Gelin mevlüdü

Bizde düğün ya mevlidle duayla olur ya çalgı çengili. Benim düğünüm çalgılı oldu mesela görümceminki mevlid şeklinde. Onun dışında ayrıca mevlid okutulmaz. Hergün yeni bi icat çıkartıyorlar gerçekten.

Mevlidde genelde kuran okunmuyor kaside şeklinde peygamber efendimize yazılmış şiirler okunuyor. Çok nadir kuran okunuyor diye biliyorum.

Bizde Kuran okunur, dua edilir
Dediğiniz şekilde de yapılıyor ama bizde amaç evde Kuran-ı Kerim okunması
Anladım bölgelere göre değişiyor o zaman.
Bizde kuran okunmadığı halde insanlar çok sevap illa okutalım edelim moduna giriyorlar o yüzden çok tuhafıma gidiyor o yüzden yazmak istedim

Bende yapmadim kendi evimde.. Cocuklar ve evim icin... Mecbur bisi degilki.. Icin rahat olmasa.. Zar zor gecinen aileye yardim et... Belki daha iyi olur.. Bende kv ve kb koyun kestiler cocuklara. Bide koyde yemek yedirdik, cocuklar icin..

Allah başka dert keder vermesin canım.

ilk kez kk da okumuştum bunu, reelde yapan görmedim duymadım.

Belki onlarda rutin bir şey değildir.. Bizde yok mesela anca bebek mevlüdü :)

Gelin mevlüdü adanada vardir Bende dahil cevremdeki herkes yapti ama gecmis artik kafaniza cok takmayin bakin hic bilmeyenler yapmayanlarda var insallah cocugunuz olunca mevlud okutursunuz sizde

Yoksa bereket için huzur için kur'an okunması çok güzel bir şey tabi. Ama şu mezuniyet kınası bugün aklımdan silmek isteyeceğim tek şey.
Her şey Aşk -ı memnu nihal in kinasindan sonra başladı. Eskiden iyy kına mı ne öyle çok banal diyenler şimdi kaftanli tahtli kına yapmadan evlenmiyor. Bir de bebek kınası çıkmış galiba.

nasilsa 1 sene dolmamis gelinlik duruyorsa simdi yapin :) bende yapamadim icim de kaldi ama ben artik 3 senelik evliyim bu saatten sonra yapmam imkansiz :)))

Aman canm olmadiysa olmazdi
aman canm olmadiysa olmadi boswer onlarinda aklina gelmemistr belki illa olacak dye bi kural yok ki

Artık çok geç canim bir iki ay olsa neyse ama 9 ay olmuş bebegine yaparsin

Çok sart degil ki...niye bu kadar taktiniz?
Bizde böyle bir adet yok ama kv de de vardi.o yapti bana.olmasa da olurdu ama cok hevesliydi kirmadim.
Aradan gecmis 9 ay bence bu mevludu evlatlariniza saklayin: ))

bu gelenekler insanları sıkıntıya sokmak için mi var yahu ne mevlidi... insanları eve doluşturacaksın, ikramlık bi sürü şey hazırlayacaksın, ağırlayacaksın, gittikten sonra temizliği toplaması vs... zaten o mevlidlere çoğu insan dedikodu malzemesi toplamaya, evi falan incelemeye geliyolar. ne gereği var?
otur oku kuranını çok istiyorsan, hiç sıkıntıya girmene gerek yok.

Boyle bir seyi ilk defa duydum .
Bilsem de yapmazdım zaten .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…