Gelin Evi programi

şey aklıma geldi bizim bir komşumuz kızını istemeye geldiklerinde annemin gümüş kaşık takımını kristal bardaklarını istemişti
ayrıca bu devirde bir oda dolusu çeyiz yapan kız olduğunu da düşünmüyorum çoğu elindeki cep telefonundan dolayı dümdüz bir atkı bile öremez
dediğin gibi oradan buradan topladıkları çeyizlerle eşyalarla bile hava atıyor olabilirler

Ay çeyiz de mi gösteriyorlar ehehe. Bu devirde öyle el örgüsü yapan kaldı mı daha doğrusu kullanan? Tamam hadi anneannenden babaannenden birkaç tane hatıra kalır götürürsün de bir oda dolusu... :olamaz:

kadının düşmanı o programda olduğu gibi yine başka kadınlar kendimden örnek vereyim öyle aman aman bi çeyizim yoktu şu etrafına dantel geçirilen yatağa serilen şeyler var adlarını hatırlayamadım onlardan tam 7 tane var 5. yılımıza girdik daha 1 kere bile serilmedi yatak örtüsü aldılar ilk hafta hep yaydım sonra dedim bu ne be bunla mı uğraşçam kaldırdım yani önemli olan temel ihtiyacımız olan şeyler olsun evimizde zaten bu çeyiz ve altın olayının kalkması lazım yapan var yapamayan var birine bakıyosun 3 tane takmışlar bilezik diğeri 10 tane bu sefer az olan eve gelip eşiyle tartışıyo bana neden yapmadınız bende bi kere evlendim günah ya sırf israf sakın bu tarz şeyleri kafanıza takmayın eşyayı çalışıp alırsınız ama huzuru satın alamazsınız

Bir iki defa sırf meraktan bakmıştım, "şunu ne kadara aldınız, bunu ne kadara aldınız, beyaz eşyalarınız kaç para" gibi soruları duyunca çok itici gelmişti...

Böyle saçma programlar için birbirinizi kırmayın adı üstünde" geçmiş" geçmişi kabullenmişsiniz demek ki bu zamana kadar evli kalmışsınız. Isıtıp ısıtıp adamın önüne sürmeye gerek yok...

Ay çeyiz de mi gösteriyorlar ehehe. Bu devirde öyle el örgüsü yapan kaldı mı daha doğrusu kullanan? Tamam hadi anneannenden babaannenden birkaç tane hatıra kalır götürürsün de bir oda dolusu... :olamaz:
ben severim açıkçası el işiyle hobiyle uğraşmayı
bir şeyler üretseler de keşke el işi yapsalar
sadece tüketmek üzerine programlanmış gibiler
ve boş oturdukça daha çok dedikodu yapıyor insanlar

Tekrardan merhaba! Bu sefer benimki pek dert sayilmazda fikirlerinizi almak istedigim bi gunu yazmak istedim. Cok sevdigim bir abla gecenlerde bana oturmaya geldi ve gelin evi diye program varmis onu acip beraber izledik. Malum Turkiye'de yasamadigim icin daha once hic duymamistim. Neyse, izledik bitti, fakat tum program boyunca bu ablam resmen agladi. Bana sunu yapmadilar bunu yapmadilar, bak el kadar kizlara ne kadar guzel ote beri almislar falan fistik... Ayni zamanda benide soru yagmuruna tuttu sana da bunu aldilarmi yaptilarmi vs.:confused:

Zaten evlilik surecim bayaga sancili olmustu diger konularimdan bilirsiniz. KV ile hiiiic anlasamadik ama geldi gecti o konular. .. Velhasil bir daha izlemeyecem boyle seyleri ya hemen gaza geliyorum... valla evde olmaktan okudugum bolumu, is yerimden cok uzaklastim bam baska biri olmaya dogru gidiyorum herhalde off off :kızgın:

umarim bu prg yuzunden esiyle tartisan tek salak ben degilim :KK50:

kizlar hemen bi edit: ben ilk ve tek bolumu izledim, bana da cok tuaf geldi. Misafirim takipcisi olunca heyecanla izledigi icin bi anlik gaflletle onunla yorumlayip esime anlattim. Konu konuyu acti (eskilerden) ve tartistik, yoksa o prg yuzunden degil. Yaziyimda yanlis anlasilmasin hemen:63:
Valla bende izledigimde arada laf carpiyorum esime ama kavga derecesinde olmadi hic :)

gangstam ben gormedim valla bu kesimi
tamm okumayip evlenrn yada univ mezunu olup calismayip evlenen tanidiklarim var benim de ama boyle bir abarti , evlilikle var olan , gosteris meraklisi kesime denk gelmemisim hic
o kadar cqhiller ki yetistirecekleri nesilden cok korkuyorum gercekten :KK43:

