• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin arabasına binme hevesi

Gelin arabasına kayınpeder biner diye bir adet yok.
Gelin arabası sürmek son derece zordur. Çünkü para almak için yol keserler. Bu sebeple arabayı iyi bir şoför sürer. Arabanın ön koltuğuna damadın tarafından zarfları dağıtacak, şoföre yardımcı olacak gençten biri otururur.
Arka koltuk geniş ise geline yardımcı olması için Gelinin bir arkadaşı ya da kadın akrabası oturur. Gelinlik kabarık ya da uzun olduğu için toparlamasına yardım eder, çiçeğini taşır.. Nikah günü taraflar son derece panik olacağı için kendilerine konfor sağlayacak kişileri arabalarına alırlar.
Arka koltukta damat var gelin damat ve üçüncü kişi nasıl olacak

Arkadaşlar merhaba
3 hafta sonra kısmet olursa düğünüm var gelin arabasını ayarladık şimdiden ve nişanlım sağdıcı olacak en yakın arkadaşını arabayı sürmesi için çağırdı bende onun kız arkadaşını benimle de yakın olduğu icin bana yardım etmesi de adına gelmesini istedim. İkisi de kabul etti. Bu arada kayınvalidem tam bir adet bagimlisi. Evet adet, örf gelenek yapalım ama çalışan bir insanım hepsinin yeri var. Bu zamana kadar nişanlım hep karşılarında durdu saçma sapan isteklerinin ama bu son istek beni çok sinir etti. En basından dörtlü olarak gelin arabasına bineceğimizi netleştirdik. Salon 1 saat uzaklıkta güle oynaya gideriz dedik. Bugün annesi nişanlıma demiş ki “gelin arabasına baban binecek kayinata biner öne adam kaç aydir heves ediyor bırakın kafanıza göre takılmayı” nişanlım annesine olmayacağını söylemiş ama oda “git babanla konuş ben karışmam” demiş. Nişanlım şimdi diyor ki ben babama nasıl gelme diyeyim resmî bir iliskimiz var gelme desem bana küser konuşmaz bir daha. O kadar sinirliyim ki bu işin altında annesi olduğuna da çok eminim. Tamam gelsin ama ben zaten evden ayrılmanın verdiği gerginlikle arabaya bineceğim babası olduğu icin ne nişanlımla konuşabileceğim yani samimi bir şekilde ne eğlenerek gidebileceğiz herkes camdan baka baka gidecek resmî saçma bir ortam. Ben mi bencilce düşünüyorum insanların hevesini mi kırıyorum diyeceğim ama benim heveslerim ne olacak. Fikir verir misiniz bana 🥺
Ya resmi saçma bir ortam olsun gelin arabasında toplam kaç dk vakit geçireceksiniz Allah aşkına sanki gerdek gecesine geliyo adam ya herşeyi de bu kadar büyütmeyin adamın da hevesi varmış dediği gibi , her adeti uygulamayin da basit şeylere he diyip geçebilirsiniz nisanlinizi da bu kadar zor durumda bırakmayın

Bu adet var evet
Sizde biraz yapıcı olmaya çalışın
Neticede bir oğlu var adam gerçekten heves etmiş olabilir
Benim kayınpederde çok heves etmişti. Bizden heyecanlıydı.

En iyisi gelin arabanızı değiştirin
Sorunu kökten çözün büyük vip araçlardan kiralayın.
Biz öyle yapmıştık
Bizde önce Gelin alma yapıldı. Yani düğünden önce damat evine uğradık belli başlı adetleri yerine getirmek için.
Gelin almayada kayınpeder ve görümce gelirmiş. Bizde maşaAllah 2 tane var.

Kayınpeder ve şöför öne oturdu
Vip araçlarda koltuklar karşılıklı malum.
Ben ve eşim yan yana oturduk
Karşımıza da benim sağdıcım ve iki görümcem oturdu.
Zaten sonra çekim olacağı için. Ben arkadaşım eşim ve onun arkadaşı evden dördümüz çıktık.

