Gelin kavramına karşıyım

dogru belkı de ama kayınvalıdesı olmayan bırı sanslı degıl aksıne sanssız bırıdır bence

Sizin söylediğiniz karakterden karaktere değişir.
Bazı insanlar vardır annesiz babasız büyüyüp aile terbiyesi almamıştır, arabeskli acılı şekilde aşık olur sevdiği kızı kaçırır ya da anasından babasından isteyip evlenir, sonra bir bakmışssın dayak yiyorsun sokağa atılıyorsun.

Bazı insanlar vardır helal süt emmiştir, annesi babası olmasa da kendini iyi yetiştirmiştir, aile hasreti ile büyümüştür, bir aile kurunca da eşine ve çocuğuna dört elle yapışmıştır.

Bende çok kızıyorum sürekli erkeğin de evlenirken kadından farkı olmadığını savunuyorum. ben evimden çıktıysam o da çıktı. beni kimse almadı ben ve eşim birbirimizi aldık.

Mesala kız annesi düğünlerde ağlar ama erkek annesinin yüzü güler, ağlasa ayıplanır. Niye kardeşim onun da biricik oğlu evden çıkmıyor mu?

Birde şu mesele var mesala kız aileleri kızlarının evine rahat giirip çıkamaz yani bazı aileler de ama erkeğin ailesi o maşallah.. Orası damadın evidir lafta.. Ama bütün hizmet kadında ne iş?

'Yüksek yüksek tepelere' adlı türküden kaynaklanıyor bu :1:
Şaka bi yana bence de saçma düşünceler.. Bana çok cahilce geliyor..

Sizin söylediğiniz karakterden karaktere değişir.
Bazı insanlar vardır annesiz babasız büyüyüp aile terbiyesi almamıştır, arabeskli acılı şekilde aşık olur sevdiği kızı kaçırır ya da anasından babasından isteyip evlenir, sonra bir bakmışssın dayak yiyorsun sokağa atılıyorsun.

Bazı insanlar vardır helal süt emmiştir, annesi babası olmasa da kendini iyi yetiştirmiştir, aile hasreti ile büyümüştür, bir aile kurunca da eşine ve çocuğuna dört elle yapışmıştır.

benım esım ıkıncı ornege uyuyor cok sukur dort dortluk bı kocam var evde hersey ben neyı nasıl ıstersem oyle olur kendını de cok ıyı yetıstırmıs eşim yüzbası pilot annesı ve babası olmadan kendını boyle yetıstırmıs cok memnunum kocamdan dortdortluk allah herkese boyle bı ınsan nasıp etsın

'Yüksek yüksek tepelere' adlı türküden kaynaklanıyor bu :1:
Şaka bi yana bence de saçma düşünceler.. Bana çok cahilce geliyor..
Biz nişanlıyken eşimin kız kardeşi bana '' ben sana hiç görümcelik yapmadım ona göre hareketlerine dikkat et'' diye bana nasihatte :55: bulunmuştu.

Ben de '' hayırdır görümce ne yapar ki, insan eti ile falan mı besleniyorlar, '' diyerek gülüp sonra da aniden ciddileşip '' bana bak haddini bil sen kim oluyorsun da beni tehdit ediyorsun hasta mısın nesin benden uzak kime yakın olursan ol '' deyip ağzının payını vermiştim. Allahım ya ben de de h,ç alttan alma huyu yoktur ama yeminle sadece hak eden varsa alttan alırım onun harici sanki birilerinin üstünlük taslaması sonucu çok kötü şekilde ağzımı da bozarım terbiye mi de bozarım.

benım esım ıkıncı ornege uyuyor cok sukur dort dortluk bı kocam var evde hersey ben neyı nasıl ıstersem oyle olur kendını de cok ıyı yetıstırmıs eşim yüzbası pilot annesı ve babası olmadan kendını boyle yetıstırmıs cok memnunum kocamdan dortdortluk allah herkese boyle bı ınsan nasıp etsın
AAA benim abim de yüzbaşı. Ama zaten onlar ayrı bir terbiye düzen edep adap sahibi oluyorlar ki.
abimin arkadaşlarından çok dikkatimi çeken olmuştur, hayatta eşlerine isimleri ile seslenmezler, onların çocukları da çok terbiyeli düzenli olur. Eşleri ise gerçekten tam bir hanımefendi oluyor.

kesinlikle katılıyorum sanki benim düşüncelerimi yazmışsın.birde şu gelin alma olayına çok sinir oluyorum ya kim kimi alıyo satıyo arkadaşım ben ve eşim birbirimizi aldık ve ikimizde ailemizin evinden ayrıldık.ama bunların önüne geçmek için önce isteme merasimlerini ve gelin alma adetini ortadan kaldırmak gerekiyor.ozaman erkek tarafı kendini bişey sanıyor.davul zurnayla gelip seni kapından alınca dolayısıyla hizmetçi aldım sanıyor.kesinlikle bi gelin olmadım ve olmayacağım.

