Gelin hamamı

Kuzenim yapmıştı. Ama biz kuzenler ve kuzenimin arkadaşları toplanıp gitmiştik. adetlere göre yapılmamıştı. herkes kendininkini ödedi. çoook ta eğlenmiştik

Şimdi baktım ekşide de benzer söylemler var. Daha detaylı yazmışlar yani.
Ne yazık ki Türk toplumu olarak aklımız orada olduğundan hemen hemen tüm geleneklerimiz oraya dayanıyor, kırmızı kuşak vb gibi..
Bana hiç masum gelmiyor ondan hamam falan
Eski usül hamamlar için katılıyorum söylediklerine. Şimdikiler çok eğlenceli. Artık çoğu gelin arkadaşlar arasında eğlence olsun diye yapıyor. Gerçekten çok keyifli. Ama muhakkak eski usül yapanlar da vardır gelinin orasına burasına bakmak için. Çok çirkin bencede.

Arkadaslar Merhaba gelin hamamı olayında, gelin tüm cagirdiklarinin parasini oder mi ? Yoksa herkes kendininkini mi oder ?
Normal olan sizin ödemeniz. Davetlilerin ödemesi bence hiç hoş olmuyor. Eğlence yapıcaz gel ama paranı kendin öde mantığı hiç hoş olmuyor.Ama artık birçok kişi önceden çevresine bahsediyor her gelen kendi parasını ödeyecek diye yani karar size kalmış.

Bunu daha önce konuşmadınız mı arkadaşınızla, her ihtimale karşı yanınızda para götürürsünüz gerektiğinde verirsiniz. Bana da eğlenceli geliyor öyle yerler ama sıcak ve nem beni bunaltır gelemem öle yerlere :deli:

Ayy anılarım canlandı yine. Ben yapmıştım gelin hamamı. Daha doğrusu kınayla hamamı birleştirmiştik. Çook çok eğlenceli olmuştu. Biz çok kalabalık olduğumuz için hamamı kapatmıştık. Bir otelin spa merkeziydi, tüm ücreti ben ödedim. Bir de saz ekibi geldi birkaç saatliğine. Şatkılar türküler, bi güzel kese masaj çok iyi gelmişti düğün öncesi.

Gelin hamamını ilk defa duyuyormuş gibi ya da en son Selçuklu Devleti zamanında yapılmış gibi abartarak ayılıp bayılmaya, gözleri belertmeye gerek yok.
Yurtdışında da bridal shower diye bir şey var.
Bilmiyorum konu sahibi hiç gitmedim ama, misafirlerine ödetiyorsa gerçekten ayıp eder, madem ödeyemeyecek yapmasın yapıyorsa aile içinde tutsun.
Giden diğer konuklara sorun.

erkek tarafı oder bizde öyle yapildi adet oyleymis.kayinvalide yoksa eğer gelin hamamini damadin halasi teyzesi vs. onlar götürür ama damat yada KP öder

kız nerede oldu senin gelin hamamın

servinazda mı

bana da bir arkadaş gelin hamamı yapacağım seni de çağıracağım dedi ama kız evlenemeden rahmetli oldu

10 yıldan uzun süredir bursa dayım daha hiç hamam görmedim

Oylat.
Bu gelin hamamı adeti arada canlanıyor.
bir dönem bakıyorum tüm evlenenler yaptırıyor, sonra bir dönem hiç ses yok.
benimki tamamen spontane gelişti, kv sordu ister misin diye, olabilir dedim ben de, küçük bir grup gittik, oylatta hem piknik hem hamam şeklinde yaptık.

ben izmitte otururken de, yakınımda güzel bir tesis vardı, orada sık sık yapılıyordu, oraya yiyecek de alınıyordu, millet yiyip içip oynuyordu. ha ha mayolu bikinili mezdeke de bize has bence :KK70:

Ben gelin hamamı yapsam davet ettiklerimin para ödemesini istemem, davetli olarak gitsem ve çıkışta ücret talep edilse garipserim gibi geliyor.

