• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Siz haklısınız..... Dememizi mi bekliyordun ??? Yuh artık yani. Kız da amma safmış. Annen de ne yaparsan yap diye bağırırken kocası neredeymiş acep hem suçlusunuz hem güçlü.

Ah ah siz bizim gibi gelinlere denk geleceğdiniz.. 😂 diycem de olmayacak. Ben de gözü çok geç açılıp herşey olup bittikten sonra tepkisini koyanlardanım. 😒😒 Ama olsun zararın neresinden dönersek kâr. Bence gelin hanım sizinle arasına ciddi mesafe koymalı geç olmadan.

Sinir oldum sana da anana da babana da. Bi kere ne hakla kızın altınlarını siz saklıyorsunuz. Onun aklı yok mu? Kız yine iyiymiş de sıkıntı çıkarmamış ses etmemiş.

Hem bi de "Takıp ne yapacaksa" ne demek ya? Sana mı soracaktı? Sinirim bozuldu ya. Şaka gibisiniz 😂
Cok, haklısınız takıp nenyapacaksa diyor. Zaten en buyuknterbiyesizlik gelinin alınlarını alıp taksit taksit vermek ne o taksit paralar harcanır kızın elinde ne sermaye kalır ne bişey. Hatta babasının taktıgı hatıra olanlaro da almak istiyolar ne bencillikk

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Gelinin kendi altınlarını alıp saklamak nedir? Onları gelinden satın almak nedir? Taksit taksit odeme nedir? Kızınnsermayesini hatta babasonın taktogo altınları ondan alıo diger geline takmak nedir? Babasının hatırasını vermek istemeyince bagırmak nedir? Gelinin kendi hakkı olan altınları alırken Allahtan da mı korkmadınz :) cok, ayıp. Alıp ne yapacaksa nedir Senin gibi gorumce dusman basına. Sene evlendiginde ana babanın taktıgı altınları eltine verirsin cnm.. Bu dunyada Ne ekersen onu bicersin. Ne yasatırsan aynını yasarsın. Gecmiş olsun...

Bence baya terbiyesizlik yapmışsınız, kız %100 haklı hem sorup hem istediğiniz cevabı alamadığınızda üzerine resmen dışlamanız da olayın ayrı terbiyesizliği.”takıp ne yapacak” sorusuyla nasıl bir egoistlik içinde olduğunuz zaten anlaşılıyor çok bir şey söylemeye gerek yok...

Kendinizi haklı görüp bunu sormanıza pes doğrusu, o kadar akıllısınız ki birde bugünki fiyattan ödeyeceksiniz belki altın 1 sene sonra 2 katına çıkacak hadi onu geçtim nasıl isteyebilirsiniz ki, düğün yapacak durumunuz yoksa diğer abin beklesin, kız istemediği halde alıp saklamışsınız altınlarını yaptığınız açık hırsızlık bence!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X