Gelin bohçasına gidemiyorum

Hafta içi olursa gelemem demissiniz zaten. Onlar da bunu biliyorlar. Gitmenize gerek yok bu durumda.
Hediye kısmını bilmiyorum. Gidemeyeceğimi söylediğim bir saate ayarlanan şeylere hediye de göndermem şahsen.
Gelinin babası benim dinleneceğim gün ve saatlerde gelmesinler demiş demek ki.
Aynen öyle demiş 🤝 şaşırdım ben de
Kızı için önemli günlerde feragat etmeliydi sanki 🤷🏻‍♀️ ya da ben olsam öyle yapardım diye tuhaf geldi 😵‍💫

Görümcenizin oğlunun gelin bohçasına niye gidiyorsunuz anlamadım ben. Genel olarak anlamam bu işlerden yanlış anlamayın. Hediye niye alıyorsunuz onu hiç anlamadım. Anlamadığım konularda yorum yapmayayım.

Allah Allah gidemiyor ise gidemezsiniz burda sorun yok.
Gelinin babası için haftasonu yapilamiyor ise sizde hafta ici gidemeyeceginizi belirtmissiniz.
Fakat hediye olayını anlamadım.
Görümcenin oglu evlenirken geline bohça götürüldüğünde hediye mi veriliyor?
Burda öyle evet
Benim memleketim de buraya çok yakın
Biz de öyle bişey yok
Biz de yok diye bana yapılmadı da
Ama benden sonra kim evlendiyse yapıldı adet diye 🤷🏻‍♀️

Görümcenizin oğlunun gelin bohçasına niye gidiyorsunuz anlamadım ben. Genel olarak anlamam bu işlerden yanlış anlamayın. Hediye niye alıyorsunuz onu hiç anlamadım. Anlamadığım konularda yorum yapmayayım.
😁😁
Adet işte..
Ben de sevmem anlamam ama ailelerin içine girince uydurmak zorunda bırakıyorlar 🤷🏻‍♀️

Yok bunda bize bişey alma yok sadece gelin nişan alışverişine götürüldü ya damat ailesi tarafından..
O alışverişte aldıkları valizlenir üstüne de el örmesi bazı şeyler eklenir…
yakın akrabalar da çağrılır onlar da pike takımı battaniye uyku seti çift kişilik yorgan tarzı bişey götürür..
Küçük hediyeler falan değil..
En kötü götüren de 300-500 para götürür

boş iş yani.
gitmediğin şeyin hediyeside kusur kalsın.

başrol oyuncusu ben olmadığım müddetçe böyle toplantıları seviyorum 🤓 kıyıdan köşeden izleyip çikiletalı keki yiyip çayımın dolması filan belki kısır da yaparlar 🥺 yöresel bir börek veyahut tatlı.
Çalışan bir örtmen olarak bu fırsat kaçmaz der son dakkada olsa giderdim. Ki saat 2 de gidebilirim diyorsunuz, tam ortasında olurlar yeme içme faslının 😅

Aile içi ilişkilerinize bağlı.
Kırmak istemiyorsanız 1 de gideceklermiş, siz 2de müsait oluyorsunuz, gidilmeyecek bir vakitsizlik yok ortada.
Gitmemek kimse için dert değilse boşverin, hoş olmaz diyorsanız sizi zorlayacak bi durum göremedim.

Yok bunda bize bişey alma yok sadece gelin nişan alışverişine götürüldü ya damat ailesi tarafından..
O alışverişte aldıkları valizlenir üstüne de el örmesi bazı şeyler eklenir…
yakın akrabalar da çağrılır onlar da pike takımı battaniye uyku seti çift kişilik yorgan tarzı bişey götürür..
Küçük hediyeler falan değil..
En kötü götüren de 300-500 para götürür

Bekar olduğum için bu adetinizi çok beğendim. 😄 Not aldım, evlenirsem böyle evlenip, evi bu hediyelerle düzeceğim.

Katılmazsanız, kimsenin alınacağını sanmıyorum. Sonuçta çocuğu okuldan alacaksınız. İsterseniz hediyenizi gönderin ya da daha sonra görümce ve gelin ailesiyle bir çay oturmasına gidip o zaman verin.

Hediye durumunu siz daha iyi bilirsiniz. Ben hiç duymadım mesela böyle bir şey. Ama genelde oluyorsa ben uyum sağlar hediyemi gönderirdim. İşten sorna gitmek gereksiz bence.
Olmazsa olmaz bir şey değil çünkü.

