Gelin bohçasına gidemiyorum

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.373
5.388
723
Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)

Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.

Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ?
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)

Görümceniz gelinine bohça götürecek diye, siz niye hediye göndereceksiniz ?

Bohça mı yapıcaksın. Bizim oralarda öyle. Bohçamı yapar gönderirim gidemezsem

Ben gitmezdim. Milletin babası kıymetli ise bende kıymetliyim derdim biraz bencilce bir yaklaşım ama napacaksın hayat şartları. Hediyeni gönder ama saçma sapan adetlerin bir an önce son bulduğu bir devir olsun.

Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı
Ne değişik adetmiș, görümcenin oglunun gelin bohçasına siz neden hediye götürüyorsunuz? Hediye dediğiniz ne oluyor? Hani çeyizlik havlu, örtü ev teksitili v.s. mi?
Eğer görümcenizle araniz iyiyse ve hukukunuz onemliyse sizin icin, Salı gunu yetişmek için kendinizi parcalamaktansa pazartesi görümceye gidip verin, bohca goturmeye giderken götürsün.

Hediye niye, o kısmı anlamadım ben. Günü size uymamış, baştan belliymiş. Çok da kasmanıza gerek yok. Onlar salı günü derken göze almıştır zaten birilerinin gelemeyeceğini. Gelinin babası da hafta sonunun bir günü dinlenmeyiverseymiş, bahanenin saçmalığına bak aksjjs

Her yerin adeti farklıdır. Gelin nişan ve evlilik öncesi bazı yörelerde aile bireylerine de havlu yemeni gibi hediyeler hazırlar. Buna karşılık yine bohçaya birşeyler eklemeniz beklenir. Eşinize yA da size hediye geldi mi? Eğer bu tarz bir adetiniz var ve uygulandı ise, ya hediye göndermeli yA da geç de olsa gitmelisiniz.

Allah Allah gidemiyor ise gidemezsiniz burda sorun yok.
Gelinin babası için haftasonu yapilamiyor ise sizde hafta ici gidemeyeceginizi belirtmissiniz.
Fakat hediye olayını anlamadım.
Görümcenin oglu evlenirken geline bohça götürüldüğünde hediye mi veriliyor?

Ben gitmezdim, hediye de şart mi bilmiyorum illa verecekseniz gorumcenizden gonderseniz de olur gibi. O nun babasinin rahati bozulmasin diye kendinizi sıkıştırmayın bana kalirsa.

Hafta içi olursa gelemem demissiniz zaten. Onlar da bunu biliyorlar. Gitmenize gerek yok bu durumda.
Hediye kısmını bilmiyorum. Gidemeyeceğimi söylediğim bir saate ayarlanan şeylere hediye de göndermem şahsen.
Gelinin babası benim dinleneceğim gün ve saatlerde gelmesinler demiş demek ki.

Daha önce söylemişsin zaten gelemem diye kendini zorlamanın anlamı yok. Hediye ne alaka

Ne hediyesi yahu bence hiç birseye gerek yok.

Hediyeleşme olayını çoğu kişi bilmiyor sanırım. Anlatayım.

Gelin ve ailesi, damadın amcasına teyzesine vs ufak hediyeler götürüyor. Biz karşılıklı olarak anlaştık yapmadık ancak eltim, benim annem babam ve eşim için birşeyler almıştı nişanda. Biz de karşılık olarak birşeyler yaptık. Bu şekil oluyor hediyeleşme işi arkadaşlar.

Yok bunda bize bişey alma yok sadece gelin nişan alışverişine götürüldü ya damat ailesi tarafından..
O alışverişte aldıkları valizlenir üstüne de el örmesi bazı şeyler eklenir…
yakın akrabalar da çağrılır onlar da pike takımı battaniye uyku seti çift kişilik yorgan tarzı bişey götürür..
Küçük hediyeler falan değil..
En kötü götüren de 300-500 para götürür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…