi ne acaba bende onu anlamıyorum. Herkeste gelin ve damarın biraz sonra yapacakları şeyin heyecanı mı var acaba ??? Çok saçma gerizekalica şeyleri adet diye tutturup milletin düğün gununu mahvederler . Zevk alıyorlar bundan. Konu sahibi burda yapacak pek bisey yok gibi ailelerin asıl görevi düğün gününü sabote etmektir. Bu olmasa başka bisey çıkarıyorlar. Boşverin cidden boşverin.
Yanınıza muhakkak bir kadın alın gerekirse damat bey babasını kıramadığı için başka arabayla gelsin . Bu damat ve kv ile işiniz var. Her dediklerini yapmayın. Önünü alamazsınız ama kendinize de zehir etmeyin düğün gününü güzel geçiren az sayıda gelin gördüm ki benim ki kabus gibiydi :KK14:Ayrıca ne işiniz varmış akşama kadar onların evinde dugunden sonra..

Ayrıca eve dönüşte de kendisi gelecekmiş bütün akrabalarıyla önce gelin evinde yarım saat oturulurmuş sonra ezan okununca giderlermiş bide yeni eve düğün sonrası 30 40 kişi dolmayı düşünüyorlar

Sorun araba hiç değil. Herkesin "takma beaaa huzur bizma" tavsiyesini anlamadim. Adam şurda ufacik bir araba meselesi için bile babasina karşi gelemiyor.

Bu cahil aile ilerde sende işte bekler, bebek ismi kayinpederin olsunda isterler,..

Şimdi ayrilmazsan ilerde çook pişman olursun. Böyle cahil bir aileye gelin gitme

Hiç aklima gelmemişti ay kayinpeder gelin arabaya biner mi diye bir sürü yorum gördüm. Eee benim ki bindiii😃 sorgulamak niye aklima gelmedi şimdi bunu düşünüyorum. Araba kiralamıştik şoföru de gelmişti. Şoför arabayi kullandi kayinpederim en önde eşimle ben arkada gittik 🥰

Bence siz karşı tarafa çok taviz vermişsiniz. Her şeyi kendi istedikleri gibi yapmışlar. Nişanlı da pek ağzını açmamış. Evet deseniz bunlar daha da tepenize binecek. Dik dursanız nişanlınız babasıyla kapışacak adam oturmayacak ama bunun acısını nişanlınızdan nişanlınızda düğünden sonra sizden çıkarır mı bilemedim. Erkekler düğünden sonra daha bir aileci oluyorlar çünkü. Belki de bu olay gözünüzü açmanız için bir vesiledir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Araba meselesi neyse de bunlar ileride herşeyde adet derse işin iş. Bence taviz verme. İleride çocugun olacak. Kimbilir ne adetler çıkaracaklar.Umarım evin uzaktır bunlara

Back
X