- 14 Eylül 2014
- 20.911
- 100.054
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen bİri bana dön alsa ne alaka diye sorgularım bende.Ne diye cemkiriyorsun ki.
Ne diye cemkiriyorsun ki, ayrıca fikrimi söyledim zaten. Kızın hangi kilotu giyeceği nasıl sutyen takmayı sevdiğini biliyormusunuz? Belki alerjisi var sentetik kullanmıyor. Belki dantelli şeyleri seviyor. Belki aldığınız bluzu beğenmeyecek? Damat tarafı olarak yakistirdiginiz şeyi giymeye mecbur mu gelin hanım?
Valla hayatimda hic gormedigim gorumce adayim bana don getirse o donu alir kafasina atarim
Eskiden yapiliyormus boyle seyler ama o zamanlarda durumlar hayatlar cok farkliymis
Hediye olarak don alinmaz madem bu kadar ince dusunuyorsunuz duzgun birsey alin gelin adayiniza
Ben yanlış görmedim dimi kilot atlet mi alacaksiniz hediye olarak???Merhaba erkek kardeşim 2-3 hafta sonra sözlenecek ben kızı hiç görmedim sadece fotoğrafını gördüm farklı şehirlerdeyiz biraz da acele oldu sanki sosyal medyadan tanışmışlar aslında sorum şu kıza hediye götürmek istiyorum annem de bohça yapıp giderken götürürüz dedi kilot atlet koysam ayıp olur mu acaba, yanına başka şeylerde koyacağım şal etek bluz gibi.
Soy isim benzerliğinden kız anneme istek göndermiş o şekilde tanışmışlar sonra da erkek kardeşimle tanışmışlar aslında çok uzaktan akrabamızmış bizim hiç tanımadığımız. Bir kaç kere gidip gelinince kimlerden olduğunu annem çıkardı dedemin kuzeni tarafından akraba. Dışarda bir kaç kere görüşmüşler erkek kardeşimle anlaşmışlar söz yapmaya karar vermişler. Kız anaokulunda yardımcı öğretmen
Şimdi soruma cevap vermek yerine sosyal medyadan tanıyıp hemencecik söz yapması tuhafınıza gidebilir bununla ilgili şeyler yazacak olanlar için bir not düşeyim dedim :)
Dimi ama don ne alaka yaniayy aynen demin onu yazdım
Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin
biz de gelinimize sizin düşündüğünüz gibi çanta , şal, makyaj malzemesi, parfüm vs almıştık ,
annemin diğer aldığı , pijama.sabahlık vs ile bir arada kondu.
Bohçaya İç çamaşırı konması da ayıp değil, çünkü pijama gecelik takımı ile birlikte veriyorlar zaten bunları da çeyiz mağazaları..
Bir de ben şu ; sizin beğendiğinizi gelin beğenmek zorunda mı diyenleri anlamıyorum
Neticede, ikinci el eşyasını paketleyip vermiyor hiç kimse , özellikle kıyafetlerin paketine değiştirme kartı konuyor , beğenmezse bedeni uymazsa gelin hanım değiştirebilir..
Ayrıca hediye , içten gelen bir güzelliktir , kayınailesinin aldığını beğenmeyen, giymeyecek olan; götürür kullanacak birisine hediye eder ,
Kendi beğendiklerini gider alır , kimse engel olmuyor ..
her şeyi dert ediyorlar bu devirde insanlar.
20-30 yıl sonra bizim çocuklarımız bu işlere kalkışınca biz neler neler yaşayacağız kim bilir
Ayrıca , ananelerimizi, gelenek göreneklerimizi yaşatmak çok güzel ,böyle güzelliklerin unutulup gitmesi daha üzücü olurdu.. iyi ki annelerimiz bohça, çeyiz olayını hala yapıyorlar .. değerini bilmek dileğiyle ..
Pardon memleket nere acaba çok meeak ettim de. Benim çevremde şükür yok bu dediklerinizAnneannalerimizde köle olarak kullaniliyordu kayin aile tarafindan. Bazelari kanli çarsafi göstermek zorunda kaliyordu. Bazelarini sadiçlari gece dinliyorlardi "hersey yolundami" diye.
Ve çogunlugu dedigim gibi köleydi. Kv'de evinde kalip hizmet ediyorlardi. Seslerini çikartamazlardi. Sanslilar, esleri ile iyi kötü geçiniyordu, sanssizlarda es tarafindan dövülüp, saygi görmezlerdi. Zira kendileri eslerini seçemiyorlardi. Ha ne zamanda anne babalarini göreceklerinide bilmiyorlardi. Gidip yillar olabilirdi kendi aileleri görmelerini.
Bu adetlerde sence geri gelsinmi? Yani anneannelerimizde yasamislar, demek ki güzel adetler dimi ama?
biz de gelinimize sizin düşündüğünüz gibi çanta , şal, makyaj malzemesi, parfüm vs almıştık ,
Bohçaya İç çamaşırı konması da ayıp değil, çünkü pijama gecelik takımı ile birlikte veriyorlar zaten bunları da çeyiz mağazaları..
Bir de ben şu ; sizin beğendiğinizi gelin beğenmek zorunda mı diyenleri anlamıyorum
Neticede, ikinci el eşyasını paketleyip vermiyor hiç kimse , özellikle kıyafetlerin paketine değiştirme kartı konuyor , beğenmezse bedeni uymazsa gelin hanım değiştirebilir..
Ayrıca hediye , içten gelen bir güzelliktir , kayınailesinin aldığını beğenmeyen, giymeyecek olan; götürür kullanacak birisine hediye eder ,
20-30 yıl sonra bizim çocuklarımız bu işlere kalkışınca biz neler neler yaşayacağız kim bilir
Ayrıca , ananelerimizi, gelenek göreneklerimizi yaşatmak çok güzel ,böyle güzelliklerin unutulup gitmesi daha üzücü olurdu.. iyi ki annelerimiz bohça, çeyiz olayını hala yapıyorlar .. değerini bilmek dileğiyle ..
Dimi ama don ne alaka yani![]()