Gelin - Kayınvalide arasında ki ilişki nasıl olmalı?

Yeni evlenicek biri olarak soruyorum bu soruyu sizin tecrübelerinizi merak ettim 🤔
Herkesin ilişkisi farklıdır karakter olarak da örtüşmek burada çok önemli.. Frekanslar tutmazsa yapacak birşey yok. Bir de yaşı çok olursa daha farklı oluyor falan.. Birsürü etken var yani.. Arada saygı olsun da çok da bal kaymak olmak zorunda da değilsiniz.. İçinizden nasıl gelirse size nasıl yaklaşırsa o şekilde yürürsünüz..

Benim kayınvalidem genç ve karakter olarak gerçekten bana benziyor çok iyi anlaşıyoruz. Bi kendi annemin yerini tutamaz elbette ama mesela onun bize yakın olması beni rahatlatıyor bir destek olarak hissediyorum ben. Seviyorum kayınvalidemi. Ama tam tersi de olabilirdi frekanslarımız tutmasaydı bu sefer de aramızda bir mesafe olurdu illaki ama saygısızlık olmazdı..

Olmamalı.
Keşke olmasa.
Kendini sultan sanan bir kv varsa kaldırılıp çöpe atılsa ne güzel olurdu.
Sene olmuş 2021 hala gelin- kv
Hepimiz insanız bea kimin kime üstünlüğü var ki bir derdi de olsun bilinci aşı ile hayatımıza girmeli
Herkese çiçek benim kvye diss

ilk zamanlar gozlemleyerek onlarin size karsi tavirlarini izleyip ona gore davranabilirsiniz.
bence mesafe her zaman candir

Yeni evlenicek biri olarak soruyorum bu soruyu sizin tecrübelerinizi merak ettim 🤔
Ben çok severim kendisini.
O da beni sever sağolsun. Samimiyizdir ama her zaman aramızda belli bir mesafe vardır. O da saygıdan ötürü. Bence her insanla olmalı zaten bu mesafe.
Kayınvalidenin tutumuna bağlı bu.
Olumsuz bir yanını görseydim yine görüşürdüm ama çok daha mesafeli olurdum

Ben kayinvalidem bir arkadaş olarak gördüm. Arkadaşlarımın arasında ilk önce benim çocuğum oldu ve benim arkadaşlarım, ya calsiyordular yada dil öğrenmek için aupair olarak dış memlekettdeydiler. Ben de her şeyimi kayinvalidem le yaptım. Gezme, eğlenme, alışveriş, yüzme havuza gitme, sauna, hep beraber yaptık.
İlk bebeğim doğunca, dedeyi hergün gönderirdi, git kirli çamaşırları al diye. Bende hepsini bir sepete atardım, mis gibi yıkanmış, utulenmis, dedi geri getirirdi. Öğlen yemegimi, pastamı hep kayinvalidem yaptı oğlum 3 yaşına basasiya kadar.
Ama bende ilerde ikinci çocuğum 3 yaşında kreşe başlayınca, yardıma ihtiyacı olunca, yardım ettim.
Ben kayinvalidem çok sevdim. Dedeyi de. Çok iyi insandilar. Tek istedikleri, oğlunun ve bizim mutluluğumuzdu.

Kvsiyle birlikte yaşayıp kvsine "aşkım, eşim geç gelecekmiş seninle yatabilir miyim" diye sorarken video çeken gelin geldi aklıma :D

Ben de bu ilişkinin karşılıklı davranışlarla belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Evlenmeden önce kv ile çok samimi olanları da yapmacık buluyorum. Çünkü genelde evlenene kadar yaranmak için yapılıyor bu davranışlar. Bence mesafe candır ancak sevdiğimiz insanın ailesi, onu büyüten yetiştiren sevdiğimiz insan haline gelmesinde az veya çok emeği olan kişiler olduğunu da unutmamak gerektiğini düşünüyorum ben.

Evli değilim, 5 yıllık bir ilişkim var, sevgilimin annesiyle daha yeni tanıştım, o da görüntülü konuşma şeklinde oldu, yüz yüze değil.

Assla ama assla öz annenmiş gibi çok sevme arada mutlaka bir mesafe olsun. Yoksa eşinle en ufak tartışmada sana kayın-valide olduğunu hatırlatır sen de pembe sevgi bulutundan küt diye betona düşersin...

Baktın iyi biri yapacağın tek şey saygı duymak ama ciddi, gerçek bir saygı. Sevgi değil.

Canım öncelikle bu konuya hiç ama hiç takılma. Bak benim kayınvalidem nişanda bir kez aramadı, hep bi bahanesi vardı ben aradıgımda da hep evde yok babayla ilgileniyorum hasta biri daha var fln diye diye salladı anlayacağın. Annem yok bu arada, ona rağmen arayıp bir şeyde fikir verdiği olmadı. Sineye çektim.

Düğün arifesinde yüzünü gören cennetlik üstüne koronayı bahane ederek ay söyle korkuyoruz böyle diye diye gerdi beni, takıları bile eşim aldı ellerine verdi düğün günü takıları gördüler düşün.

