- 19 Ocak 2011
- 1.347
- 161
- 123
- Konu Sahibi greeneyesegs
-
arkadaşlar yeni evliyken gelin gezdirme,görme adı altında koca koca kadınlarla hergün başka bi yerde gezme muhabbetleri beni baya bi bıktırmıştı. bazı kayınvalideler gelinlere en güzel cicilerini giydirtip eline koluna boynuna ne kadar altın varsa taktırıp yanlarında gezdirmeye bayılırlar.benimkide öyleydi.fakat ben evlenmeden önce hep yoğun bi şekilde çalıştığım için böyle ev gezmesi kültürüm yoktu.yani en fazla iş çıkışı bi yarım saat arkadaşıma kahve içmeye uğrardım.ayrıca gittiğim insanlarda yaşıtlarım yada kafa dengi olan insanlar hep.
kayınvalideyi memnun etmek ve kırmamak adına mecburen uyum sağlamayı kabul ettim tabi,ve başladık gezmelere.allahım insan 6ay boyunca nerdeyse hergün gidecek kadar akrabayı nerden bulurben pek öyle kokoş kokoş giyinmeyi sevmem genelde rahat ve spor giyimi severim ilk gezmemizde kot pantolon giymiştim.giymez olsaydım.....
ortama bi girdim ki 50 60yaşında kadınlar şıkır şıkır topuklu ayakkabılar kuyumcu dükkanı gibi elde kolda altınlar yanlarındaki gelinleri kızları falan hepsi öyle.ben içeri girince şöyle bi baştan aşağı süzdüler şaşkın şaşkın.ne vardı sanki onlar gibi giyinmek zorundamıyım canım ayrıca ben altın takmaktan nefret ederim. o gün eve gelirken kaynanam sen niye altınlarını takmıyosun niye kot pantolon giydin falanın gelini şöyle giyiniyo sende böyle giyin falan diye beynimi yedi üstüne atlamamak için zor tuttum kendimi.o kadar lafa karşılık ortamda birtane şık insan yoktu hepsi de rüküştü.avrupa yakasındaki makbule kral gibi giyinmişlerdi.o günden sonra ev gezmelerinden nefret ettim üstelik gelmek istemediğimi söylediğim halde kaynanam ısrar ediyo.bende gitmek zorunda kalıyorum ama hiç bi zaman onlar gibi giyinmiyorum tabi herkesin bi tarzı var beğenmiyosa gezdirmesin yanında canıma minnet........
evet tabi görmezlerse nesıl dedikodumu yapıcaklar dimi.gelin bahane gösteriş yapma dedikodu şahane...gelin görme ne harbiden ya, adında hayır yok, maymun görcekler sanki:86::86:
arkadaşım etek giyme veya elbise giymek kokoşluk değil.veyada aşırı dallı güllü etrafına ışıklar saçan kıyafetler giyinmeylede şık olunmuyo bence.özel bi davete bi düğüne gidiceksem bende kıyafetimi saçımı makyajımı konuştururum.onların şıklık anlayışı makbule kral benimki ajda pekkan....yoksa bende savarowski pırıltılı şeyler severim ama gündüz kullanmam yerine göre kullanırım ve ne bulduysam hepsini takmambu konuda kokoşlukta üstüme tanımam
benim yakın çevremde benden daha güzel giyinen tanımıyorum
takıp takıştırmayada bayılırım
kot pantolon sık sık giymem genelde etek elbise tarzı giyerimm
şimdiden çeyizem topuklu pullu terlikler aldım ilerde kayınvalideciğimle gesmelere gittiğimde
takıp takıştırıp giyinip süslenicem inş.
benim kaynanada cok karısır giyimime
niye sunu giymedin niye bunu giymedin
bende spor giymeyi çok severim altın takmaktan nefret ederim
bigün eşimin yanında karıştı neden başına kenarı işlemeli yazma almadın
taze gelinsin dedi
eşimde sağolsun susturdu ne istiyorsa onu giysin karışma sen dedi
benim bişey dememe gerek kalmadı
alıştım artık
bana her zaman gelin gibi giyinmediğimi söyler gelin gibi giyinmek nedemekse anlayamıyorum
birde bu tür ortamlardaki muhabbetler bellidir.kimin kızı nerede kiminle görülmüş kimin gelini napmış,şimdiki gençler şöyle diye başlayan ve bitmek bilmeyen laf sokuşturmalar.yapmadığımız halde yapıyomuşuz gibi bir sürü nasihat ve eleştiriler vs......ne kadar kaçsamda bu ortamlardan bazen aniden ortasında buluveriyorum kendimi.
görümcemle iyi anlaşırız.geçen akşam aradım gelicem dedim.bi gittimki bütün halalar kaynanamlar falan hepsi orda.bi bahane uydurup gelemiyorum demek için artık çok geçti.oturmak zorunda kaldım.ben hamile olduğum için sürekli bununla ilgili saçma sapan cahilce şeyler söylüyolar.illede normal doğur normal doğurmadan annelik sayılmazmış sancı çekmeden falan.....bir sürü boş boş konuşuyolar.bende takmıyorum artık bu tür lafları sonuçta neyin ne olduğunu biliyorum ve ona göre hareket ediyorum
bebeğim doğunca bebek görme muhabbetimiz başlıcak.o bitince bebek gezdirme var.ama ben el kadar çocuğu kapı kapı dolaştırmayı asla düşünmüyorum isteyen alınsın isteyen küssün ben bu saçma sapan adetlerle uğraşmayı düşünmüyorum.
Kulak asma kocakarı lafı işte hepsi
Eşin anlayışlı değil mi gitmek istemiyorum falan de:26:
bebeğim doğunca bebek görme muhabbetimiz başlıcak.o bitince bebek gezdirme var.ama ben el kadar çocuğu kapı kapı dolaştırmayı asla düşünmüyorum isteyen alınsın isteyen küssün ben bu saçma sapan adetlerle uğraşmayı düşünmüyorum.
Böyle seyler varmıymıs hala valla cevremde evlenen insan kalmadıgından dünyadan haberim yokmus benim.. Dügünden sonra bi yemek muhabbeti olur bizde. Evli ciftleri akrabalar yemege alır , sonrada ciftler akrabaları alır bu kadardır yani. Bide bebek dogduktan sonra kırk ucurma vardır oda neyse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?