evet huyu ahlakı karekterı herseyı bambaska sabahları uyandırmak ıcın benı ayparcam dıe uyandırıyor herkese boyle olsun ınsallah

kesinlikle katılıyorum sanki benim düşüncelerimi yazmışsın.birde şu gelin alma olayına çok sinir oluyorum ya kim kimi alıyo satıyo arkadaşım ben ve eşim birbirimizi aldık ve ikimizde ailemizin evinden ayrıldık.ama bunların önüne geçmek için önce isteme merasimlerini ve gelin alma adetini ortadan kaldırmak gerekiyor.ozaman erkek tarafı kendini bişey sanıyor.davul zurnayla gelip seni kapından alınca dolayısıyla hizmetçi aldım sanıyor.kesinlikle bi gelin olmadım ve olmayacağım.
yooo aslında o isteme döneminde bunları bir güzel yoracaksın masraf ettireceksin, altından kalkamayacakları borçların içine sokacaksın ki kıymetin olacak. insanlar nasıl çok beğendikleri şeylere çok para verip sahip olurlar ve onu kaybetmek istemezler bir nevi aynı şeyi yaptıracaksın.

yooo aslında o isteme döneminde bunları bir güzel yoracaksın masraf ettireceksin, altından kalkamayacakları borçların içine sokacaksın ki kıymetin olacak. insanlar nasıl çok beğendikleri şeylere çok para verip sahip olurlar ve onu kaybetmek istemezler bir nevi aynı şeyi yaptıracaksın.

buda bi bakış açısı madem hizmet ettiriyorlar bedelini ağır ödesinler diyorsun.ama bazılarıda alırken okadar masraf ettik mecbur hizmet etmeye demezlermi.

ben ailemden kucuk yasta ayrıldıgmdan özellikle babamın evıne gıttım ve evden cıkma olsun ıstedım..
neyse ben tam adım atıyorum davul zurna vs calıyor( ay cok duygusal bir andı taa ki kp ile dıaloguma kadar..)
neyse tam esımın elınden tutucam, kp girdi araya (kötü niyeti değil kesinlikle biliyorumm..) benim koluma gırdı eşimle ayırdı bızı, koluma girdi beni götürmeye calısıyor,, eşim ne oluyor dıye bakıyor..ay bı tuhaf oldum.. ben de aklıma gelen dılımdedir azıcık düşünmeden konusurum..

döndüm kp e duvagımı kaldırdım: ''baba dur ben oğlunu alıyorum seni değil, bıraksana kolumu:52:
kp ve kv surat ifadesi::53:

eşim geldi girdi koluma gittik öyle ama ne gulduk sonrasında.. boyle bır gelin alma anım var.

yazık kp geleneksellestırecektı ıcınde bıraktm adamcagızın

soyledikleriniz bir yerde dogru olabilir ama fark su. ezik sinmis evlenmis ve kendini kocaya tabi etmis kadinlar vardir. kiz isteme nisan soz dugun bunlar cok guzel seylerdir bence. ayrica burasi turkiye ve evlenince gelin lik giyer burada kizlar. ne kocasinin nede kv desinin hizmetcisi olmaz. cagdaslik adi altinda silik oz guvensiz cahil insanlardan bahsediyosunuz.her gelin eziliyomu yada hizmetci mi oluyor. insanlikla alakali okumus insanlar cok cagdas cok mutlular yani onlar gelin olmuyorlar mi evlenince.suc kadinlarin ama ezdirmesinler kendilerini kocalarinin emir eli olmasinlar herseye sabretmesinler.yuvami yikmama mantigi koca her halti yer kadin sabreder neymis yuvam dagilmasin.hangi kitap yaziyor ya sabret seyret yok cocugum babasiz kalmasin. dul kalacagima katlanirim kadinin once elalem duvarini asmasi lazim gerekmezmi. okuyup meslek sahibi olup kendini kocasina deyilde meslegine adasa. yani kadin kadinligindan utaniyor. her erkek karisini mal gibi gormez. sevgi saygi vardir ahlak terbiye okumakla ogrenilmiyor malesef. once karsindaki insan olacak sana deger vericek yuvasi kiymetli olucak. kaybeyme korkusunu hem erkek hem kadin yasasin.
ozetle ben kimseye gelinlik yapmiyorum. kvde mle mesafeliyim. ailem de beni cok sever ve arkadamdirlar. hatta kendi ailemin kiracisiyim. ne esim beni zorlar kendi ailesine karsi ne de ben onu zorlarim. kavga gurultu muz yok cunku aileleri ozel hayata sokmuyoruz. gayette huzur doluyuz. kimsenin gelini deyil esimim hayay arkadasiyim. beni asla ezmez ezdirmez. aynen bende oyle. o ezik gelinler herseye mustehak dicem ama onlarda dik dursun haklarini arasinlar. kendisine saygisini yitiren insanlardan bahsediyorsunuz hepsi bu. ..

