Gelin görümce

İçten pazarlıklı değilse de gereksiz hassas. Kendine hizmetçi arıyor herhalde. Kusura bakmayın, her halükarda tepkisini gereksiz buluyorum.

Siz kötü bir şey dememişsiniz. Ki deseniz bile özür dilemişsiniz. Yengeniz özünde iyi biri olabilir. Çok da günahını almak istemem ama ayrı eve çıkmak için bahane bulunca değerlendirmek istemiş olabilir de. Beraber yaşama sebebiniz nedir bilmiyorum ama... Eğer maddi durumları sebebiyle sizinle kalıyorlarsa eşine ayrı ev talebinde bulunamıyorsa böyle bir bahane işine gelmiş olabilir. Sinirle çok üstüne gitmeyin olayın. Ama hani bu ihtimali de göz önünde bulundurarak yengenizin davranışlarını değerlendirin derim. Bilemeyin kırgınlığınızı ama kendinizi de ezdirmeyin. Çünkü İyi niyeti kimsenin suistimal etmeye de hakkı yok.

Üzülme cidden bak, gelin belki de dile getirememistir alttan altta bi bahanesini buldu bence cok rahata alismis olaya bak ya zaten annenin durumu kötüymüs dinlenmesi gerekiyormus ki bu zamanda ortaklasmaniz gereken bi durumdur bi daha özür dileme bu konu da özür dilencek birsey yok ki bu konuda abinin de annesini düsünmesi gerekiyor

Aslında işleri ortak yapmak istemeniz çok normal. Yengeniz kendi isteğiyle birikim yapmak için ailenizle oturuyormuş bu arada çocuğuna bakılıyor utusu çamaşırı halloluyor. Hafta sonları temizliğe yardım edebilir, en azından eşi ve çocuğunun ihtiyaçlarına kosturabilir. Annenize de yazık yani...
Ama sizin tavriniza bozulmuş galiba sizde zaten bu duruma üzülmüş sunuz .. konuşmak isterse arayı düzeltirsiniz. İstemezse de peşine düşmeyin kendisi bilir

Zaten ben üstüme düşeni yaptım kırdıyswm özürdilerim dedim daha da yapabilecepim bi şey yok dedim nasıl istersen abimde arada kaldı gibi bi şey oldu bilmiyorum tavrım yanlış olsa bile söyledipimin kötü bi şey olduğunu bende düşünmüyorum ama ağlamasına dert etmesine bu kadsr gerek varmıydıı diye düşünüyorum

Ay beraber yaşama sebebiniz yazmışsınız ben size önceki mesajımı yazarken çok tanıdık geldi bana bu yenge. Ondan tahmin ettim sizde kalma sebebini. Biz de yaşadık aynısını. Onu çeken bizdik ama surat asan oydu. Evimizde para biriktirdiler. Sanki biz zorladık abimi. Şimdi ayrı evleri. Aramız daha iyi.

Aynen o şekil dediğiniz gibii izinli günlerde ya bebebğiyle ilgilenir ya da eve alışveriş yaparr yani bu kadarr bazen düşünüyorum evleri olınca her iş onda olacak niye burdada yapmıyor diye herkes çalışıyor herkesin çocuğu var

Onlar değil aslında ben gitmek istyorum birazdaa her şeyden herkesten uzakta

Bakın yengeniz çok çok yüksek ihtimalle evi ayırmak istiyordur. Ama abiniz size karşı belki mahçup olmaktan belki para mevzuları yüzünden ayrılmak istemiyorsa yengeniz bahane bulmuş işte ... Kışkırtmak için demiyorum. Ama saf yerine koyacagı kadar iyi niyetli olmayın. Ha belki o da haklı ayrı ev istemekle. İnsanın eşiyle yalnız yaşamayı istemesini anlıyorum. Ama bunun müsebbibi siz değilsiniz. Faturasını size kesmemeli

Yengen evi ayırmak için fırsat kolluyomus şamar oğlanı olarak da sizi seçmiş ortada ağlanacak da evi ayıracak da bı durum yok ki sen demeden bı işin ucundan tutmak zorunda

Yengeniz ayrı eve çıksın gör bakalım çamaşırı nasıl asıyor hem yemeğini hem ütüsünü nasıl yapıyor
Şimdi hazır yapan var niye kendimi yormayın durumunda

Abartmış yengen. Keşke her görümce senşn gibi olsa. Bu tavıra alınır mı insan??? Bizimkiler ne hayvanlıgımızı ne yılanlıgımızı ne ciyanlığımızı koyar. Laf sokar sürekli. Bizim yerimizde olsa kalpten gider herhalde. Ayrıca mevzu masa toplamak vs değil kendi evinde olsa tüm iş kendine kalacak zaten. Alınmak icin alınmış. Daha çok ayrı eve çıkmamak icin bahane aramış gibime geldi.

Aynı evde yaşasalar da gelin hanımın yararına kalıyorlar evde yatılı bakıcı varmış gibi. Zorla durdurmuyorlar gelini

Ütüyü niye yengemize söylüyorsunuz? Niye yengenizden iş yapması gereken insan olarak bahsediyorsunuz? Anne-kız çocuğu-gelin. Evde iş yapmaktan sorumlu insanlar bunlar mı? Yengeniz çalışıyormuş. Abinizden farkı ne? Abiniz veya babanızdan iş beklemiyorsanız, yengenizden de beklemeyin.

Diğer konulara gelince, ayrı eve çıksınlar, annenizin de yükü azalır. Annenizin sağlığı çocuk bakmaya da müsait değil. Çocuğa bakacak başka birini bulsunlar veya kreşe versinler. Anneniz de bir rahat etsin.

çıksınlar işte ne güzel annende rahat eder yazık kadına.
yengende kendi işini kendi yapmayı öğrenir artık. bir ütüye bu kadar alındıysa çıksın ayrı eve de görsün gününü.

Acaba söylenene degilde söyleyiş tarzinami alındı ki... Sert ve ters birsekildemi soylediniz..? Biz bayanlar bazen biraz fazla iş yapsak bütün dunyanin işini yapmiscasina hareket edebiliyoruz ses tonlarina dikkat etmeden konusabiliyoruz malesef....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…