Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)
Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.
Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ?
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
Bohça mı yapıcaksın. Bizim oralarda öyle. Bohçamı yapar gönderirim gidemezsemMerhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)
Konuya giriyorum
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.
Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
Ben gitmezdim. Milletin babası kıymetli ise bende kıymetliyim derdim biraz bencilce bir yaklaşım ama napacaksın hayat şartları. Hediyeni gönder ama saçma sapan adetlerin bir an önce son bulduğu bir devir olsun.Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)
Konuya giriyorum
Ne değişik adetmiș, görümcenin oglunun gelin bohçasına siz neden hediye götürüyorsunuz? Hediye dediğiniz ne oluyor? Hani çeyizlik havlu, örtü ev teksitili v.s. mi?Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı
Ayy ne bileyim işte bazı saçma adetler gibi bu da yıllardır var ve yapılıyorGörümceniz gelinine bohça götürecek diye, siz niye hediye göndereceksiniz ?
Yok bunda bize bişey alma yok sadece gelin nişan alışverişine götürüldü ya damat ailesi tarafından..Hediyeleşme olayını çoğu kişi bilmiyor sanırım. Anlatayım.
Gelin ve ailesi, damadın amcasına teyzesine vs ufak hediyeler götürüyor. Biz karşılıklı olarak anlaştık yapmadık ancak eltim, benim annem babam ve eşim için birşeyler almıştı nişanda. Biz de karşılık olarak birşeyler yaptık. Bu şekil oluyor hediyeleşme işi arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?