Gelin mevlüdü

Hayatımda duyduğum en ilginç bilgi, ölünün ardından belirli aralıklarla toplanmanın şaman adeti olması. 7.21 ve 40 gibi günler şaman inancından geliyormuş. Bunu duyduğumda şok geçirmiştim.
Çok doğru. insan şaşırıyor tabi çünkü biz bunlarla büyüdük. dogmatik yani.
ama araştırınca öğreniyor insan )

tabii ki öyle tercih yapanı kınamam, hem bana ne herkes dilediği gibi yaşasın
ama bana göre şeyler değil bunlar ya
sevmiyorum işte elimde değil
ama yalan değil gözüm korktu şaka maka, kızım daha 2,5 yaşında o büyüyüp evlenene kadar ne adetler çıkacak kimbilir ve ben geri kalmış olacağım ve bilmiyorum diye belki ayıplanacağım
hale bak şunun şurası mezun olalı 7 sene oldu, evleneli 4 sene
yeni yeni adetler çıkmış bundan 20 sene sonrasını düşünemiyorum

aa inanmıyorum ciddi mi:))
bizden sonra çok değişmiş okulum ya.
şaşırdım

Az önce resimlerini de gördüm. Bir evde toplanmışlar ve duvak gibi şeyler takmışlar. Yok benim yeni nesilden umudum falan kalmadı. ekşide tiye de almışlar:
-cnmmm inş gerçek kınanı da görmek nasip olur kalp kalp

ilk defa duyuyorum da bu saatten sonra kafaya takmaya değer mi? o kadar isityo olsanız unutmaz yapardınız zaten.

Bunlar akım canım, geçer yani.

Düğün olduktan sonra gelinin evinde kuran okutulur. bi ay sonra iki ay sonra üzerinden çok zaman geçmeden

AİLE BÜYÜKLERİNİN bir el atması gerekirdi size taşımaları lazımdı.Siz ise günü organize edeerdiniz.Olmamış unutulmuş ama geç değil gene o niyetle bir cuma günü KURAN okutabilirsiniz bence.

bosu bosuna ezıyet boyle seyler ıyıkıde yapmamıssın bosver
gelın mevludu gelın gorme bebek mevludu falan...
ben bılerek yapmadım bu bı kayıp degıl

Ben de 7 ay sonra yapmıştım. İstediğin zaman yapabilirsin onu bence kimseye kızmana gerek yok.
Uygun zamanda istediğin kişileri çağır fazla kalabalık olmasa da kendi aranızda okutun.
Evde kuran okunması iyi derler bunun için yapılır zaten bu da.
Tavuk pilav ayran ve helvayla..
off çok canım istedi :)

Off sevmiyorum boyle adetleri bende ilk defa bir arkadasta gordum gelinligi giydi yemek verildi kuran okutuldu yahu zaten kina gecesi dugun falan bile yorucu yani birde gelin mevludu bana cok sacma geldi.

Konu çarpıtlıyor bence.
Bu akım falan değil. Sadece yeni gelin evinde bir kez kuran okunması iyi olur diye yapılır bu.
Duvak falan yok yani. Normal dua okunuyor yiyecek içecek ikram ediliyor istenirse yanında minik hediyeler veriliyor hepsi bu.
Dalga geçilecek ya da yeni nesilden korkulacak hiçbir yanı yok.
Bebekler için nasıl okunuyorsa bu da yeni ev ve yeni hayat için okunuyor.
Evde bereket ve huzur olsun diye

Canım keşke azıcık okusaydın. Mezuniyet kınası ile ilgili yazılan bir mesaj o.

gelin mevlüdü mü? Bizde ev mevlüdü derler buna

kızlar ya herseyi dert edip mutsuz olmayın ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…