Bence evinize davet edin ben örf ve adetlerinize saygılıyım ama biz eşimle uygulamak istemiyoruz diyin.artık aile olacağınızı bunların ilişkilerinizi kötü etkileyeceğini söyleyin.eşim hep arada kalıcak diyin.bunların olmasını istemediğinizi açıkçe söyleyin.baba fugürü olarak her zaman yanınızda istediğinizi söyleyin.ama sırf örf adet için eşimle yalnız kalmak istiyorum diyin.inanın sizi eşinizden daha çok benimseyecekler.konuştukça ilişkiler artar çoğalır

Bu evliligi yapmak istedigine emin misin? Bu kadarcik seyden nisan atilmaz diye dusunebilirsin. Ancak burada konu acilinca, hic mi belirti gostermedi dendiginde, hayir evlenmeden once cok farkliydi cumleleri yaziliyor. Ama ben eminim, bu tur ufak seylerle belirti gostermeye basliyor karsi taraf. Aman ne olacak denilip gormezden geliniyor. Yani arabaya binme demekten bile cekiniyorsa, ailesine nasil soz gecirecek. Ya da el opme mevzusunda, israr kiyamet kabul ettirdi yazmissin. Boyle basit seylerde bile kiyamet kopmasi gerekiyorsa, ciddi olaylarda ne yasayacaksiniz Allah bilir. Bu seylerin hepsi olabilecek seylerin minik fragmanlari aslinda.

Gereksiz bir adet, doğru olduğunu savunmuyorum. Ama nişanlınız ailesini ayarladıktan sonra arkadaşlarınızla planlasaymışsınız iyi olurmuş, uğraşmazdınız şimdi. Bu geleneği bile bile böyle bir plan yapmışsınız, sizde de hata var.

Ya resmi saçma bir ortam olsun gelin arabasında toplam kaç dk vakit geçireceksiniz Allah aşkına sanki gerdek gecesine geliyo adam ya herşeyi de bu kadar büyütmeyin adamın da hevesi varmış dediği gibi , her adeti uygulamayin da basit şeylere he diyip geçebilirsiniz nisanlinizi da bu kadar zor durumda bırakmayın
Gerdek gecesine de 40 kişilik bir akraba grubu ile geleceklermis ezana kadar oturma olcakmis kardeşim sence hangisi normal 😂😂😂

Arkadaşlar merhaba
3 hafta sonra kısmet olursa düğünüm var gelin arabasını ayarladık şimdiden ve nişanlım sağdıcı olacak en yakın arkadaşını arabayı sürmesi için çağırdı bende onun kız arkadaşını benimle de yakın olduğu icin bana yardım etmesi de adına gelmesini istedim. İkisi de kabul etti. Bu arada kayınvalidem tam bir adet bagimlisi. Evet adet, örf gelenek yapalım ama çalışan bir insanım hepsinin yeri var. Bu zamana kadar nişanlım hep karşılarında durdu saçma sapan isteklerinin ama bu son istek beni çok sinir etti. En basından dörtlü olarak gelin arabasına bineceğimizi netleştirdik. Salon 1 saat uzaklıkta güle oynaya gideriz dedik. Bugün annesi nişanlıma demiş ki “gelin arabasına baban binecek kayinata biner öne adam kaç aydir heves ediyor bırakın kafanıza göre takılmayı” nişanlım annesine olmayacağını söylemiş ama oda “git babanla konuş ben karışmam” demiş. Nişanlım şimdi diyor ki ben babama nasıl gelme diyeyim resmî bir iliskimiz var gelme desem bana küser konuşmaz bir daha. O kadar sinirliyim ki bu işin altında annesi olduğuna da çok eminim. Tamam gelsin ama ben zaten evden ayrılmanın verdiği gerginlikle arabaya bineceğim babası olduğu icin ne nişanlımla konuşabileceğim yani samimi bir şekilde ne eğlenerek gidebileceğiz herkes camdan baka baka gidecek resmî saçma bir ortam. Ben mi bencilce düşünüyorum insanların hevesini mi kırıyorum diyeceğim ama benim heveslerim ne olacak. Fikir verir misiniz bana 🥺
Ilk kez duydum k pederin gelin arabasina bindigini. Misafir karsilama icin onden gider aile buyukleri. Bu sekilde konusulsa..

