Gelin görümce

Hayır, eşitlik olsun. Evdeki iş yükü cinsiyetten bağımsız olarak bölüşülsün. Ev işi yapacak kişiler deyince akla anne, kız, gelinden başka baba ve abi de gelsin.
Tabi eşitlik olsun..O başka. .Ayrıca konu sahibi bunu sormuyor. .
Ama gelin hanım eşiyle birikim yapacak diye bu aileye yük oluyorsa kusura bakmasın ama ota moka alınmayacak gidip çocuklar gibi eşine, aileye her şeyi yetiştirmeyecek..
Çünkü birikim yapma amacıyla ordalarsa fazlasıyla yemeğe, ev işine yardımcı olacak .Ders çalışan görümcesine ,kaynanasina yük olmayacak. .

Daha önce de yazdım, yine yazayım. Ben gelinin yerinde olsam ağlamak veya eşe şikayet etmek yerine “X’cim sen niye yoruluyorsun ki? Herkes kendi ütüsünü kendi yapsın. Annem de hasta onunkileri de paylaşırız” derdim. Veya “X’cim benim şu şu işim var. Abine söyleyelim o yapsın. Hatta hepsini o yapsın, adil olsun” deyip, eşitlik isteğimi belirtmiş olurdum.

Birikim yapma amacıyla ordalarsa, koca da fazlasıyla yemeğe, ev işine yardımcı olmalı. Ders çalışan kardeşine, annesine yük olmamalı.

Evet bunu becerebilirse helal alsın. .Hatta konu sahibine veya annesine hiç söylemeden Eşiyle her akşam bir şeyler yapabilirler..Nasıl ki biz hayat müşterek diyip eşlerimize de evde bir iş tutturuyorsak o da orda yapabilir. Bunu yapmakta beceri ister..Kimsenin tadını kaçırmadan eşine evde sorumluluk verebilir..Kimse o zaman rahatsız olmaz.
Yani konu sahibine abin de yapsın demesine bile gerek yok..
Gelin hanım kendi çamaşırlarını bile eşine toplatıp hepsini ütületebilir..

Ama bence gelin biraz tembel eşine bunları yaptırmaktan bile aciz..Hemen ağlayıp tepki vermiş. .Şikayet etmiş insanlara zaten yük. .ayrıca keyiflerini kaçırmış. .
Akıllı kadının halleri değil bunlar.

+100000
Sanki kaynanaya görümceye çalışıyor kadın
Yanlarında oturmasa kira ödeyip çocuk bakıcısına para verse
üstüne haldır haldır eve gelip yemek temizlik ütü yetiştirmeye çalışsa
Değil para biriktirmek ay sonunu zor yetiştirirlerdi

Bu devirde merhametten maraz doğuyor
Büyük ihtimalle anne her şeyi yapıyor o yüzden iş söylenmesi bu kadar zoruna gitmiş gelin hanımın

Ev ev üstüne olmuyor canım istiyorlarsa ayrılsınlar siz de rahat edersiniz. Ayrıca sınava çalışırken de iş yapabilirsin. Kafanı dağıtırsın. Ben üniversite sınavına hazırlanırken hem babaanneme bakıyordum hem de evin bütün işini üstüme yıkmıştı üvey annem. Sırf çalışıp kazanamayayım diye. Elhamdülillah kazandım okudum bitirdim. Sen de anneni kimseye muhtaç etme. Hem sen annene yardımcı olursan Allah da sana yardım eder.

Abi babadan bejlemiyorum yapamazlarr hem annem babama abime iş yaptırtmamış hemde yapamazlar beceremezler gönül isterki yapsınlarr ama olmuyo işte yengemden beklememin sebebidee ayrı eve çıktıklarında zaten her işi kendi yapacak yine yapan taraf o olacakk bi şey değişmeyecek

Ahh bu sınav üniverste sınavı gibi değil kii üniversite sınavında beş altı dersee çalışılıyo bi şekilde halledilirr ben kpss ye hazırlanıyorum genel kültürü genel yetenegi eğitim dersleri alan derslerii derkenn yetiştiremyorum bazı şeylerii zaten başta söyledim bu sene ben bu sınava hazırlancam beni bir sene idare edin çünkü bu sene oldu oldu olmadıı daha gücüm kalmazz benim bu sene en müsait zamanım seneye işe gircem çalılırkende zor oluyor borcum var zaten ödemem gerekiyor balta tüm ev ahalisine söyledimm ben durumumu anlattımda

Evett biraz serttim çünkü ben herkese durumumu anlatmıştım başta bu sene beni idare edin diye şimdi işler bana kalınca benimde asabım bozulduu sert olmuş olabilirim özürümüde diledim ama kabul etmedi konusmak istemedi ben küçüklüğümü yaptım kendisinden büyüklük göremedim bu normalmii bilemiyorum

Yapmazz geneldee bebeğiyle ilgilenirr bide mutfak alışverişini yaparr masa toplar kaldırır o kadarr bunşarı yapıyor diper kalan işleride ben hepsinii yapsın istemiyorum sadece bölüşmek istedim kendi evine çıkınca hepsini kendi yapacakk zaten çokmu şey bekliyorum ya da bekledim

İyi de beceremezler diye bir şey yok. Öğrenebilirler. Abinizden hiçbir ev işi beklemeyip, yengenizden bekleyince cinsiyetçilik yapmış oluyorsunuz.

