Gelin - Kayınvalide arasında ki ilişki nasıl olmalı?

Ben mesafeli bir ilişki kurdum ve bundan cok memnunun. Aslında tabi ben yapı olarak biraz soğuk biriyim herkesle samimi olamam bunun da etkisi vardır mutlaka.

Yani iliski dinamigini siz ve karsi taraf ayarlar. Oyle olmali soyle olmali diye bir kural yoktur.
Ben arkadas gibiyim her hafta gorusuruz. Ama o da bana ayni sekilde davranir ve 5 sene oldu hic bir kotu olay olmadi (dilimi isirayim)
Yani sizin ve kayinvalidenizle aranizda olan iliskiye bagli. 😀

Can ciğer sevmek zorunda değilsin ama saygıda da kusur etmemelisin kesinlikle mesafenide korumalısın eksi yönlerini gizlemeye çalış en ufak bi olayda bile yüzüne vurmaya çalışır ne kadar iyi de olsa kötü de olsa

Kırdı mi kirican devrimi sevigen ama anne ile oğul arasına girmicemn senle kayinvalid arasına da eş girmicek beklenti düşük olacak dedikodu asla olmicak bitti bu kadar.

Kendimden örnek verecek olursam kayınvalidemi çok severim ama aramızda her zaman bir mesafe ve saygı var. Böylede olması gerektiğini düşünüyorum. Ne derler fazla samimiyet tez ayrılık getirir.

3 yıldir evliyim kaynanmla 6 yıldır tanisiyorum arkadaş gibiyiz 🥲 biraz da senin belirleyecegin cizgi önemli. Ögutler verip,çok bilmişlik yapıp kaynanalık yapıcagına arkadaş gibi kahvelerinizi yudumlarken sülaleyi birlikte çekiştirebilmelisiniz 😜

Kişilik meselesi biraz da. Benim kayın validem bana bebeğim, hayatım diye hitap eder ama bence arada soğukluk değil ama belirli bir mesafe korunmalı. Evet görevlerimi, yerimi bilirim, soğuk davranmam, ama çok muhabbetin tez ayrılık getireceğine inananlardanım.

Tamamen karsınızdaki kişinin kişiliğiyle alakalı bence. Çok sıcak samimi birine de mesafeli ve soguk durarak haksızlık yapmak istemezdim şahsen. Kayınvalidem çok iyidir çok güzel karşılar bizi yedirir içirir aynı şekilde o da bana geldiğinde bende onu çok iyi karşılarım. Sevmediğim bi huyu varsa o huyunakarşı temkinli dururum ama bu genel hareketlerimi etkilemez

Tüm ilişkilerde oldugu gibi saygı bazlı olmalı. Sonrası karşınızdakine ve size kalmış. Mesela ben kayınvalidemi çok severim gercekten bir dost ,bir arkadaş, bir abla gibidir. Ikili iliskiye baglı olarak tabi ki bazı konularda aynı fikirde olmayabiliriz ama aradaki saygıyı bozmadan birbirimize bunu söyleriz. Bunun bir formulu yok yani ama mesela burada anlatılan bazı kayınvalideler var onlara nasıl davranırsan davran orta yol bulamazsın gibi. Her seyde olduğu gibi her söylenene alinmamak biraz da karşındakini oldugu gibi kabul etmek lazım.

O bana nasıl davrandıysa bende öyle davrandım. Sonra ben suçlu oldum onun gözünde. Mesela bana kızım demez sadece milletin yanında hava atmaya derdi bende ona anne demezdim çok mecbur kalmadıkça. Sorunlarımız olduğunda bunu söylemiş sağa sola anne bile demiyo diye. Sen bi annelik yapaydın da diyeydim. Dellendim şimdi yaa. Neyse görüşmüyorum ben bi daha da görüşmeyi düşünmüyorum. Mesafe en iyisi başlarda. İlerleyen zamanlarda duruma göre samimi olunabilir diye düşünüyorum

Kayinvalidemin ve benim aramda saygili ve realist bir baglanti var. Sever güvenirde simdilik :D bence herseyin temeli iletisim ve eslerin ortada dengeyi kurabilmesi.