Bizim gelin arabasında k.pederin dayısı eşimin amcası ve dedesi vardı dolmuş gibiydi eşime kaş göz yaptım sus nolur akşam kavgasını ettik zaten demişti 5 karış suratla gitmiştim salona bir de hepsi yandaki tutamaclara tutunmuştu aklima geldikçe sinirlerim bozulur gülerim.Eşim de der oğlumuz olursa onun sünnet.konvoyunda ikimiz olacaz söz diye 😃.Çok sinir bozucu biliyorum müdahale edemeyeceksen gül geç

eşinizin babasına karşı tek kelime edemeyişi çok rahatsız edici ya. ilerde yaşanabilecek sorunların fragmanı gibi bir şey bu olay bence. duyduğum en saçma adetlerden olabilir bu. onların her düğün adetini yerine getirmek zorunda değilsiniz, düğün sizin düğününüz. bizde de gelinin ağırlığınca altın takılır adet olarak deyin bakalım sizin bu adetinizi gerçekleştirecek mi kayınpeder.

Herkes kayin babanın hevesi var demiş de kocaman adamın hevesi önemseniyor bir kere evlenecek olan gelinin ki neden önemsenmiyor. Her şu kadarcık şey daha çok taviz doğruyor arabaya binsinler ama gece evinize bari gelmesinler babasından eşek kadar adam niye çekinir her konuda onu da anlamıyorum

Ayrıca eve dönüşte de kendisi gelecekmiş bütün akrabalarıyla önce gelin evinde yarım saat oturulurmuş sonra ezan okununca giderlermiş bide yeni eve düğün sonrası 30 40 kişi dolmayı düşünüyorlar

Covid 19 sponsorluğunda sanırım ... doktorlar ev ziyaretine gitmeyin diyor, sizinkiler 40 kişi doluşup gelicez diyorlar. Cahil aileye karışıarak çok iyi yapmıyorsunuz bence :bicak:

Haydi virüs olmasa bile, 100m2lik bir eve 40 kişi doluşmak saçma yani, tıklım tıkış ne yapacak bu insanlar? Düğünden sonra gelip ne yapacaklar?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba
Kardeş düşündüğüne değmez. Bin arabana girrr kocanın koluna, güle oynaya gidin düğüne. Kim binerse binsin ne yapacan ki sen? Annesi binsin daha iyi, babası binsin abisi binsin ne var bunda? Sen de inadına gül eğlen neşeli ol...

Arkadaşlar merhaba
Takma gününü bozma canım sen yine iyisin benim kv gelin damat çiftetelli baş başa denildi oynarken araya girdi eşim çekildi kv ile oynadım 😁😁😁😁😁😁😁😁

Valla aynı şeyi bende nişanlıma söyledim annenin uydurduğu babanida heves et diye doldurduğu bir adetten başka bisey degil diye nitekim öyle de
Arabanın markası ne? :confused: Şimdi düşününce bu adet kafama yattı, madem böyle adet var ben de kızı everirken yeni kasa Porche Cayenne suslettirip en öne oturucam Allah'ın izniyle:KK76:hatta kv nin yolda şoförü indirip bı tur atma adeti var bizde diycem :rolleyes:yuzyillardir Cayanne le gideriz biz salona, adet böyle napalim? :-) yalanciya yaptırım yok nasıl olsa

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba
Bence sorun yapılacak bişey değil arabada kim olursa olsun

Back
X