ay cidden üşenmeyip deneyecek misinEllerine sağlık, uyukluyordum ki.. Tarifi görünce uykum kaçtı, hemen mutfağa koşup malzemem varsa bende deniycem
Yarışmada başarılar
aa cok sık bı tatlıı .. zengın duruyoo gorunusuu .. basarılarrMerhaba bayanlar :)
Baktım ki bayadır yarışmaya katılmıyorum sıvadım kolları Aklımda bir önceki oylamada yapacak olacağım tarifi yapmaya koyuldum
Gelin ve bohça olan herşey ilgimi çektiği için bu tarifi Seçtim :)
Geçelim tarife:)
Malzemeler
Eki Görüntüle 1477351
Kek harcı için:
Kreması için:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao (25 gr) (acı olur der bizim aile gibi tatlıcıysanız 1,5 yemek kaşığı koyabilirsiniz:))
- Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı süt
- 25 gr margarin
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Önce kremayı hazırlayalım. Un, süt ve şekeri tencereye alalım ve kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilya ve margarini ekleyelim. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Kremamızı soğumaya bırakalım.
Eki Görüntüle 1477353
Kekimizi yapamaya geçelim. Bütün malzemeyi bir kaba alalım ve çırpma teli ile iyice çırpalım. Gelin çantalarımızı tavada krep gibi pişireceğiz. Tavayı iyice ısıtalım. 1 dolu yemek kaşığı tavaya dökelim biraz yayalım. Tek taraflı pişireceğiz. Kısık ateşte olması gerekiyor. Üzeri göz göz olunca ve üzerindeki ıslaklık gidince piştiğini anlıyorsunuz zaten.
Eki Görüntüle 1477355
Pişen keklerimizi poşete alalım ve açık bırakmayalım üstlerini örtelim. Bu işlem gerekli katlarken çantalarımızın kırılmaması gerekiyor. Bütün hepsini hazırladıktan sonra üzeri kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.
Yeterince soğuduktan sonra çantalarımızı krema ile birleştirebiliriz. Krem şanti de kullanabilirsiniz. Kekin üzerine 1 dolu yemek kaşığı krema ekleyelim ve ikiye katlayalım. Daha sonra evde bulunan süslere batıralım. Fındık, ceviz, damla çikolata, hindistan cevizi olabilir:)
Şekil verdikten sonra birbirine yaslayacak şekilde bir kaba koyun ki açılma olmasın. Dolapta biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Gelin çantalarımız hazır,
Eki Görüntüle 1477357
Eki Görüntüle 1477359
Afiyet olsun:)
Nevreste ablacım resimler için yardımcı olur musun :))
o ne hamarattır anonımm sen bılmezsınnay cidden üşenmeyip deneyecek misin
Resim atarımay cidden üşenmeyip deneyecek misin
dıyet noldu hağnımmmResim atarımCanım tatlı istiyordu da bastırıyordum, bunu görünce artık tutamıycam kendimi
canım az çok biliyorum da şuan ben kalkıp hayatta tatlı yapamam vallao ne hamarattır anonımm sen bılmezsınn
bana da yapsana kızResim atarımCanım tatlı istiyordu da bastırıyordum, bunu görünce artık tutamıycam kendimi
hep yarın pehhhDiyet yarına kısmetse
Hazır yapıyorken gel beraber yiyelim :))bana da yapsana kızvalla helal olsun şuan beni hiç bir güç kaldıramaz hele bide tatlı yapıcam he
gelirim valla bu tatlıyı merak ediyordum yapacaktım ama beceremem diye yapmadım sizin ellerinizden yiyeyimHazır yapıyorken gel beraber yiyelim :))
Benide bi eşimin acıktım sözü, bir de tatlı kaldırır işte
seni de alsak canım sahalara nasıl olurhep yarın pehhh
Sütüm çok azmış zatengelirim valla bu tatlıyı merak ediyordum yapacaktım ama beceremem diye yapmadım sizin ellerinizden yiyeyim
kız saat 11 oldu boşver yarın yap( kendi tembelliğim yetmiyor senide caydırıyom )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?