- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Çok doğru. insan şaşırıyor tabi çünkü biz bunlarla büyüdük. dogmatik yani.Hayatımda duyduğum en ilginç bilgi, ölünün ardından belirli aralıklarla toplanmanın şaman adeti olması. 7.21 ve 40 gibi günler şaman inancından geliyormuş. Bunu duyduğumda şok geçirmiştim.
tabii ki öyle tercih yapanı kınamam, hem bana ne herkes dilediği gibi yaşasınYapanlara bir şey dediğim yok, tercih meselesi. Ama ben tercih etmem.
Düğünün bir parçası olan kına merasimini, okul hayatımın bitimine eklemem. Her şey yerinde olmalı bana kalırsa. Düğün ayrı, mezuniyet ayrı. Ki zaten kına merasimlerini de hiç sevmem. Evlenirsem yapmamayı düşünüyorum.
aa inanmıyorum ciddi mi:))
bizden sonra çok değişmiş okulum ya.
şaşırdım
Bunlar akım canım, geçer yani.tabii ki öyle tercih yapanı kınamam, hem bana ne herkes dilediği gibi yaşasın
ama bana göre şeyler değil bunlar ya
sevmiyorum işte elimde değil
ama yalan değil gözüm korktu şaka maka, kızım daha 2,5 yaşında o büyüyüp evlenene kadar ne adetler çıkacak kimbilir ve ben geri kalmış olacağım ve bilmiyorum diye belki ayıplanacağım
hale bak şunun şurası mezun olalı 7 sene oldu, evleneli 4 sene
yeni yeni adetler çıkmış bundan 20 sene sonrasını düşünemiyorum
aa ne güzel çok sevindim.ilk defa burada bandırmalı biriyle karşılaştım :)hemşehri sayılırız bende bandırma doğumluyum :)
aynen bende yorumunu okuyunca konuyu böldüm ama yazmak istedim yinede bandırmada çok günlerim geçti şimdi gençliğim hatta :)aa ne güzel çok sevindim.ilk defa burada bandırmalı biriyle karşılaştım :)
Düğün olduktan sonra gelinin evinde kuran okutulur. bi ay sonra iki ay sonra üzerinden çok zaman geçmeden
Ben de 7 ay sonra yapmıştım. İstediğin zaman yapabilirsin onu bence kimseye kızmana gerek yok.Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
evet konuyu sabote ettik ama konu sahibi özür dileriz.aynen bende yorumunu okuyunca konuyu böldüm ama yazmak istedim yinede bandırmada çok günlerim geçti şimdi gençliğim hatta :)
Konu çarpıtlıyor bence.
Bu akım falan değil. Sadece yeni gelin evinde bir kez kuran okunması iyi olur diye yapılır bu.
Duvak falan yok yani. Normal dua okunuyor yiyecek içecek ikram ediliyor istenirse yanında minik hediyeler veriliyor hepsi bu.
Dalga geçilecek ya da yeni nesilden korkulacak hiçbir yanı yok.
Bebekler için nasıl okunuyorsa bu da yeni ev ve yeni hayat için okunuyor.
Evde bereket ve huzur olsun diye
kızlar ya herseyi dert edip mutsuz olmayın yaKızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
Kusura bakmayın o zaman. Sadece o kısmı görünce yanlış anladımCanım keşke azıcık okusaydın. Mezuniyet kınası ile ilgili yazılan bir mesaj o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?