Gelin kv’nin misafirlerine hizmet etmek zorunda mı?

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
kayınvalideyle altlı üstlü veya aynı binada oturan bi gelin kayınvalideye misafir geldiğinde kayınvalidesine gidip servis yapmak, yemek yapmak veya oturmak zorunda mı?

Bu soruyu kendim için sormuyorum kayınvalidemle uzak oturuyoruz zaten. Ama o benim misafirlerim için bişeyler yapıp gönderdiği için bende ona bişeyler yapıyorum veya gidip servise yardım ediyorum falan. Kayınvalidemde haber veriyor misafirleri varken bizimde olmamızı istiyor tanışıp kaynaşmak için. Çok kalabalıksa eşim de erkeklere servisi yapıyor falan.

Kayınvalidemin bi arkadaşı gelinini laf arasında şikayet etti bana misafir geliyor gelin giyindi annesine gitti tarzında. Kayınvalidemde büyük ayıp gitmemesi lazımdı falan dedi. Bende belki önceden söz verdi annesine falan diye kızı savundum ama nafile tabi. Kayınvalideye misafir geleceği zaman gelin ona gitmek zorundaymışa döndü yine. Sizce gitmek zorunda mı? Ya da gitmeyip ayrı bi yere gitmesi ayıp mı?

alıştırmaya bağlı birde kv ye bence
ben kv ile altlı üstlü otursam çalışmasam severek yardım ederim oda bana (çok şükür)
mesela canım istemiyor derim kv ye anne hiç gelmiyim canım istemiyor veya şuraya gidecektim hiçbişey demez... maşallah

konudaki kv gibi diretmelik gelinlik isteyene inadına yapmam
yada 1 yaparsam 5 yapmam

Kv misafir gelir ama bana illa gel demez söyler gelmek istersen buyur diye bende misafire göre hareket ederim. Servis olayı da gidersem mutlaka yardım ederim ama bu Kv ye özgü değil herkese karşı böyleyim.

Kv misafir gelir ama bana illa gel demez söyler gelmek istersen buyur diye bende misafire göre hareket ederim. Servis olayı da gidersem mutlaka yardım ederim ama bu Kv ye özgü değil herkese karşı böyleyim.
Her misafire gidilmez bence de. Bende yakınlığımızdan ötürü bişey yapıp götürürüm servise yardım ederim ama zorunda olmak ayrı bi olay

Kayınvalidemin sülalesi çok kalabalık olduğu için yiyecek bir şeyler yapmaya ya da yardım etmeye bana sıra gelmiyor.
Büyük kuzenler sağolsun elimi sürdürmezler.

az önceki konuda ki gibi
kaynanadan altınlar kardese altınlar anneye süt parası su bu isterse kadınların anneleri oda gelininden tüm temizligini hizmetini yapsın istemeye hak bulur

4 yillik evliyim. Altli ustlu oturmuyorum ama yakin sayiliriz. Kvye kim gelmis haberim olmaz veya benim misafirimi kv bilmez.

Misafirler varken misafirlige gittigimizde de hizmet etmedim. Oyle cay kahve servislerini ben yapmiyorum. Kv yapar. Egee gorumceler ordaysa gorumceler yapar. Ben en fazla yemek yeniyorsa masaya tabak filan yerlestiririm.
Kalkarkende kendi tabagimla bikac bisey alir mutfaga gotururum. Bu kadar.

Ben oyle bisey gormedim. Annem babannemlerle altli ustlu oturuyordu. Annemin ne hizmet etmek, ne misafir agirlamak, ne baska biseyi zorla yaptigini gormedim. Icinden gelen yapar ama misafiri kim cagiriyorsa o ilgilensin yapmak zorunda diye bisey yok.

yorumumu sakın yanlış anlamayın takdir ediyorum sizin gibi insanları :)
keşke bende öyle olabilsem
gittiğim yerlerde de kv evinde de kendimi yırtmasam da illa iş bitene kadar yardım etmek isterim yoksa rahat edemem
kendine acıyan insanı yani değer vereni hep takdir etmişimdir

Kv ler kusura bakmasın önceden verilmiş bir söz varsa bir yere önceden gidileceği konuşulmuşsa kv misafir geldi diye iptal edilmemeli sonuçta herkesin bir hayatı var.

bizim millette var bu "zorunlu" tutma durumu, niye zorunda olsun ki?
alıştırmayın, her çağırdığında gitmeyin, hastayım deyin, arkadaşıma söz verdim deyin, canınız istiyorsa gidin
tabi ki kayınvalidenizle ilişkinize de bağlı ama her türlü bence alıştırmayın :)
benim babaannem de misafiri geleceği zaman annemin ziline basar (üst kattında annem bi üst katta amcamlar oturuyor) "misafir gelecekmiş" der, içeri girer, ee bize ne gelecekse? ama annem alıştırmış, bi çeşit kek börek bişeyler yapar gider servis yapar filan
ama en üst kattaki gelininin ziline basamaz, sıkıyosa bassın! işim var deyip çarpar kapıyı yüzüne..
ama o gelini kıymetlidir, bilmem anlatabildim mi arkadaşım..

içinden geliyorsa gidersin, gelmiyorsa gitmezsin. gelin oldun diye hizmetçi olmadın ya.

Hayır efendim mecbur değil ama bizim milletimiz gelin = hizmetçi kafasını yaşadıkları için bunlar oluyor. Bizde aynı apartmandayız kv misafiri gelse mutlaka oradayız tabi ben hizmetteyim.

Hep böyle olmuştur.

Bilmiyorum belki aliskanliktir, ailede gormeyle ilgilidir. Annem bana hic iş birakmazdi. Mutfaga girdigimi bilmem. Babam bisey isteyecekse hicbizaman benden istemez annemden isterdi. Zaten hevesim olsa mutfaga kendim de girerdim ama heveste yokmus demekki.

Evlendim hala annemlere gidince annem elimi biseye surdurmez. Simdi boyle büyüyüp kvnin ya da baskasinin evinde yana yakila iş yapamam. Ama bana misafirlige gelene de iş yaptirmam. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…