O çok değişken bi şey ama işte, bazen aynı kafa çıkan evlat da oluyor, bazen anlamsız bulup farklı bir yol çizen de. Bak benim en yakın örneğim annem. Tam bir çeyiz manyağı. Öyle bir zevki var kadının. Sanat eseri gibi ki esasen kendi yapan, kendi model çıkaran da güzel kullanabilen de sanat yapıyor bence, bir sürü şey yapmış-yaptirmis bana. İsraf dedim ya napiyorsun. Yine de evlenirken aldım gönlü olsun diye, serdim de. E illa bi ev gezmesine gelindi, bakıldı, öyle bir çevresi de var kadının. Gelen de kovulmaz işte... Gösteriş meraklısı olan bi kısım var, bi de elalem ne derci kısım var. Annem elalem ne dercilerden olduğu için bir tutam "Ay kızının da şusu eksik demesinler" kafasıyla olaya yaklaştı sanırım. Yani var bizden bir önceki kuşağı kadar daha yoğundu, 80ler sonrası ufaktan kırılmaya başladı, kimi anne izinden gitti, kimi "Bu nedir ya?" dedi değişti, kendi ilgi alanlarınca gelişti... Dağınık anlattım sanki de anladın sen :)
Sebebi salt gösteriş olmasa da (yarışma mantığı da var tabi, ilk bende olsun fark olsun hevesi belki) hep vardı yani böyle bi sergi :).. Değişiyor ama. Eminim onların çocukları da bazı noktalardan dönüşecek, çünkü bilgi, ulaşım, iletişim çağındayız. Kimden ne doğar belli olmuyor, korkma hiç.

Oraya katılanlar zaten çeyizi ,ev eşyasını ,kocasını dünyanın merkezi sananlar ,oraya senin benim gibi çeyize eşyaya önem vermeyen niye katılsın zaten, kurdela bağlama nın ne kadar saçma olduğunu ben bunu izlerken anladım misal. Dünyada neler oluyor , açlık, ölümler, şehitler, ölen çocuklar ,her yerde patlayan bombalar , s...mişim böyle dünyayı nasıl hevesleri geliyor anlamıyorum. Ben git gide soğurken yaşamaktan.
Not: Bende bi kere evde belgesel izlerken kumandanın üzerine yanlışlıkla oturmamla açılmıştı hepiniz gibi bende izlemiyorum.

O çok değişken bi şey ama işte, bazen aynı kafa çıkan evlat da oluyor, bazen anlamsız bulup farklı bir yol çizen de. Bak benim en yakın örneğim annem. Tam bir çeyiz manyağı. Öyle bir zevki var kadının. Sanat eseri gibi ki esasen kendi yapan, kendi model çıkaran da güzel kullanabilen de sanat yapıyor bence, bir sürü şey yapmış-yaptirmis bana. İsraf dedim ya napiyorsun. Yine de evlenirken aldım gönlü olsun diye, serdim de. E illa bi ev gezmesine gelindi, bakıldı, öyle bir çevresi de var kadının. Gelen de kovulmaz işte... Gösteriş meraklısı olan bi kısım var, bi de elalem ne derci kısım var. Annem elalem ne dercilerden olduğu için bir tutam "Ay kızının da şusu eksik demesinler" kafasıyla olaya yaklaştı sanırım. Yani var bizden bir önceki kuşağı kadar daha yoğundu, 80ler sonrası ufaktan kırılmaya başladı, kimi anne izinden gitti, kimi "Bu nedir ya?" dedi değişti, kendi ilgi alanlarınca gelişti... Dağınık anlattım sanki de anladın sen :)
Sebebi salt gösteriş olmasa da (yarışma mantığı da var tabi, ilk bende olsun fark olsun hevesi belki) hep vardı yani böyle bi sergi :).. Değişiyor ama. Eminim onların çocukları da bazı noktalardan dönüşecek, çünkü bilgi, ulaşım, iletişim çağındayız. Kimden ne doğar belli olmuyor, korkma hiç.
anladim ben seni :)
ama benim kast ettigim ceyiz sergisinden ziyade ( ki bana cok sacma gelen birseydir)
bu kadinlarin cahilligi , mesela bende dekorasyona merakli bir insanim , dergilere bakiyim instagramda yabanci ev fotolarina bakiyim falan cok keyif aliyorum ama progdaki hatunlar okumiyor okumuyor okumuyor
kendilerini gelistirmeye yonelik hicbir caba sarf etmiyorlar , dogal olarak yetistirdikleri cocuklardan korkuyorum , yoksa sorun evimi dayayip dosiyim degil sorun tum dunyalatinin bundan ibaret olmasi

