Gelin görümce kaynana

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylis5
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annen seni yengen konusunda gaza getirmiş sonra da mesajları okumasına vesile olmuş. Hiç normal değil annende var bir şeyler.

Çok dertliyse kendi ağzını açıp bir şey deseymiş? Sonuçta beraber yaşıyorlar sayılır almanya’da belli bir samimiyetleri de vardır.

Ben yengemle birşey konuşamıyorum çünkü o her şeyi hep ters anlıyor sadece onuda suçlamak istemiyorum belki onun fikrince bizimde hatalarımız olmuştur ama biz zaten onla konuştuk o niyetle söylemediğimizi dedik o sürekli her konuyu yanlış yöne çekiyor yani kısacası onla konuşmak pek işe yaramıyor

Anneniz fazla diken üzerinde.
Etraflarında pervane bir hali var.
Ama yanlış olan şey bu çocuğun bir annesi birde babası var o an için tatilde aynı evin içindeler. Ve öncelik sizsiniz. Anneniz de buna göre davranmalı. Yenge kırılacak alınacak diye üstünde durmayacaksınız.

Baktınız olmuyor gitmesi gerekiyor ama kendisine söyleyemiyorsunuz, abinizle konuşup bir ziyeret ayarlayabilirdiniz.

İş işten geçmiş şimdi. Ben açıklamamı yaptıktan sonra daha fazla üzerinde durmazdım açıkçası. Yapılacak çok fazla bir şey yok. Nişana da gelirler gelmezler kendi tercihleri. Onuda hiç kafama takmam. Ama abinizin gelmesi uygun olur açıkçası.

Gelini haksız buldum. Yan galip yatması da hem vicdansızlık hem utanmazlık.
Sizin evinizin işini yapmak zorunda değil evet ama çocuğuna bakmak zorunda.
Anneniz hem eve hem misafire hem çocuğa yetişemez. Bunu beklemek utanmazlık, telefonu karıştırmaksa baştan sona fesatlık. Üstüne bir de küsmeler vs. Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor resmen. Bence umursamayın.

Alan memnun veren memnun ne diye arkasından konuştuğunuzu anlayamadım. Kendisi söyleyemiyor mu düşünemiyor mu. Arkasından atıp tutarsanız yakalanırsınız. Geline pek kızamıyorum gerçekten. Fitne fücur görümceler yüzünden insan kafayı yiyip her telefonun röntgenini çıkarabilir. Kim bilir daha neler yaptınız kıza.
Abiniz de nişanınıza gelmezse haksız sayılmaz.

Ben zaten anneme normalde yardım ediyorum şirket falanda istemedi o zaten kimseden yardım istemiyor ne yengelden ne benden ama kadın işini yapmadığı icin derdini benle paylaştı ki biz o mesajda biz onu istemiyoruz alıp başını gitsin falanda demedik cocugu onlara brak işini yap dedim ve sonrada işte annesine niye gitmiyor dedim
Bence haksızsınız. Belki özünüzde çok seviyordunuz yengenizi ama yine de yazdığınız cümle onu hayal kırıklığına uğratmıştır açıkçası ne olursa olsun ben görümcemin arkamdan annesine niye gitmiyor dediğini öğrensem başımdan aşağı kaynar sular dökülür evde beni görmek istemiyorlar mı diye, yengenizin telefonu kurcalaması çok yanlış bir hareket fakat sizin de kurduğunuz cümlelerle ilgili (madem öğrendi) bir açıklama yapmanız gerek diye düşünüyorum
İletişim ilişkilerde çok önemlidir. Yengenizle konuşup kurduğunuz cümleden dolayı hatalı olduğunuzu fakat kötü bir niyetle söylemediğinizi annenize üzülerek bunu yazdığınızı yengenizin de o evin bir kızı olduğunu ve onun evde olmasından rahatsızlık duymadığınızı fakat her ne olursa olsun telefonu karıştırmasının yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz. Evet ben kurduğum cümleden dolayı üslup problemi yaşadım düşüncem anladığın gibi bir şey değildi o konuda hatalıyım, fakat senin de ablamız olarak telefon karıştırmanı yakıştıramadım olan oldu uzatmayalım diyebilirsiniz bence. Büyüklük göstermezse de onun olgun davranmayı tercih etmemesi olur bu.. ayrıca belki annesine gitmemesinin sebebi bile sizin nişan sürecinde olmanız ve orada bulunmasının daha doğru olduğunu düşünmesi de olabilir ki böyleyse de kırılmakta çok haklı bence

Anneniz yengenize biraz çocuğu aliver de şu işleri halledeyim diyecek kadar bile samimi ve açık sözlü değil ama Almanya'da her gün her gün evlerine gidiyor öyle mi.

