- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
kayınvalideyle altlı üstlü veya aynı binada oturan bi gelin kayınvalideye misafir geldiğinde kayınvalidesine gidip servis yapmak, yemek yapmak veya oturmak zorunda mı?
Bu soruyu kendim için sormuyorum kayınvalidemle uzak oturuyoruz zaten. Ama o benim misafirlerim için bişeyler yapıp gönderdiği için bende ona bişeyler yapıyorum veya gidip servise yardım ediyorum falan. Kayınvalidemde haber veriyor misafirleri varken bizimde olmamızı istiyor tanışıp kaynaşmak için. Çok kalabalıksa eşim de erkeklere servisi yapıyor falan.
Kayınvalidemin bi arkadaşı gelinini laf arasında şikayet etti bana misafir geliyor gelin giyindi annesine gitti tarzında. Kayınvalidemde büyük ayıp gitmemesi lazımdı falan dedi. Bende belki önceden söz verdi annesine falan diye kızı savundum ama nafile tabi. Kayınvalideye misafir geleceği zaman gelin ona gitmek zorundaymışa döndü yine. Sizce gitmek zorunda mı? Ya da gitmeyip ayrı bi yere gitmesi ayıp mı?
biz anne baba yanında büyümedik kardeşimleBilmiyorum belki aliskanliktir, ailede gormeyle ilgilidir. Annem bana hic iş birakmazdi. Mutfaga girdigimi bilmem. Babam bisey isteyecekse hicbizaman benden istemez annemden isterdi.Zaten hevesim olsa mutfaga kendim de girerdim ama heveste yokmus demekki.
Evlendim hala annemlere gidince annem elimi biseye surdurmez. Simdi boyle büyüyüp kvnin ya da baskasinin evinde yana yakila iş yapamam. Ama bana misafirlige gelene de iş yaptirmam. :)
Basta beni de her misafirlerinde cagirirlardi. Suan gerektigi yerde gidiyorum ve hizmetimi yapiyorum . Sizde ortasini bulun caniniz keyfiniz nezaman gitmek isterse gidinkayınvalideyle altlı üstlü veya aynı binada oturan bi gelin kayınvalideye misafir geldiğinde kayınvalidesine gidip servis yapmak, yemek yapmak veya oturmak zorunda mı?
Bu soruyu kendim için sormuyorum kayınvalidemle uzak oturuyoruz zaten. Ama o benim misafirlerim için bişeyler yapıp gönderdiği için bende ona bişeyler yapıyorum veya gidip servise yardım ediyorum falan. Kayınvalidemde haber veriyor misafirleri varken bizimde olmamızı istiyor tanışıp kaynaşmak için. Çok kalabalıksa eşim de erkeklere servisi yapıyor falan.
Kayınvalidemin bi arkadaşı gelinini laf arasında şikayet etti bana misafir geliyor gelin giyindi annesine gitti tarzında. Kayınvalidemde büyük ayıp gitmemesi lazımdı falan dedi. Bende belki önceden söz verdi annesine falan diye kızı savundum ama nafile tabi. Kayınvalideye misafir geleceği zaman gelin ona gitmek zorundaymışa döndü yine. Sizce gitmek zorunda mı? Ya da gitmeyip ayrı bi yere gitmesi ayıp mı?
Boyle bi zorunluluk asla yok bazilari kendi isine gelen adetler uyduruyokayınvalideyle altlı üstlü veya aynı binada oturan bi gelin kayınvalideye misafir geldiğinde kayınvalidesine gidip servis yapmak, yemek yapmak veya oturmak zorunda mı?
Evet canim zorunda mecbur ben oyleyim istemesemde 7/24 onlardayim kendi evimdemden onca onlarin evi yemekleri misafirleri herseyi gelir sabah 9 akşam 10mesai saatlerin tabi bide arada oluşan sürtusmeler var onu saymiyorun bide 3-4 gunlugune yatili gelen misafirler var onlar gelince ben bitiyorum ben yokum bide hicbir ise el atmazlar hersey benim ustumde yeri gelir cocuklarina bile ben bakarim onlar gidince ev tumden kalkar bastan asagiya temizlenir arada kaynanamda lafini esirgemez yok oyle olmaz boyle olur diye bide benim 5 senedir cocugum olmuyor her gelen onunla ilgili laf soyluyor tabi bu benim canimi cok yakiyor orasi ayri boyle iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?