- 18 Şubat 2023
- 2.944
- 2.843
- 63
- 35
Ne hediyesi bu ? Gorumce bohça goturcekse siz niye hediye vereceksiniz bohcanin içine bendende hediyemi olsun dediniz.Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)
Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.
Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ?
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
Bizde pike takımı battaniye tarzı hediyeleri kaynana yani sizin görümce götürüyor şimdi onları da millete mi pay etmişler yok artıkYok bunda bize bişey alma yok sadece gelin nişan alışverişine götürüldü ya damat ailesi tarafından..
O alışverişte aldıkları valizlenir üstüne de el örmesi bazı şeyler eklenir…
yakın akrabalar da çağrılır onlar da pike takımı battaniye uyku seti çift kişilik yorgan tarzı bişey götürür..
Küçük hediyeler falan değil..
En kötü götüren de 300-500 para götürür
Adet böyle ben demiyorumNe hediyesi bu ? Gorumce bohça goturcekse siz niye hediye vereceksiniz bohcanin içine bendende hediyemi olsun dediniz.
Evet dediğiniz gibi en yakınları amca ve dayıdır onlar çağırılır geline gidilir,alınan şeyler açılır bakılır,gelen akraba da kendi getirdiğini verir geline..haftaici olan seye katilmayan cok olur, alinma darilma olmaz merak etmeyin.
Ben olsam eger ki cocuklari okuldan almasi icin baska birisini ayarlayabiliyorsam, kendim is cikisi giderim, 1 saat gecikmeli olur sadece. Ama cocuklari al gel, son ana kalacaksam da gitmem yani.
Hediyemi gonderirim. Gorumcenin cocugu ne alaka denmis, garip geldi bana. Neticede esinizin yegeni, hediye de sizin kisisel hediyeniz degil aileniz adina alip vereceginiz bir sey. Hediyelesme varsa bence evet dayiya da pay duser yani.
Ben bilmiyorum bende içinizden geldi sandım.Adet böyle ben demiyorum
Sizde yok diye yapılmadıysa niye yapasınız? Sanıyorum sizde hala yoktur bu adet. Kimde varsa o yapsınBurda öyle evet
Benim memleketim de buraya çok yakın
Biz de öyle bişey yok
Biz de yok diye bana yapılmadı da
Ama benden sonra kim evlendiyse yapıldı adet diye
hiç gitmem hediye de yollamam. Bu bohçe işlerini hiç görmedim ama saçma geliyor. Yani elalemin çatal bıçak havlusu değil mi? Her evde olan şeyler, görüp napılacak, açılıp napılacak? Salın gitsin. Hayatınız yoğun kimsenin havlusu bardağıyla vakit geçirmeye değmezMerhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)
Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.
Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ?
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
Aynen katılıyorum bende bu yorumaİyi de 2 de çıkıyormuşsunuz, onlar 1 de gidiyor.
1 denir zaten toplanmak 2 yi geçer, siz de biraz geç katılırsınız ne var bunda?
Konudaki başrol siz değilsiniz, gidilen evin müsaitliğine göre zaman ve tarih belirlenir, sizi sayıp gelini ve ailesini mi ezsin görümceniz, anlamadım.
Neyin kaprisi yani bu yok haftaiçi olursa gelemem vs, sandım ki 7 de işten çıkan insansınız.
Tepkiniz çok anormal bana kalırsa.
Konudaki başrol siz değilsiniz, gidilen evin müsaitliğine göre zaman ve tarih belirlenir, sizi sayıp gelini ve ailesini mi ezsin görümceniz, anlamadım.
Neyin kaprisi yani bu yok haftaiçi olursa gelemem vs, sandım ki 7 de işten çıkan insansınız.
Tepkiniz çok anormal bana kalırsa
E tamam ama gelinin ailesi planlamaz mı bunları?Hediyeleşme olayını çoğu kişi bilmiyor sanırım. Anlatayım.
Gelin ve ailesi, damadın amcasına teyzesine vs ufak hediyeler götürüyor. Biz karşılıklı olarak anlaştık yapmadık ancak eltim, benim annem babam ve eşim için birşeyler almıştı nişanda. Biz de karşılık olarak birşeyler yaptık. Bu şekil oluyor hediyeleşme işi arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?