Gelin kv’nin misafirlerine hizmet etmek zorunda mı?

Kv misafir geldiğinde ilkzamanlar herkeste çağırırdı. Secmediğim insanlar olduğunda gitmemeye başladım sonra o da çağırmayı kesti.
Çağırmaktan kastı sohbet muhabbet değil hizmetçilik ben olmasamda evde başkasına yaptırır gene kalkıpta bişey yapmaz
Kendime misafir gelince hiç çağırmadım kendisi gelirken hiç haberim olmadan birilerini getirmişliği var
Bana gelmek isteyene de kendisini dahil etmek istediği oldu kabul etmedim ne misafiri ne kvyi
Benim akrabam arkadaşım geldiğinde birkez bile çağırmadım çağırmamda

Köle değilsin tatlı dille anlaşıyosanız gitsin git derim ama " ne ayıptan" sonra ilk çağırdığında anneme giderdim

böyle bir zorunluluk yok ama süreklilik arz etmedikçe arada kv bana rica etse ben yardıma giderim. bu zorunlu hissettiğim için değil insaniyetten ve kendisini sevdiğimden kaynaklı.
fakat biri beni böyle bir şeye zorlasa kıyameti koparırım. hele arkamdan böyle bir mevzuda dedikodu etse bırak kv yi kralını tanımam yakarım..

zorunda değil tabi ki.
ama altlı üstlü falan oturunca mecbur bırakılıyor. zaten sorun da buralarda başlıyor.
ama iyi insan olur gelinin içinden gelir yapar. tabi o da kıymet bilirse.
benim kv rahmetli oldu. zaten uzaktık benden hiç beklentisi olmadı. benimden ondan olmadı

biz anne baba yanında büyümedik kardeşimle
rahmetli annem de iş yaptırırdı ama o kadar değil
teyze evinde de ister istemez rahatsız olduğum için yapardım
kardeşim de yapardı

şimdi ikimiz de evliyiz çocuklarımız var düzenimiz var
ben yine aynıyım o biraz daha rahat
huy meselesi biraz da :)

Ben arkadaşıma gittiğimde özellikle hamile ve çocuğu varsa yardım ediyorum. Sağolsun benim arkadaşlarım da böyledir bana geldiklerinde her işe girişirler bazen abartıp mutfak tezgahını bile yıkayanlar oluyor.

Sağolsun kayınvalidem de öyle. Yemeği baştan sona o yapıyor geldiğinde ne var ne yok yapıyor öyle bi insanın evinde oturmak da bana ayıp geliyor rahat edemiyorum. Telefonda konuşmuşsak x ler gelecek bende hazırlık yapıyorum dediğimde sarma sarıp yada börek yapıp yolluyor. Ama bi çok kayınvalide gelini bu konuda zorluyor yapmak zorunda gibi görüyor. Bana da zorundasın dense yada öyle hissettirilse bende inadına yapmazdım heralde.

Basta
Basta beni de her misafirlerinde cagirirlardi. Suan gerektigi yerde gidiyorum ve hizmetimi yapiyorum . Sizde ortasini bulun caniniz keyfiniz nezaman gitmek isterse gidin

Boyle bi zorunluluk asla yok bazilari kendi isine gelen adetler uyduruyo

Esimin ailesindeki kizlar asla annelerine yardim etmez misafir geldiginde. Onlar oturup tak tak cep telefonla oynuyorlar ben niye kalkip tüm ise yükleniyim helede davetli degilsem sadece servis yapmak icin aslaaaaaaaa

bizim oralarda genelde böyledir, gelin hizmet eder, kv ayak ayak üstüne atar.

biz uzak oturduğumuz için bu çıkmaza kendimi çok sokmuyorum ama oldu da kumpasa gelirsem konudaki anneye giden gelin gibi ben de dümenden bir iş uydurup kaçıyorum :) nadiren gelen kişilerle sohbeti seviyorsam o zaman iş başa deyip hizmet de ettiğim oluyor.

sızın kayınvalıdenız mısafırınız geldı mı pasta yapıp gonderıyormus
o gonderıyor dusunuyor ıncelık edıyor tabıkı sızınde aynı sekılde onu dusunmenız hos bır davranıs olur

kayınvalıdeme mısafır geldıgınde gıdıp ozellıkle hızmet etmıyorum
ama ben varken mısafır geldıgınde hıc yerınden kaldırmıyorum bı kek veya borek yapıyorum cay servısı yapıyorum tabak hazırlayıp kırlılerı makınaya dızıyorum elıme yapısmaz ıncılerım dokulmez sonucta

kendı annenız olsa yapmaz mısınız ? ha esınızın annesı ha sızın annenız farkı yok bır buyuk sonucta ...

genel olarak kayınvalıdeme kım geldı kım gıttı haberım olmaz ama gecen bayram mesela mısafır gelecegını bıldıgım ıcın sabah dırek kahvaltıya gıttım pastamı boregımı yaptım buyuk tepsılerle oyle gıttım mısafırlerıne ıkramlarda bulundum
olması gereken de bu dıye dusunuyorum

Zorunluluk diye birşey yok
Fakat kv 'lerin genel yaklaşım tarzı ve içinden geçenleri böyle.
Zaten ortada bir gerçek var ki nasıl alıştıtrırsan öyle gider.
Yeri geldiğinde kv .nizin çağırılacak ortamıda var çağırılmayacak ortamıda.
Benim kendi yaşıtlarım olabilir ve ben neden kv çağırayım ki onun önünde neden konuşayım mesela .
Ha şu olabilir arkadaşım annesinide almış gelebilir ozaman kv çağırabilirim,veya annemi
Demem o ki her seferinde olmaz....