anladim ben seni :)
ama benim kast ettigim ceyiz sergisinden ziyade ( ki bana cok sacma gelen birseydir)
bu kadinlarin cahilligi , mesela bende dekorasyona merakli bir insanim , dergilere bakiyim instagramda yabanci ev fotolarina bakiyim falan cok keyif aliyorum ama progdaki hatunlar okumiyor okumuyor okumuyor
kendilerini gelistirmeye yonelik hicbir caba sarf etmiyorlar , dogal olarak yetistirdikleri cocuklardan korkuyorum , yoksa sorun evimi dayayip dosiyim degil sorun tum dunyalatinin bundan ibaret olmasi

Doğru haklısın. Esasen okumaktan öte, ayrı bir "İyi insan" olma bilincinden, dünya ve gerçek sorunlar ile alakadar olmaktan da bahsediyorsun sanırım yani ben böyle aldım. Yoksa ne cahillikler içinden profesörler çıkıyor, imkansız yerlerden imkanlar doğuyor da işte, doğru, burada biraz da "Aman bana ne" tavrıyla karışık bir eşya yarışında memnuniyet hali, cahilliğin farkında olamama durumu da var :/

Doğru haklısın. Esasen okumaktan öte, ayrı bir "İyi insan" olma bilincinden, dünya ve gerçek sorunlar ile alakadar olmaktan da bahsediyorsun sanırım yani ben böyle aldım. Yoksa ne cahillikler içinden profesörler çıkıyor, imkansız yerlerden imkanlar doğuyor da işte, doğru, burada biraz da "Aman bana ne" tavrıyla karışık bir eşya yarışında memnuniyet hali, cahilliğin farkında olamama durumu da var :/
aynen tatlim bunu kast ediyorum
arkadaslar ornek vermis yukarida einstein'in kim oldugunu bilmeyen kadini
yani brnim aklim bunu almiyor

aynen tatlim bunu kast ediyorum
arkadaslar ornek vermis yukarida einstein'in kim oldugunu bilmeyen kadini
yani brnim aklim bunu almiyor
:KK53:
enisten-degil-einstein-yigit-ozgur.jpg

Oraya katılanlar zaten çeyizi ,ev eşyasını ,kocasını dünyanın merkezi sananlar ,oraya senin benim gibi çeyize eşyaya önem vermeyen niye katılsın zaten, kurdela bağlama nın ne kadar saçma olduğunu ben bunu izlerken anladım misal. Dünyada neler oluyor , açlık, ölümler, şehitler, ölen çocuklar ,her yerde patlayan bombalar , s...mişim böyle dünyayı nasıl hevesleri geliyor anlamıyorum. Ben git gide soğurken yaşamaktan.
Not: Bende bi kere evde belgesel izlerken kumandanın üzerine yanlışlıkla oturmamla açılmıştı hepiniz gibi bende izlemiyorum.
ben arada meraktan baktım ama cidden var böyle kadınlar
çeyiz yarıştıranlar takı yarıştıranlar düğün yarıştıranlar hatta kocayı çocukları birbiriyle yarıştıran kadınlar bunlar

Şerefsiz karı sen kimsin be polise bağırıyorsun. Birde görev başında alkol filan mı kullaniyorsunuz diyor. Ben kadın polis olsam orada saçından tuttuğum gibi polis otosuna sokardım. Hadi karakolda da çemkirsin. Pislik bunlar ya hepsi pislik.

hepsi ayıkta bi polis alkollü, terbiyesizler

Back
X