Evlendik , bebek bekliyorum öyle bir çizgi çektim ki karıştırtmıyorum özel alanımı vurguladım keşke benimkilere de aynısını yapsaydım kendi ailemden yana çektim öyle diyim ...

kimse kimsenin annesi, kızı olmuyor evlilik sebebiyle.
çok istisnadır o "annem gibidir" denilebilecek kayınvalideler.
bir anda işler öyle bir değişir ki...

annem yengemi sever, arkasından asla konuşmaz hatta bizi de konuşturmaz.
açıkçası konuşulacak bir şey de yok gibi zaten. (burada gibi diyen görümceliğim! :))
evine ailesine bağlı, çocuklarının başında gayet ilgili, işinde gücünde bize karşı da saygılı bir kadın
abime onu hep över, hoş tutması için tavsiyelerde bulunur.
ama şundan eminim gidip sorsak, "ilgisiz" olmakla itham edebilir annemi.
çünkü kendi ailesiyle içli dışlı bir ilişkileri var.
annem de yakın oturuyor ama davetsiz gitmez, ihtiyaç halinde koşar. illa gelin demez.

benim kayınvalidem iyidir, başlarda önyargılıydı bana karşı.
gönlünden geçen gelin ben değildim muhtemelen.
ama zararı dokunacak türden biri değil. severim de alıştık zamanla birbirimize.
ben çok aramam. pandemi sonrası görüntülü konuşuyoruz ailece.
önceden de haftasonları görüştüğümüz için farklı bir durum hastalık, kandil vb dışında aramazdım.

çok canımlı cicimli olmaya gerek yok.
ağır ağır ilerlemek iyidir. içinizden gelmeyen bir şeyi yapmayın.
saygılı olun.

En başından mesafemi korudum.
Ararım, sorarım, gider gelirim, saygı da kusur da etmem çünkü karşılıklı olduğuna inanıyorum.
Konular üzerinde fikir alış verişi yaparız ama son sözü bana bırakır :D
Ben evlenmeden önce de dik başlıydım o yüzden insanların dediği değil de kendi dediğim olurdu her zaman.
En baştan koyduğun tavırla alakalı.
Sonrasında yaşanılan olaylar pekiştiriyor da.
Biz hep konuştuk araya eşimi katmadan hallettik bir şey de olduysa.
Çok şükür öyle gidiyor.
Evine gittiğimde yemek yapmış olur, ne çay koymamı ister ne de bulaşık yıkamamı. (Hep der sen çalışıyorsun gel otur diye.)
Allah var yukarda benim kv de çok eziyet görmüş ama bana hiç birini yaşatmıyor.
Öyle sıkıntılı bir kadın değil.
En büyük sıkıntısı eşime çok düşkün ama bende artık görmüyorum o düşkünlüğünü :D
Seviyorum yani ben kv de mi.
Çok yüz göz olma yeterli.

Kv var gelin var simdi. Öyle iyi kv ler oyle kotu gelinlere dusuyor oyle iyi gelinler kotu kv lere denk geliyor ki. Nasip kısmet sans ne denirse artık. Evlilikte onemi olan bi mesele kv gelin iliskisi.

Benim kv evlenmeden mobbing uyguladi evlilik hazirligi sirasinda benimle gelin gibi degil de tuccarla konusur gibi takı muhabbeti yapti vs..sonra pisman oldu ama suanda da ben uzak duruyorum. Haksızlığa babamın oğlu olsa tahammul etmem. Eger arada esim olmasaydi farkli reaksiyonlar gosterirdim ama mutlu evlilik kurumuna dahil oldugumuz icin 3 maymunu oynuyorum.:)
Ama kendi annemden cevremden biliyorum ki sahane otesi kayinvalideler de var.
Ama ister iyi ister kotu olsun saygı mecburi. Sevgi konusunda akışa bak derim.

Yapacak bisey yok bazen ne yapsan sorun cikacaksa cikiyor. Ben baştan beri mesafeliydim. Eşimin ailesi cok iç içe hatta en kucuk eşim oldugu için kaynanam birlikte yaşasak mutlu olurdu. 🙄 İcten ice o istegi vardi. Zaten daha beni evlenmeden önce istememeye başlamişti ve cok kez memnuniyetsizligini dile getirmişti. 😑

Mesafeli ama guleryuzlu olun derim. Ben şahsen öyleydim hala öyleyim ama nedendir bilinmez başlarda kv cok bana laf atardi mana arardi, seneler icinde birazda maneviyati gelişince düzeldi. Ben senin huyunu bilmiyorum ondan sana güveniyorum filan diyor. Kimse ile ilgili yaninda malzeme vermeyip kimseyi cekistirmezseniz iyi olur, bide cat kapi gelmelere alistirmayin, ben sahsen telefon ile haber veririrm haber almak isterim ev hali artik telefon denen bisey var insan musait olmayabiliyor kapi çalınca kapidamileride bekletmek oaz gibisinden msj verebilirsiniz

Hak ettiği kadar saygı ve mutlaka mesafe. Varsın soğuk desinler, mesafeli desinler. İki gün sonra tepene çıkıp herşeyine destursuz müdahale etmesinden iyidir Görünmez bir sınırın olsun ki aşamasın laubalileşemesin. Saygın da onun seviyesine göre ve dışarıdan bakıldığında saygılı ifadesi oluşturacak düzeyde olsun. Tartışmaya hiç girme çünkü bu konuda daha kayınvalide olmadan bileylenmiş oluyorlar. Davranışından hoşlanmadığını ifadenle ve ortamdan uzaklaşarak hissettir. Ve arkadaşlara katılıyorum ilk zamanlar eşine şikayet etme.

Back
X