8 senelik evliyim hiç bilmem kayinvalideme kim gitmiş ne yemiş ne içmişler. Benim misafirimde beni ilgilendirir,kimseden birşey beklemem,benden de beklensin istemem.
Ben yokken ne yapıyorsa öyle devam etsin derim mantık olarak.
Alıştırmakla alakalı sanırım. Baştan ses edilmiyor bu tip metazori çağırmalara sonradan görev haline geliyor.
Kayinvalidemin bir arkadaşı var ki gezmeyi çok seven bir kadındır,gittiği yerde günlerce kalabilecek potansiyeli vardır çekinmeden,kayınvalideme gider kalır (4 saatlik mesafede oturuyor)ordan görümceme geçer orda da günler geçirir uzun uzun,çok ta severler kadını ama ben potansiyelini anlayınca oturmaya bile davet etmedim hiç evime o varken gitmedim de hiç hep bahane ürettim ki çalışıyordum zaten,ayağı alışmadı benim evime. Ben aman kayınvalidem seviyor bende çağırayım deseydim eminim bende de gelip kalırdı o kadın çekinmeden günlerce. Alıştırmadım kafam rahat.
Baştan kimi neye nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor bu kesin.

bizde aynı binada oturuyoruz, illa gel demez işin yoksa gel der.Bende önceden belli bir misafirse çayın yanına birşey yapar çıkarım, kayınvalidemde benim misafirlerime yapar gönderir. Ben orada iş yapmaktan gocunmuyorum, sanırım beni zorlamadığı için.Birde kayınvalidem eşimin tarafından bana gelecek misafirleri kendi evine davet edersenin evin eşyaların yeni çoluk çocuk pis etmesin derbenimde işime geliyor açıkçası , her misafir sonrası misafirlik tabak çanağı kaldır, büyük tenecereler tepsiler yıkamaktansa, yukarıda servisimi yapıyor ufaktan bir mutfağı topluyor iniyorum evime

Düğün konusunda gelenekçi olan, donuna kadar kv alsın isteyen gelinlerimiz hizmet konusunda en feminist kesim oluyor nedense.
Oramada gelenek, buramada adet ama hizmet olunca ay dont sipik törkis.

Evet canim zorunda mecbur ben oyleyim istemesemde 7/24 onlardayim kendi evimdemden onca onlarin evi yemekleri misafirleri herseyi gelir sabah 9 akşam 10mesai saatlerin tabi bide arada oluşan sürtusmeler var onu saymiyorun bide 3-4 gunlugune yatili gelen misafirler var onlar gelince ben bitiyorum ben yokum bide hicbir ise el atmazlar hersey benim ustumde yeri gelir cocuklarina bile ben bakarim onlar gidince ev tumden kalkar bastan asagiya temizlenir arada kaynanamda lafini esirgemez yok oyle olmaz boyle olur diye bide benim 5 senedir cocugum olmuyor her gelen onunla ilgili laf soyluyor tabi bu benim canimi cok yakiyor orasi ayri boyle iste

bence bu zorunluluk değil tamamen ilişkinin boyutuna bağlı.
aynı binada oturunca ve kalabalık bi misafir geldiğinde kv,ler gelinin yardıma gelmesini beklıyor olabilir.bu beklenrti birlikte zaman geçirmek için iyi niyetle de olabilir sadece hizmet şeklinde düşünmemek lazım..
ama bana göre böyle bir zorunluluk olmamalı.baskı ve mecburiyet ters teper normal olarak insanın yapacagı varsa da yapmaz..
şahsen ben misafiri oldugunda mutlaka giderim çağırsın çağırmasın.ikramlıkların bi kısmını evimde yapıp götürürm,servisi çayı bulaşıgı hallederım..elime yapışmaz..
ama aynı sekılde bana biri geldiğinde davet edersem gelir kaynvaldem ve gelırken mutlaka sorar bennım yapacagım bişey var mı diye..ihtiyacım varsa evet şunu bunu yap derim,yoksa gerek yok anne sen gel derim..
belki benden iş yap diye talebi olmadıgı için isteyerek ve keyifle yapıyorum bilmiyorum ama sürekli beni içisi gibi görse,beni çalıştırmayı görev bilse hiçbirşey yapmam bunu biliyorum.:)

5 yıllık evliyim. Çalışıyorum zaten ama kv de hiç böyle şeyler talep etmedi. Öyle bir kadın değil.

Yakında oturuyor çocuğumuza bakıyor. Benim misafirim gelecekse hazırlık yaparken çocuğu oyalıyor sağolsun.
O yüzden onun misafiri gelecekse ikramlık şeylere yardım ederim ama hizmet adı altında gitmem. Misafire göre bulunmak istersem giderim.

Zaten bir şeye zorunlu hissedersem yapamam. Yan etki yapıyor bana. Ters istikamete giderim..

eşiniz bu duruma bişey demiyor mu?
mecbur musunuz ne diye gidiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…