Kayinvalide gormus gecirmis, sohbeti keyifli birisi ise yeme de yaninda yat.
Degilse de ona gore mesafeni belirle.

Benim taktik bu olurdu.

7 aylık evliyim . Kvle bir sorunum yok aradığımda annem diye açar tlfnu sıcaktır ama yine bi mesafe vardır hep yani öyle sık sık aramam eşim aradığında konusurm bazen bazende işteyken ararım yalan yok eşim yanında da konuşuyorum ki hiç annemi aramıyo düşüncesine kapılmasın yada annemle konuştum selamı var derim bilsin gittiğimde de öyle aman aman iş yapmam zaten demez, ben yaparsam genelde eşim kalkar yapar :) bazende mutfağa sokmaz hatta aman anne yapayım 2 dk toplayayım derim :) olsun kızım der. Genelde 1.2 saat için çok takılmam oturur geliriz kalmadım hiç genelde bi sorun olmadıkça kalma taraftarı değilim bir şey olduğunda seninle başbaşa kalmak istiyorum kocacım diyorum:) kv alakası değil ben genelde bi yerde kalmayı sevmiyorum işime de geliyo.. görümcemle pek samimi değilim aramayız sormayız gerek yok gördükçe yada gittikçe görüşürüz yeter ..

Bana geldiklerinde önlerinde pervane olurum, onlara gittiğimde onlar pervane olur. kardeşlerimin ailelerinden soğukluk gördüm. Mesafeliyiz hatta abimin kv sigil ile hiç görüşmeyiz, fakat benim kayın ailem çok samimi yaklaşınca karşılık verdik. Annem ile kayınvalidem kanka oldular. Seninkilerden yüzüm güldü kıymetlerini bil üzme sakın der hep

Mesafe önemlidir ancak daha sevgiliylen mesafeli olmalısın yoksa evlenince değişti derler. Tavrını koy senin huyunu öğrensinler aman kimse kırılmasın üzülmesin diye de içine atıp kendini şişirme saygı önemli ama önce haketmek lazım.

Mesafe iyidir, ben o mesafeyi kurmayı beceremedim 9 yıldır, hala çok müdahale ederler hayatımıza. Bu satten sonrada kuramam, yapım gereği hayır demeyi beceremiyorum😑
Mesela eşim bu sene gelemeyeceğiz der, kestirip atar, kv beni aramaya başlar "çocukları al sen gel diye".
Eşim olmadan gitmeyeceğimi belirtmeme rağmen, iki gün sonra yine arar "çocukları al gel" der.
Sanırım ben çok ezik bir tipim😞 siz ezik olmayın.

kv ye hicbir sıkıntımi anlatmadim, evleneli 7 ay oldu. ilk aylar cok sık geldiler, bizi cagirdilar hep gittik. hatta daral gelmisti. sonra yasaklar baslayinca oh dunya varmis dedim. kv yi haftada bir kez olsun aramam. esim aradiginda o da haftada bir, bi kere konusurum. genelde onlar arar. cok gariptir ki her aradiklarinda hem esime hem de bana "bi sıkınti var mi " diye sorarlar. yahu yeter! ne sikintisi olacak? esimle tartissam da kavga etsem de ne esim anlatir ne de ben. yani bu sorudaki amaç nedir anlamis degilim. beklenti icine girmesinler yani onlar aramama alismasinlar diye aramam hic. sen gelin olarak yaptikca bir ust levele gecmeni bekliyorlar. mesela haftada bir ararsan onu iki ye cikarmani beklerler. is yaparsan seni temizlige cagiriverirler. o yuzden mesafeyi ayarlayip beklentileri dusuk tutmak lazim.

Back
X