Ben dedikodularımi yazılı yapmam asla 😁 bizimkilerde de telefon karıştırma potansiyeli var hiç öyle bi hata ya düşülür mu 😊

Zaten konuştuk ama o her şeyi yanlış anlayan bir insan kusura bakmayın ama biz ona durumu anlatmaya çalışıyoruz o bize bağrıyor ayrıca o benim annem ve herkes herkesin dedikodusu yapıyor kimse kimseyi kandırmasın ve biz o mesajlarda onu istemiyoruz burda ne işi var diye cümlede kurmadık siz sanıyorsunuz ki ona dedikten sonra işte kızın cocuguna al bak işlerimi yapim dedikten sonra o tamam annecim deyecek yine yanlış anlayıp yine bizi suçlu bulucak ve bazen onun tavırlarından bir şey anlamıyor insan bir gün iyisi 5 gün yüzü asık ne oldu diye sorulunca yok bir şey diyor
Bana ve anneme salayanlar olmuş ama benim annem ne kötü ky oldu nede ben kötü görümce
Şimdide dersiniz zaten hep kötü gelinler oluyor

Zaten konuştuk ama o her şeyi yanlış anlayan bir insan kusura bakmayın ama biz ona durumu anlatmaya çalışıyoruz o bize bağrıyor ayrıca o benim annem ve herkes herkesin dedikodusu yapıyor kimse kimseyi kandırmasın ve biz o mesajlarda onu istemiyoruz burda ne işi var diye cümlede kurmadık siz sanıyorsunuz ki ona dedikten sonra işte kızın cocuguna al bak işlerimi yapim dedikten sonra o tamam annecim deyecek yine yanlış anlayıp yine bizi suçlu bulucak ve bazen onun tavırlarından bir şey anlamıyor insan bir gün iyisi 5 gün yüzü asık ne oldu diye sorulunca yok bir şey diyor
Bana ve anneme salayanlar olmuş ama benim annem ne kötü ky oldu nede ben kötü görümce
Şimdide dersiniz zaten hep kötü gelinler oluyor

Anlamadığım şey anneniz Almanya' da neden her gün çocuk bakmaya gidiyor. Yani bizimde kardeşimin eşi ile sorunlarımız oldu. Ama biz aynı sokakta oturuyoruz ama ayda bir filan görüşüyoruz. Benimde, anneminde, onunda sınırları vardır. Benim sınırlarım bellidir, bazen zorlamaya çalışıyor ( yeğen baktırmak gibi) işime gelirse bakıyorum. Canım istemezse bakmıyorum. Bazen anneme bırakmak istiyor oda müsaitse bakıyor.

Gelin haklı siz haksınız demiyorum ama sınırlar baştan karışmış bence. En baştan anneniz, abinizle konuşup, nişan var temizlik yapılması lazım, çocukla zor oluyor bir çözüm bulalım dese işler buraya gelmezdi. Sizde benim açımdan tüm temizliği anneye bırakarak hata etmişsiniz. Eve kadın gelse bir gün yardım etse,o gün yenge çocukla annesine gitse sorun çözülürdü.

Bizim toplumda erkek evlat kıymetli ne yazık ki. İki gün sonra senin yüzünden oğlumuz küstü, torun göremiyoruz olabilir. Dikkatli olun diye söylüyorum.

Haklısın bacım küserse küssün karlı çıkarsın boşver

Anlamadığım şey anneniz Almanya' da neden her gün çocuk bakmaya gidiyor. Yani bizimde kardeşimin eşi ile sorunlarımız oldu. Ama biz aynı sokakta oturuyoruz ama ayda bir filan görüşüyoruz. Benimde, anneminde, onunda sınırları vardır. Benim sınırlarım bellidir, bazen zorlamaya çalışıyor ( yeğen baktırmak gibi) işime gelirse bakıyorum. Canım istemezse bakmıyorum. Bazen anneme bırakmak istiyor oda müsaitse bakıyor.

Gelin haklı siz haksınız demiyorum ama sınırlar baştan karışmış bence. En baştan anneniz, abinizle konuşup, nişan var temizlik yapılması lazım, çocukla zor oluyor bir çözüm bulalım dese işler buraya gelmezdi. Sizde benim açımdan tüm temizliği anneye bırakarak hata etmişsiniz. Eve kadın gelse bir gün yardım etse,o gün yenge çocukla annesine gitse sorun çözülürdü.

Bizim toplumda erkek evlat kıymetli ne yazık ki. İki gün sonra senin yüzünden oğlumuz küstü, torun göremiyoruz olabilir. Dikkatli olun diye söylüyorum.
Annem her gün gitti çünkü gitmezse bu sefer kırılıyor yani bizde ne yapıcağımızı şaşırıyoruz gitse bi dert gitmezse başka bi dert o her şeye alınan biri ve hadi dedik kavga olmasın kırılmasın ama ben annemede dedim her gün gitme diye ne yapim istiyor derdi

Annem her gün gitti çünkü gitmezse bu sefer kırılıyor yani bizde ne yapıcağımızı şaşırıyoruz gitse bi dert gitmezse başka bi dert o her şeye alınan biri ve hadi dedik kavga olmasın kırılmasın ama ben annemede dedim her gün gitme diye ne yapim istiyor derdi

Kırılan kırılsın. Bir kırılır iki kırılır üçte alışır.

Back
X