Gelinin babası bir hafta sonu dinlenemezse ölür müymüş? Bahanenin gerzekliğine güldüm ayol😂ah canım benim kpe bak sen, o zahmet etmesin canım,ben gidip yorulayım onun yerine dinlenmesem de olur aksjahdka şaka gibi

Merhaba herkese bu değişik adetlerle başım hep dertte (çünkü çalışıyorum vaktim olmuyor,uymuyor)

Konuya giriyorum
Görümcem oğlunun salı günü gelin bohçasını götürüyor
Bana daha önce söyledi,gel diye,dedim ki haftaiçi olursa gelemem,daha önce başkalarının haftaiçi oldu gidemedim haberin olsun dedim
Neyse az önce aradı ve salı günü olacak,gelinin babası haftasonu evde oluyor dinleniyor bilgin olsun dedi.

Şimdi buraya kadar tamam siz olsanız hediyenizi mi yollarsınız yoksa sona yetişecek de olsam yetişir kendim mi giderim diyorsunuz ?
Veya hiç gitmem de hediye de yollamam mı ? 😅
(öğretmenim çocuklarımı almamla beraber saat 2yi geçiyor onlar 1de gidecekmiş gidemeyeceğimi biliyor da hediye olayı nasıl olur anlamadım gönderilir mi gidilmese de ?)
Bence tamamen ilişkinize bağlı, eğer görümcenizi seviyorsanız aranız iyiyse geç de olsa uğrayın. Ben de hiç sevmem bu adetleri ama bizim akrabalar önem veriyor çağıran olursa ben bilerek biraz geç gider görünür kalkarım.maksat gönül almak olsun. Ama sevmiyorsanız işim var biliyorsun söylemiştim deyin geçin ki buraya sorduğunuza göre gönlünüz pek gitmek istemiyor.😃Mesela bizde yenge gelin bohçasına gelmiyorsa baya küs olmuş olmaları lazım😃

Bence tamamen ilişkinize bağlı, eğer görümcenizi seviyorsanız aranız iyiyse geç de olsa uğrayın. Ben de hiç sevmem bu adetleri ama bizim akrabalar önem veriyor çağıran olursa ben bilerek biraz geç gider görünür kalkarım.maksat gönül almak olsun. Ama sevmiyorsanız işim var biliyorsun söylemiştim deyin geçin ki buraya sorduğunuza göre gönlünüz pek gitmek istemiyor.😃Mesela bizde yenge gelin bohçasına gelmiyorsa baya küs olmuş olmaları lazım😃
Benim gerçekten okulum var
Sonra çocukları alıyorum evime gelmem 2.30 falan oluyor oraya gitmem 3 e doğru falan olur evet çok yorucu stresli olacak benim için yetişeceğim diye 🤷🏻‍♀️ o anlamda istemiyorum ama ilk evladı çok hevesli diye de istiyorum bi taraftan..
Bilemedim 🤷🏻‍♀️

Benim gerçekten okulum var
Sonra çocukları alıyorum evime gelmem 2.30 falan oluyor oraya gitmem 3 e doğru falan olur evet çok yorucu stresli olacak benim için yetişeceğim diye 🤷🏻‍♀️ o anlamda istemiyorum ama ilk evladı çok hevesli diye de istiyorum bi taraftan..
Bilemedim 🤷🏻‍♀️
Yok gerçekten işiniz olduğunu ve gitmenin yorucu olduğunu anladım. Ama bazen hatır için yorulunur, seviyorsanız 10 dk da olsa uğrayabilirisniz çünkü madem 1 de gidecekler 4 ten önce kalkılmaz oradan, çaylar içilir pastalar yenilir. Ama ilişkiniz iyi değilse de yorulmaya gerek yok. Yani benin bakış açım öyle🥰

Çalışıyorum gelemiyorum diceksiniz hediye ne alaka alt tarafi bohca gidiyor abartmissiniz sanki

Burda öyle evet
Benim memleketim de buraya çok yakın
Biz de öyle bişey yok
Biz de yok diye bana yapılmadı da
Ama benden sonra kim evlendiyse yapıldı adet diye 🤷🏻‍♀️
Sende yapma.
Hayat hassas kalpler için cehennem oluyor bunu sakın unutma.
Bak ne güzel sizde adet olmadığı için sende görümcenin oğluna yapmayacaksın.

Bu kadar başka insanlar için kendinizi ruhsal olarak daraltmayın.
İyi dileklerde bulun, bitti gitti.

Sende yapma.
Hayat hassas kalpler için cehennem oluyor bunu sakın unutma.
Bak ne güzel sizde adet olmadığı için sende görümcenin oğluna yapmayacaksın.

Bu kadar başka insanlar için kendinizi ruhsal olarak daraltmayın.
İyi dileklerde bulun, bitti gitti.
O kadar haklısınız ki ben de konu sahibi yerinde olsam ben bu adeti bilmiyorum bana yapılmadı derim zaten okul da var gelmem imkansız derim. Konu sahibi Görümce için çok önemli olsa bohça zımırtısını hafta sonu yapardı zaten. Konu sahibi gereksiz hassas ve iyi niyetlisin kalbini çok kırarlar

Back
X