Gelin görümce

Hımm yenge işten gelsin yesin, içsin, yatsın..
Abi,baba,anne, görümce hanım efendinin kölesi,uşağı, bakıcısı, hizmetçisi olsun..

Çünkü çamaşır mazallah prensesin eline yapışır. .Çünkü o çalışıyoooo..Kimse yorgun değil bi o yorgun. .

Biz de eşimle bazen ev işi yüzünden tartışıyoruz ama evleri ayirmiyoruz Eğer su basamakta evler ayrılmazsa annen bakıma muhtaç olduğunda abin kesinlikle evleri ayıracak ki zaten annenin sağlık sorunları başlamış,kendi işini yapamaz hale gelmeye başlamış bile....tam da bu zamanda evleri ayırmak istiyorlar annen kendi başının çaresine baksın diye

Yengenin kendisinin demesi lazımdı iş bölümü yapalım diye. Birikim yapıp ev almak için sizinle yaşayan o, çocuğuna da bakılıyor, her işi yapılıyor, yemeği hazır bi zahmet dediğiniz işleri de yapıversin. Nedir yani prenses mi sanıyor kendini.
Burda hem çalışıp hem kv. Kp. Oturup her işini kendi yapan kadınlar var, onlarınki can değil mi?
Evin bütün iş yükünü annenize yıkmak ta haksızlık, bunu kendisinin düşünmesi lazım. Hadi çamaşırlar beraber yıkanır ama herkes siz dahil kendi ütünüzü kendiniz yapın. Anne evin bütün işini yapacak çocuk bakacak v.s kadın tabiki hasta olur.
Siz art niyetiniz olmadığı halde özür de dilemişsiniz, nedir yani çok kırıldım, konuşma istemiyorumlar. Kimse kimsenin uşağı değil.
Bundan sonrası kendi bileceği iş. Ayrı eve çıkmak isterse de sesinizinizi çıkarmayın, kendi düzenini kurup, sorumluluk alsın.

Hayır, eşitlik olsun. Evdeki iş yükü cinsiyetten bağımsız olarak bölüşülsün. Ev işi yapacak kişiler deyince akla anne, kız, gelinden başka baba ve abi de gelsin.

Sen haklısın.Annene üzüldğm geçmiş olsun.Yengeye de pabuç bırakma daha da özür falan dileme.Çalışmayı bahane ediyorsa da kendine çalışıyor sanki annene babana bir hayrı var da ağlamış hemen.En sevmediğim tip hemen her şeye ağlayan tipler.Aldırma , sınavına odaklan.

Aşırı tepki vermiş evet ama bence bu bir birikimin sonucu
Eve geliyor eşinin tüm ailesi evde
Sen işlerini yapıyoruz cocuguna bakıyoruz vs demişsin ama kendi evi gibi olmaz hic bi zaman ne eşiyle dogru düzgün basbasa kalabiliyordur ne özel bişey yasıyolardır ne bileyim ayagını uzatıp basbasa bi film bile izleyemiyolar
Birazda onun yerine koyup kendini empati yap derim

Bişey dememişsin ki gelin abartmış neden özür diliyorsun? Ayrıca neden abıne şikayet edıyor. Evleri ayırmaya kadar gitmiş. Bence gelin aşırı sinsi. Bir daha ona iş ayırmayın diye yaygara koparmış. Onun yaptığı ayıp onun özür dılemesi lazım. Abin bısey derseniz da anlat. Ayrıca gelin dusunmeli bende uyu yapayım diye.

Olması gereken herkesin kendi çamaşırını yıkayıp ütülemesi, yanısıra kesinlikle evlerin ayrılması kimse koloni halinde yaşamak için evlenmez.

Hayır, eşitlik olsun. Evdeki iş yükü cinsiyetten bağımsız olarak bölüşülsün. Ev işi yapacak kişiler deyince akla anne, kız, gelinden başka baba ve abi de gelsin.
+1 erkek çalışınca eve bakıyor oluyor. Kadın çalışınca elini birşeye sürse incilerimi dökülür moduna giriliyor. Neden sürsün bu adamlar yemek yemeden mi yaşıyor kıyafetler onlara da ait değilmi ? Saçma ataerkil düzen erkekler ne halta yarıyorlarsa zaten

Valla bana da böyle dense bozulurum. Ağlamam şikayet de etmem ama orada cevabı sıraya kaç kişi giriyoruz diye veririm. Abiniz de o evde,abiniz de işten geldiğinde her şeyi hazır buluyor,abinizin de çocuklarına bakılıyor. Ama yenge sırf kadın diye ona iş yap deme hakkını buluyorsunuz... Ne zaman bitecek bu ev işi kadinindir laflari, nasıl yapıştırdilarsa üzerimize çıkmıyor

ben olsam özür dilemezdim, bunda ne var ki ya? oh ne ala memleket, evin tek işi sofrayı kaldırmak ve bulaşığı halletmek mi Allah aşkına, çıksın ayrı evine de görsün ne işler varmış.

Evde, bir işi kendi düşünerek yapmayan biri olarak çok alıngan. Evi ayırınca kim yapacak işleri. Tavsiyem olduğu gibi bırakın yoksa büyürde büyür...

Özür mü diledin? Herşey Eğer anlattığın gibiyse(kapıları çarpıp çamaşırları fırlatmadıysan, tek benmiyim bu evde iş yapacak vs demediysen) gereksiz olmuş özür. Gitsinler bu devirde ev üstüne ev olmaz

gelin hanimdan ütü isteyince incileri dökülü vermiş sanirim aglayarak abinize yetiştirdigine göre
evini ayirinca nasil yapacak bakalim

Aynen. Gelin iş yapmıyor diye dert yakınılıyor da abim, babam iş yapmıyor denmiyor. Ütünün bir kısmını sen yap diye abi veya baba dense ne derdiler acaba. Herhalde çok acayip karşılarlardı ki onlara sorulmamış bile.

Ben gelinin yerinde olsam ağlamak veya eşe şikayet etmek yerine “X’cim sen niye yoruluyorsun ki? Herkes kendi ütüsünü kendi yapsın. Annem de hasta onunkileri de paylaşırız” derdim. Veya “X’cim benim şu şu işim var. Abine söyleyelim o yapsın. Hatta hepsini o yapsın, adil olsun” deyip, eşitlik isteğimi belirtmiş olurdum.

Aynen.

yengeniz evden ayrılmak istiyor bunu da bahane olarak kullanmış. siz bir şey dememişsiniz alınacak birşeyde yok ortada canınızı sıkmayın. bırakın ayrılsınlar ev üstüne ev olmaz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…