Nasıl anneniz abinizi nazlı yetiştirdiyse, o yüzden ona iş buyurmuyorsanız, yengenizin annesi de onu nazlı yetiştirmiş olabilir.

Ayrıca ayrı eve çıktıklarında her işi o yapacak diye düşünmeniz de saçma. Bu daha gerçekleşmemiş bir şey. Belki abinizi adam eder ve eşit paylaşırlar, belki yardımcı tutarlar, belki ütülükleri kuru temizlemeye verirler.

Ben olsaydım, yengeniz gibi yapmazdım. Buraya konu açsaydı da eleştirirdim. Ağladığı, eşine şikayet ettiği ve özrü kabul etmediği için. Ama sizin gibi de yapmazdım. Çünkü başlangıç noktası cinsiyetçi bir bakış açısı içeriyor.

Son düzenleme:
Evett bana dokunanda bu zaten o çalışıyo tamam ama bende sabah masanın başına geçiyorum çalışıyorum bazen midem bulanıyor artık çalışmaktan zorla zorla çalışıyorum acaba kendisi sabahtan akşama kadar olcagı bile belii olmayan bi sınav için oyurup saatlerce kafa patlatabilirmii o çalışıyosa bende çalışıyorum ama yorulan taraff hep oymuş gibi algılanıyo ve benden fedakarlık yapmam isteniyorr

Tabikii onlarr için daha da zorr anlıyorum ama zaten biz durunda demedikk boşa faiz ödemek istemedilerr abim birlikte oturmak istiyor çünkü yengem iş yapamıyor yemek yapamıyor kendisi yabanccı türk yemeği bilmiyor abim sürünceğini bildipi için gitmek istemiyo maddi olarak üstüne düşenleri yapıyolar zaten ama bizim maddi olarak onlara ihtiyacımız yok zaten benim bekledğim şeyler daha çok ev işi fekandı

Yengeniz durumu kullanmış resmen alışmış rahata iş çamaşıra ütüye gelince kıvırmış çok düzgün anlatmışsın sen boşver

O kadın çalışıyor bilmem farkında mısınız..!! İnce ince belirtmiştiniz bir de çocuğa annem bakıyor işleri annem yapıyor falan klasik görümce ve kayınvalide işte alttan alttan kadına laf soka soka doldurduysanız gelin de şimdi patlamıştır sonunda yazık günah akşama kadar elalemin ağız kokusunu çekmek kolay mı sanıyorsun bende çalışıyorum demişsin ona ayrı güldüm zaten ki çok çalışan biri olsan huzursuzluk çıkarmaya vaktin olacağını sanmıyorum o kadın bunalmıştır sizle yaşamak zorunda değilken belli ki mecbur kalmış yazık ben çok üzüldüm o kadına gerçekten..

Banadaa biraz öyle geliyor acıkcasıı annem rahatsız şuan ve kendiside far
Çok haklısınızz ama değiştremeyiz öyle görmemişler büyümemişlerr ne desem boşş biz olmasakk yengem abimin her işini kendi yapacak bari kendi karı koca işlerini yengemden bekledim tek

gelininizi rahatlığa alıştırmışsınız . Çalışıyoruz ama çamaşırımızı ütümüzü yapıyoruz . Özür dilenecek birşey yapmamışsınız alttan almayın. Keşke ayrı eve çıksalar da görsün temizlik,yemek, çamaşır nasıl oluyormuş.anneniz de kafa dinler.

İçimizde olmadığınızz için bilemezsiniz bugune kadar annem yengeme tek bir iş yaptırmış insan değildirr ben keza öyle hiç bir laf etmedim bugunee kadarr heralde görümce kaynanadan yaranız var ki herkesi aynı görüyosunuz siz çalışıyo olabilirsinizz sabahtan akşama kadar bir masaya oturup bir sürü dersiin en ince ayrıntısına kadar ezberleyinn bakimm bi de garantisi olmayacak bi sınav içinn bu kadar strese girin bi bakimm sizdede ne sabır kalıt ne bi şeyy her gün o masaya midem bulanarak oturuyorum bende işte çalıştım meraketmeyin 12 saaat ayakta durmamı gerektiren işlerde hemdee ama hiç bu kadar yorulmadım kendimden bezmedim asıl siz empati duygusundan yoksunuz diyecek bi şeyim yok geçmiş olsun size yakınınzdakilerede allah sabır versin diyorum

Ne kadar ön yargılı ve empatiden uzaksınızKayınvalide görümce de insan..

Eşlerin aileleri neden sizin gibileri bir türlü mutlu edemezin örneğisiniz

Emin olun ben bekarken hem çalışıp hem okuyup hem de ev işlerinde anneme yardım ediyordum evet yaram var 2 sene kv ile oturdum ne iğrenç Bi duygu olduğunu çok iyi biliyorum evi ayırdık şuan çok iyiyiz bence Allah o kadın ağıza sabır versin masada oturup 2 konu okumakla o kadının elalemin işinde çalışmasını kıyaslamanız büyük vicdansızlık Allah merhamet versin size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…