Gelin hamamı

Ay ben gidemem eşimin müstakbel ailesiyle ya öyle yere. Gitmedim de onlar da talep etmediler zaten giyicem orda peştemalı oturcam orama burama bakacak kaynanam akrabaları ayy düşünemiyorum. Ben kaynanamın yanında çok etek bile giymemiştim bir kere tatilden geldik arabamız onların ordaydı alıp eve geçecektik elbise vardı yanına oturdum açtı diz üstüme kadar ay ne güzel bacakların varmış senin sen hep etek giy dedi bana sonra hep giydim ama hamama da gidemem yani. ay cevabı diyeyim kaynana geliyorsa erkek tarafı öder sanırım

Benim kuzenim yaptı, o ödemisti herkesinkini. Sanırım 20 kişi için bin lira ödemisti. Biz kücük bi grup olmustuk, kuzenler teyzeler halalar olarak tamamen kız tarafı. Biraz bizbize eglenelim diye :)
Tabi yemekleri de kendimiz yapıp götürmüstük.

Bu arada cok da eglenceli gecti. Ne biliyim ara ara yapalim bunu diye ayrıldk hatta. :D Ben de ileride yapmayı düşünüyorum :)

cok eğlenceli olacagini düşünüyorum.Yarinyariya ödenir sanırım..Kayinvalideler artik pek dahil olmuyor ama olsa da bence bunu garipsemek tuhaf.. gun geliyor yazlikta sahilde "ay yaninda pestamalle duramam derken.. mayo ,bikiniyle ..denize havuza giriyoruz ya..bu gelini inceleme durumuna gelince artik yok oyle şeyler herkesin bu konuda bilgisi ayri sanirim mesela o macun olayini ben duymamistim. benim bildiğim duyduğum tarihin o vakitlerinde bayanlar carsafli pecelilermis..ve damat anneleri yada oğluna kiz arayanlar hamamlarda bakarmis arazi marazi var mi vs diye. . ama simdi bu eglence smacli yapılıyor çok da eglenceli oluyor.. konu sahibi siz yine de yaniniza bi 40 50 tl alin tedbirli olun.

Ben 33 yasindayim tum lise universite arkadaslarim evlendi, evlenen akrabalar da cabasi yapan duymadim hic. Baslik parasi gibi gecmiste kaldigini sandigim bir adetti.

Artık çok moda canım. Millet tarihi Hamamları ya da otellerin spalarina gidiyor. Ben kına gecesi yapmadım, istemedim pişman değilim. Ama gelin hamamı yapmadığıma hala üzülürüm. Evlilik öncesi parami kisitliydi. Ee hamama gelenlerin parasini ödemek lazım. Zaman ve para kısıtlı olunca ugrasmayayim demiştim. Ama şimdi pişmanım.

çok güzel ve unutulmaması gereken bi gelenek bence. ben yapmış olsam herkesin parasını ödemeyi tercih ederdim. ama hiç karşılaşmadım yapanla o yüzden bilmiyorum

Back
X