Teyzemin kızı yaptı gelin hamamı. Hamamın üst katını kapattırdılar. Normalde de oturacakları şehirde çok yapılan bir şey, işletmeler alışkın böyle konseptlere. Herkesin parasını kaynanası ödedi. Bizlerde giderken meyve, meyve suları ve eğlencelik malzemelerini aldık. Hepimiz mayo, bikini götürdük. Tefler, darbulakalar, şıkırtılı kemerler, birde kına yaktık. Çok eğlenmiştik :)

2 hafta önce arkadaş yaptı (herkes kendi ödedi)
cumartesi kınası vardı, yakın arkadaşına söylemiş hamam giriş 25 TL diye arkadaşı geldi yakın arkadaşlarına söyledi
15-16 kişi gidildi (ben hasta olduğum için gidemedim :( ilk defa gideceğim için çok istedim ama neyse kız kardeşim gitti çok güzeldi dedi kese attırmak vs.ayrı ücretli)

Ya bu hamam adeti çok çirkin bir şeye dayanıyor.
Eskiden bakire olmayanlar macun mu zamk mı bir şeyle diktirme operasyonu yapıyorlarmış. Yalnız bu zamk sıcak su yada buharda akıyormuş. Bunu anlamak için kayınvalideler düğünden önceki gece kızı hamama götürürlermiş.
Allah aşkına eğlencesine dahi olsa böyle saçma sapan çirkin adetler yapmayınyaaa

olayı kötü tarafından bakmayın
kız eğlenmek istiyordur kimsenin aklında böyle saçma düşüncelerle gittiğini düşünmüyorum

Günaydın...
Galiba yapamadığımız tek adet bu kalmıştı.
İçimde kalmadı aslında.
Çünkü gerçekten kısmet olmadı,diğer adetleri yapmaktan ve ev hazırlamaktan.
Şimdi arkadaşların anılarını okuyunca gülümsedim,ne güzel eğlenmişler.
Eğer yapabilseydik hesabı misafirlere ödetmezdik.
Adı üzerinde misafir çünkü.

her hamam denilince aklıma adile naşit'in hamam sahnesi geliyor.

o köşeden bu köşeye çirkef sıçramıışş diye göbek attıra attıra giden bir kadın canlanıyor gözümün önünde :)

bence çok hoş olur hamam da eğlence yapmak. adı üstünde misafir, para ödetmek saçma ama para ödesem de sorun yapmam şahsen ben. sonuçta eğleniyorsun güzel bir gün geçiriyorsun.

Ben yaptım 6 sene önce .. iyikide yapmışım. .. çok eğlenceli oluyo valla ... benim hamam havuzlu saunaliydi gelenlerde çok eglendiler.. çaldık oynadik yedik ictik... superdi..sadece bizim tarafı çağırdım.. kaynana vs.. yoktu.. misafirlerin parasini ben vermistim.. yalnız gelenlerden 1 çeşit yiyecek pasta börek poğaça vs.. getirmelerini rica ettim.. orda yüküm hafiflemisti.. 38 kişiydik. Valla yinenolsa yine yaparım.. gerçi ben hamamı çok severim. her yil muhakkak 2 Kere giderim..

gelin hamamı adetini ben de bilmiyordum, son dönemde yine moda oldu, geçen yıl arkadaşım yaptı, sadece yakın arkadaşlarını ve kardeşini çağırdı, bakırköyde bir otelin hamam/spa merkeziyle anlaşmış, saunaya girdik, jakuzi ve havuz keyfi yaptık bi de indirimli masaj yaptırdık :KK70:
arkadaşım masaj haric parayı önceden peşin ödemiş yoksa hepimiz kendimizinkini ödeyecektik, yaptırılan ekstralar ödendi sadece.

Abimlerde yaptı gelin hamamı. . ve abim karşıladı servisi hamam ücretini. . oldukça eğlenceli geçmişti. .
Ayrıca herkesede tavsiye ederim düğünle kına arasnda iki gün vardı aradaki günde yapıldı ve herkes stresini attı rahatladı :)

Oylat.
Bu gelin hamamı adeti arada canlanıyor.
bir dönem bakıyorum tüm evlenenler yaptırıyor, sonra bir dönem hiç ses yok.
benimki tamamen spontane gelişti, kv sordu ister misin diye, olabilir dedim ben de, küçük bir grup gittik, oylatta hem piknik hem hamam şeklinde yaptık.

ben izmitte otururken de, yakınımda güzel bir tesis vardı, orada sık sık yapılıyordu, oraya yiyecek de alınıyordu, millet yiyip içip oynuyordu. ha ha mayolu bikinili mezdeke de bize has bence :KK70:

ayy bende çok istemiştim bikaç kere de söyledim ayarlasak hamamı da gitsek keşke diye duymamazlığa verdi kocam ve ailesi:63::63: kız kıza gidelim arkadaşlarla dedim ama eylülün sonunda evlendiğim için bütün yakın arkadaşlarım izinlerini kullanmış ve çalıştığı illere dönmüştü. 3-5 kişi ile de tadı çıkmaz zaten dedim boşverdim :işsiz:

bence erkek tarafı ödesin, kızdım erkek tarafına yine:sopa: yada kızla bölüşsünler ama misafire ödetilmesi saçmalık ötesi olur

Back
X