Gelin görümce

Ne kadar ön yargılı ve empatiden uzaksınızKayınvalide görümce de insan..

Eşlerin aileleri neden sizin gibileri bir türlü mutlu edemezin örneğisiniz
Bilakis kayınvalidemle hiç bir sorunum yok anne kız gibiyiz asıl empatiden uzak olan konu sahibi ve sizsiniz Bi düşünün bakalım kaç kişiyle aynı evde yaşıyorsunuz eşinle Bi özelim zaten kalmamış akşama kadar canın çıkmış Bi de iş bekleniyor kendi evinde olsa belki yardımcı tutacak ya da şöyle o evde baba ve abi de yaşıyor sırf erkek diye onlardan neden Bi iş bir yardım beklenmiyor

Tamam o zaman kadın olsun da kimseye yük olmasın evini açsın hamarat olsun kimseye laf bırakmasın.

Yok böyle birikim yapacağım diyip kayınvalide görümceyle kalıyorsa o zaman o evin düzenine ayak uyduracak !

Allah yardımcınız olsun.

Bir kadın olarak kullandığınız kelimeler çok yanlış '' KADIN OLSUN HAMARAT OLSUN'' dışarıda erkek olsun erkek gibi çalışsın eve gelsin evde de hamarat kadın olsun erkek ne işe yarıyor peki o zaman tabiri caizse erkek de erkek olsun çalışıp evini geçindirsin yok öyle kadın hem çalışsın hem doğursun hem hamarat olsun kaç eli var bu kadınların biz kadınlar sırtımıza neden bu kadar yük alırız kadın olarak neden birbirimize bu denli düşmanız anlamış değilim
Konu sahibi iş bölümü istiyor fakat farkında değil iş bölümü çoktan yapılmış o kadın çalışıyor sıcak yatağından kalkıp bu ayazda işe gidiyorken evdekiler akşam gelin işten gelip iş yapsın diyorsa asıl anormallik burada bence

Allah aşkına siz konuyu okudunuz mu?
Kimse geline zorla çalış demiyor.
Karı -koca birikim yapmak için kayinvalidenin evinde kalıyorlar. .

Memnun değilse ayrı eve çıksın yada hiç beraber oturmasaydi. .
Kadın olsun derken bunu kast ediyorum. Akıllı olsun evine geçsin..Hem geçinsin hem evini çekip çevirsin ..Hem kocasını eğitsin.

Öyle çalışıyorum diye insanların başına çöreklenip keyif yapmasın. .Kimse kimseye mecbur değil..

Alışmakla olmuyor o işler. Anne ve babası erkek diye iş yaptırmasa da evlenince her şeyi öğrenen erkekler var. Çünkü karşısındaki alışmış artık öyle gider demiyor. Dememek de gerek. Bak burda bile kaç kişi yazmış hem çalışıyorum hem evin işini yapıyorum diye-sanki madalya takacaklar-. İşte bu anlayışı siz,biz değiştireceğiz. Hiçbir erkek degistirmeyecegine göre iş kadınlara düşüyor.

Hem geçinip çalışacak,hem evi çekip çevirecek hem kocasını egitecek. Himmm

Bence yengeniz evi ayırmak istiyordu ve bahane arıyordu buda ona bahane olmuş gibi geldi

Hem geçinip çalışacak,hem evi çekip çevirecek hem kocasını egitecek. Himmm
Görüyorsunuz işte daha biz kadınlar birbirimize değer vermiyorken erkeklerin bize değer vermesini bekliyoruz istediğimiz kadar yazalım anlatalım kadınlarımızın bile zihniyeti ataerkil

Görüyorsunuz işte daha biz kadınlar birbirimize değer vermiyorken erkeklerin bize değer vermesini bekliyoruz istediğimiz kadar yazalım anlatalım kadınlarımızın bile zihniyeti ataerkil
Aynen surda bile yüzde sekseni kadın ayrı eve çıksa hem çalışıp hem evin bütün işini yapacak demiş. Ne diyelim ki...

Çok şey beklemıyorsun
duygu sömürüsü yapmıs abine resmen
arada onun da işlere el atması gerek madem bırlıkte yasıyorsunuz annen nasıl yetişsin her işe
tamam calısıyor ama haftasonu camasıra ütüye yardım edebilir
ev süpürebilir yerleri siler
banyoları elden gecırır
illa bırsey yapabilir

O kadar insan niye birlikte yasıyorsunuz. Ayrı ev en mantıklısı. Annene de yazık yengene de. Ne annen torunların dokuntusunu toplamak zorunda ne de yengen başkasının çamaşırını katlamak ütülemek zorunda.

Ama bu olayın öncesinde de yenge evde ufak tefek isler yapıyormuş. Eğer bir tepki konacaksa bunu yenge koymaliydi en başta. Ama demek ki bu durumdan şikayetçi değil. Şimdi durup dururken bu kız, abisine " hadi iş bölümü" diyemez. Annesi öğretmemiş, eşi tepki vermemiş. Ee sorumlusu bu kız mi ?

Kim onları zorlamış? Ev almak için keyiflerine göre gelmis yerlermişler. O kadın bu yaştan sonra çocuk bakmak zorunda mi ? O zaman o kadın da ağlasin

Ayyyy :)) birincisii biz onlarıı zorla yanımızda tutmuyoruz silahh zoruylaa değil. İkincisii zaten biz yengemin de abimindee işinii yapyodukk şuan sıkıntılı sürecte oldugumuz için yardım istedim sanki kadını evden kovmuşuz sanki tüm işleri üstüne yıkmışız sankii kadına iftira atmışız gibi konuşmanızaa gercektenn güldümm çok komiksinizzz :)

Ben “sadece kadınlardan ev işi beklemenin, dışarıda çalışsalar bile sadece onları ev işi yapmaktan sorumlu kişiler olarak görmenin” cinsiyetçilik olduğunu söylüyorum. Cinsiyetçilik adaletsizliktir. Bu yüzden karşıyım. Konu sahibine de cinsiyetçi bir bakış açısı olduğunu belirtmek istedim.

Ben abimden böyle bir şey isteyemiyorsam, cinsiyetçilik yapmamak adına yengemden de isteyemezdim. Yengem biraz iş yapıyor, abim hiç yapmıyorsa, hiç isteyemezdim. Gücüm abime yetmiyorsa, yengeme de yetmezdi. Abime gücüm toplumsal baskı sebebiyle yetmiyorsa, yengeme de cinsiyetçilik yapmayı istememe sebebiyle yetmezdi. Çünkü asıl adaletsizliğin abimin ve babamın hiç iş yapmaması olduğunu bilirdim.

Ben olsam yenge gibi de yapmazdım, ama konu sahibi gibi de yapmazdım.

Kadın da çalışıyorsa ev işinin sadece kadına yüklenmesine ben de karşıyım. Ben de tepkiliyim. Ama buradaki durum farklı. Yengesi zaten durumu kabullenmiş. Annee zaten öyle yetiştirmiş. Böyle bir düzenleri varken kalkıp da abisinden iş bekleyemez. Hele ki geçici bir durum için. Ben bunu vurgulamak istedim.

Evet, ben de yenge gibi de yapmazdım zaten. Hele ağlaması, eşine şikayet etmesi, sonra da özrü kabul etmemesi çok acayip. Konu sahibini haksız yere çok zor duruma düşürmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…