kız isteme söz nişan düğün bunlar güzel şeyler bence bu yüzden kendimi hiç ezik hissetmedim evet gelin de oldum ama sizin anladığınız ve içini doldurduğunuz bi manada gelinlik falan yapmadım kendimi ezdirmem eşimi de kendi aileme ezdirmem evlilik benim için iki kişilik bi ortaklıktır kapını kapattığında geri kalan herkes 3.kişidir, bile bile göre göre ayyy aşkommmm kocişim diyerek evlenen kadınlarada müstehak zaten

size öyle geliyor kapıyı kapatınca herkes el olur diye bir şey yok o kadar etkiliyor ki 3. kişiler hiç kendinizi kandırmayın derim hem bu kadar yabancılaşma da yanlış yarın dayak yesen başına bir iş gelse boşanma aşamasına gelsen o 3. kişilere ihtiyaç duyulacak o sebeple kendinizi ezdirmemeye devam edin ama 3. kişileri de çok fazla uzaklaştırmayın erkek milletine güven olmaz her an yüzüstü bırakalabilir sizi...

size öyle geliyor kapıyı kapatınca herkes el olur diye bir şey yok o kadar etkiliyor ki 3. kişiler hiç kendinizi kandırmayın derim hem bu kadar yabancılaşma da yanlış yarın dayak yesen başına bir iş gelse boşanma aşamasına gelsen o 3. kişilere ihtiyaç duyulacak o sebeple kendinizi ezdirmemeye devam edin ama 3. kişileri de çok fazla uzaklaştırmayın erkek milletine güven olmaz her an yüzüstü bırakalabilir sizi...

bir de 3. kişiler karışmaya meraklı değilse başarabilirsin ancak onu.. bizde ben ailemi hiç karıştırmadım, laf ettirmedim, etmezlerdi de.. ama onun ailesi hiç durmadı her şeye burunlarını soktular, eşim de bunun çok normal olduğunu düşündü hep.. bir türlü düzeltemedim bu durumu çok uğraşmama rağmen.. okumuşluk, görgü , adap bunlar eğer iki ailede de varsa işe yarıyor. yoksa sen değiştiremiyorsun ....

sizi etkiliyo olabilir demek ki bizi etkilemiyo benim hayatımı benden iyi bilecek haliniz yok değil mi?
hayatta insanın başına herşey gelir aldatıladabilirim boşanadabilirim bende aldatabilirim insanoğluyuz sonuçta, yaptığım her şeyin sorumluluğunu da taşımaya hazırım anneme babama güvenerek evlenmediğim gibi boşanmamda onları germez maddi anlamda, ha manevi anlamda üzülürler belki o kadar
herkes ezik bi siz mi güçlü ideal kadınsınız, fazla atar bünyeyi yorar

bir de 3. kişiler karışmaya meraklı değilse başarabilirsin ancak onu.. bizde ben ailemi hiç karıştırmadım, laf ettirmedim, etmezlerdi de.. ama onun ailesi hiç durmadı her şeye burunlarını soktular, eşim de bunun çok normal olduğunu düşündü hep.. bir türlü düzeltemedim bu durumu çok uğraşmama rağmen.. okumuşluk, görgü , adap bunlar eğer iki ailede de varsa işe yarıyor. yoksa sen değiştiremiyorsun ....

aynen öyle, benim ailem karışmadığı gibi eşimin aileside karışmaz, ben kv kp ile telefonda bile konuşmuyorum ailelerden 1100 km uzakta olmamıza rağmen, eşimde bi günden bi güne niye aramıyosun etmiyosun demez herkesin hayat tarzı farklı, ebiş hanım her konuyu aldatılırsın boşanırsın diye bağlıyo olabilir evet, ama insan bu gerginlikle yaşamaz, kendisi anlaşmalı evlenmiş ama hala bu korkulardan kurtulamamış demek ki, geçmiş tecrübeleri çok acı galiba

aksine başıma hiç böyle bir olay gelmedi.. gelse belki bu kadar katı bile olmayabilirdim..
ama bu gelmeyeceği anlamına gelmez o sebeple ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayayımda gerisi gelir nasıl olsa burada çok gördük hiç beklemezdim hiç ummazdım diyen arkadaşları o yüzden siz de çok emin olmayın derim.

konu sahibi öyle bi yazıyosunuz ki, eve gidip kocaya, annesine, babasına kafa göz dalasım var...

Back
X