Gelin gezdirme\görme muhabbetleri

kızlarrrr siz ne diosunuzzz kaynanam beni kapı kapı gezdirse razıydım.bizim burda geline bakma die bi adet var.evlendikten bi haftra sonra herkes geline bakmaya gelir evde çeyizler dolaplarr her yer açık olur.dolap kapakları tek tek tuvalete kadar bakar kadınlar.daha bide gelin gelinlik giyer hergün.ben 2yıllık evliyi,m 1hafta sürdü.ablam 10yıl önce evlenmişti 40gün sürmüşev görmemiş gibiiii

arkadaşım valla bu daha kötüymüş ilk defa duydum chess arkadaşımızın dediği gibi sanki maymun oynuyor neyimizi görecekler bizde etten kemikten insanız be yaaaaa

ay bende gelin olcam temmuzda

baştan mesafeyi koy ben çok samimi oldum arkadaş gibi olalım diye ama olmuyo arada samimiyet olunca herşeye çok karışıyolar.heryere bereaber gitmek istiyodu kaynanam bi ara tutturmuştu 1aylık evliydim anneme giderken onuda çağırcakmışım aaaaayyyyyyyyyy hiç uğraşamam.....
sonradan sınırlarımı çizdim, alanımı belirledim ,kurallarımı koydum ....
şu an herşey iyi .......
küs de değilim saygısızlıkta yapmıyorum ama benim kurallarım var yapım böyle diyorum yanlış anlama diyorum susturuyorum.....

en iyiside bu zaten...
bende mesafeliyim asla özelimi sırrımı paylaşmam
soru sorarsa cevaplarım başkada muhabbete girmem
adım soğuk geline cıktı.....
ilk zamanlar cok sıcaktım kendi ailem gibi gördüm onları
ama bu iyi niyetimi anlayamadılar
şimdi koca bi mesafe var
1.5 yıllık evliyim her gittiğimde gelin görmeye gelirler
farklı şehirlerdeyiz ne zaman gitsek bi ordu misafir gelir taze gelin gelmiş diye
baştan aşagı süzerler hizmet beklerelr
sanırım bana bakmaları ömür boyu sürecek

çok şükür ayrı şehirlerdeyiz, ama gezdirmek isterse de giyinir süslenir gezerim, havamı atarım
bayramda gittiğimizde öyle yaptım, gayet seksi giyindim, kayınvalidemin de hoşuna gitti, eşim kıskanmasına rağmen kayınvalidem bana destek çıktı

ay şöyle baştan aşağı süzmelerine gıcık oluyorum zaten .
valla ne zaman güzel giyinip gitsem nazarları değiyo ya ogün hasta olurum başım çatlar,ya ayağım takılır düşerim,yada giydiğim kıyafetin başına bişey gelir.en son bej rengi süet bi çizme almıştım daha ilk giydiğim gün fermuarı bozuldu 1hafta sonra baktım eltim aynısından almış

zaten eltimin huyudur benim aldıklarımın aynısını almak bi kaç sene önce spor deri bi ceket almıştım hala giyerim aynısını bulamasada benzerini almış bi ara mor renkli şeylere takmıştım hiç sevmediğini söylediği halde birden mor giyinmeye başladı bu sene pudra renkleri moda bende bi kaç şey almıştım bu ne biçim renk solgun gösteriyo falan dedi şimdide bakıyorum benim aldığım bluzun benzerini giymiş.hep böyle bişeyi alırım aynısını almaya çalışır.kıskanç şey herkes farkında zaten taklit yeteneğinin.......

Kayınvalidem yeğenleri ve kardeşleriyle gün yapıyodu.Sen de girmek istermisin dediler.Ben de tamam dedim.
Eşim açtı ağzını yumdu gözünü çalışıyosun zaten,ne işin var ayda bi cumartesi günün boşa gitcek dedi.
Ama ben bi kere giricem demiş bulundum.
Şimdi güne gideceğim zaman öfleyip pöflüyo,kayınvalidem şıkır şıkır giyinip geliyo.
Bana da öle giyinmemi ister gibi imalarda bulunuyo ama kocam elbise etek giydirmiyo diyorum
eşime kızıyo o zaman.tabi ben aradan çekiliyorum,bana kızamıyolar.
Altın falan da takmıyorum,hiç sevmem.Beyaz altınım var bikaç tane.onu takarım anca

gün muhabbeti benim başımada geldi. görümcemle eltinin gittiği güne gönderdi kaynanam bende onlara katılcakmışım falan .sadece bir sefer dayanabildim ikinciye gitmedim ortamdakileri tanımıyorum sıkılıyorum ben falan dedim ayrıldım günden.kaynanam baya laf etti günden ayrıldım diye.umrumda bile olmadı valla benim yeterince arkadaşım çevrem var fazlasına gerek yok dedim

yeniyken gelin görecekler diye evime gelirlerdi talan edip giderlerdi.ne saygısız insanlar ya.bir keresinde kaynanam tam 30kişi çağırmış çoluk çocukla 40ı buldu tabi.hiç kimse çocuğuna bakmıyo açılmadık dağıtılmadık yer bırakmadılar.3 yaşında çocuğun eline çay vermişler salondaki krem rengi halımın üstüne boca ediverdiler kimsenin umrunda değil gayet rahat silince çıkarmış mış.kaynanam eltimin oğlunu mutfaktaki cam masanın üstüne çıkarıp zıplatıyo görmesem cam masa çat diye gidecek hiç yapma etme demiyolar.diğer çocuklar yatak odama girmişler taşlı yatak örtümün üstünde tepiniyolar kimse bakmıyo bitanesi altına işemiş neymiş yanında yedek yokmuş öyle salmış heryeri geziyo çocuk .bitanesi vitrini açmış dünyanın parasını verdiğim bardak setini kurcalıyo gözlerinin önünde biri yapma demedi.bi yandan 40 kişiye çay servisimi yapayım evimin içine eden çocuklaramı o gün çıldırdım kimse bakmıyo çocuğuna böyle rahat insanlar görmedim.bidahada asla kabul etmedim evime onları şimdi adım misafir sevmeyen geline çıktı lütfen arkadaşlar siz olsanız böyle insanları nasıl kabul edersiniz

benim annem bi dul başına kadıncağız yok canıyla ceyiz yapmak için canla başla uğraştı.ben fabrikada 12 saat günlerce gece mesailerinde çalışarak aldım herşeyimi yazık değilmi benim o kadar emek sarfederek aldığım eşyalara.kendileri bigün çalışmamışlar hazır parayla varlık içinde yaşamışlar eşya kıymetinden anlamıyolar.herşeyi geçtim insan misafirliğe gittiği evde bunları yapmaz ya ayıptır.geçen arkadaşımda çay içerken bardağın altından çay damladı halısının üzerine nasıl mahçup oldum hemen kalkıp bez istedim sildim.ya ben silmelerini falan da istemiyorum ama insan en azından kusura bakma falan der ya bunlar gayet rahat aman koslayla siler çıkar diyolar dalga geçer gibi

ben çocuklara kızmıyorum olabilir bilmez yapar ama hiç 3 yaşında çocuğun eline çay verilirmi allah aşkına ya.benimde çocuğum olacak ben asla öyle yapmam çocuk tamam yaramaz olabilir ama bişeyi dökerse kalkar silerim dağıtırsa toplarım gittiğim yerde öyle rahat olamam.birtek o konuda görümcem anlayışlıdır onun kızıda yaramaz ama hep peşinde yapma etme der.ama ahtım var bana gelip öyle yapanlara bende çocuğumu salacam kırsın döksün ama kendi evlerinde bişeye elletmezler.eltim oğlu dolaplarımı karıştırırken elişi yapıyo bir kere baktığını görmedim.bende kabul etmiyorum onlardan kimseyi ama bebeğim doğunca napıcam bilmiyorum sinir krizine girerim artık geldiklerinde

hiç öyle bişeyımız olmadı ama bastan konusmustuk kendüleriyle ben sevmem demıstım tmm dedi .. evdeydık hep biyerlere gitmedik.. mıllet k.valideme geldi kuzenler filan oyle yane.bende esofman takımlarımla karsıladım onları..:76:

Canım beni hiç zorlamadılar açıkçası.Hatta kayınvalidem dediki "kızım sen gelmek istemediğin zaman gelme istersen,maksat toplu bi para alırsın gelmesen de olur.".ben de tamam dedim.eşimin tarafı benim ailemden daha rahat insanlar yanlarında sıkılmıyorum,gerilmiyorum.Yaşları da genç kuzenlerinin,belki ondandır.
Ama annenle gir deseler aslaaaa gitmem

Senin şu anlattığın 30- 40 kişi gelme muhabbetlerini annem çok sever,kayınvalidem öyle 1 kere kalabalık getirdi.O da 2 saat oturup gittiler bişeylere de zarar vermediler.

Ama anne tarafım aynı senin anlattığın gibi.Bi dünya küçük çocuk,anaları da salmış gitmiş.Ellerinde yiyecek ortalıkta dolaşırlar.
Hatta annem geçenlerde gelin duası okutalım dedi.Ben de hayır ben bi hocadan rica ederim okuturum dedim,senin sülalene pilav yediricem diye 50 kişiyi küçücük eve çağırmam dedim.
Ben yaparım pilavı dedi.Sanki derdim pilav benim tövbe yaaa.
Sinir oluyorum yaa :84:

seninde annene bravo yanihadi kaynana gıcıklığına yapıyo diyorumda.annen de alem kadınmışboşver iyi demişsin valla bizi seven bizim fikirlerimize saygı duysun canım aaaaa ev benim evim ayol hizmet edecek benim uğraşan benim kime ne

Zaten benim annem bana kayınvalide gibi davranır,kayınvalidem annem gibi davranır.
aaaah anne aaaah

Sırf millet senin kızına gitmedik görmedik demesin diye toplayıp bana getircek.Sevmiyorum hiçbirini.

Hatta biyerde daha yazmıştım,annem daha evlendikten 5 gün sonra balayında beni arayıp "tatilden gelince teyzeni çağır evine,sana kalmaya gelsin" dedi.Şok oldum.Çalışıyorum anca evi toparlarım dönünce dedim,kızdım.Eşim de çok bozuldu.
Balayından döndük anneme gittik,teyzem annemdeydi ama çağırmadım çünkü eminim tamam deyip peşime takılacaktı.
Annem hatta beni sık sık köşeye çekip "hadi çağır,bana gelcen dimi teyze diye sor,gelsin kalsın" diye baskılar yaptı.Ama ben yine de çağırmadım.Daha 1 haftalık evliyim yani töbe töbe yaaa
Eşimle çook problem yaşadım bu yüzden çook.

benim kayınvaliden bi alt katta hemen biri gelsin çağırır bende eşofmanlarla iniyorum

iyi yapmışsın canım aynı şeyi kayınvalideler yapsa kıyameti kopartırım benim annem yapsa aynen onada tepki veririm kimseyi kayıramam ne münasebet canım daha elimin kınası dururken misafir falan kim olursa olsun canım ben kocamla başbaşa olmak isterim.bende kaynanamla çok sorun yaşadım böyle nerdeyse ortamıza yatacaktı tövbe tövbe bide torun soruyodu boyuna bende lafı yapıştırdım başbaşa kalamıyoz ki dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…